Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

MOTD ilośc znaków


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 berix

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 02.02.2009 23:03

Przeczytałem na http://board.counter...opic.php?t=1479
że w motd można umieścić nei więcej niż 1300znaków i właśnie mam takie pytanie czy jest możliwośc zwiększenia ilości znaków (rozmiar motd) ?

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#2 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 02.02.2009 23:14

Tak za pomocą np. nie trzeba ustalać frameset.
@berix
A jesteś hajt z c/c++ że chcesz w bibliotekach grzebać? xD dll to plik binarny nie ma możliwości go roz-kopilowania.
  • +
  • -
  • 0

#5 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 03.02.2009 07:40

hmm jedynie mnie interesuje jakas fukcja pluginu, ale już poczytałem że max ilość znaków jest zapsiana w clinet.ddl i nie ma możliwości tego zwiększyć


nie zrozumiales kurk4? nie musisz nic z dll'em robic w motd pisac mozesz w html a co za tym idzie mozesz komenda zaimplementowac do tego motd jakis plik html czy stronke lu forum sesrvera napisz w motd tak:

<html>
<head><title>(nazwa servka)</title>
</head>
<body>
<frameset>
<frame src="motd2.html" name="main">
</frameset>
</body>
</html>

i stworz plik motd2.html i w nim napisz sobie co tylko i ile tylko chcesz...


alo na pw czy w temacie napisz co chcesz miec w tym motd czyli tak zwanym dziendobry servera to ci napisze to i dam pliki do wgrania na ftp jak nie umiesz.
  • +
  • -
  • 0

#6 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 03.02.2009 12:34

dałem tylko informacje ze to ejst zapisane w pliku ddl nic nie wspomnialem o jego edycji, nie interesuja mnie plywające ramki wymagające serer www, i nie interesuje mnie żadne przekierowywanie poniważ plik motd jest na serwerze gry

public show_help(id) {

	new pathname[128]
	get_cvar_string("kz_path",pathname,127)
		
	format(filename, 127, "%s/_kz.html", pathname)
	show_motd(id, filename, "KZ")  
	return PLUGIN_HANDLED
}

  • +
  • -
  • 0

#7 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 04.02.2009 06:45

a kto powiedzial ze ten plik html ma byc na "serwerze www"? normalnie wklejasz go do tego folderu co modt i chodzi dobrze...
  • +
  • -
  • 0

#8 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 08.02.2009 05:36

hmm z mojej wiedzy w przypadku iframe w cs'ie plik musi byc na serwerze www, bo jakoś nei chce to zadziałac
<html>
<body>
<frameset>
<frame src="1.html" name="main">
</frameset>
</body>
</html>

posiadając plik 1.html na serwerze gry tam gdzie jest plik motd
  • +
  • -
  • 0

#9 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 08.02.2009 06:00

spruboj zmienic nazwe "_kz.html" na "_kz.ini" bo chyba w takim formacie powinny byc motd'y, a to 1.html zostaw jako .html

jak nie dziala... i masz to co wyzej napisales w "_kz.ini"
a 1.html w tym samym folderze, a w nim swoja tresc to nie wiem co sie dzieje ze ci nie dziala... :?
ewentualnie zobacz czy cvar: "kz_path" jest dobrze ustawiony tzn. na ten folder w ktorym jest ten plik _kz.ini
  • +
  • -
  • 0

#10 berix

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:254
  • Lokalizacja:Ruda sl (slaskie)
Offline

Napisano 08.02.2009 06:14

to nei kwesti rozszerzenia bo to moze byc downlone nawet i bez, bo tak jak mowilem wczensiej iframe nie działa na gamedir
  • +
  • -
  • 1

#11 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 08.02.2009 10:27

to juz ci nic nie poradze...

ale mozesz zrobic tak:

otworz to _kz.html w mozilli
nacisnij guzik Print Screen
otworz paint'a
nacisnij CTRL+V
wycyrkluj zeby tresc dotykala krawedzi
zapisz jako png
zuploaduj na tinypic.com
i wpisz w _kz.html to:
<html>
<head>
</head>
<body bg color="(kolor tla obrazka w html)">
<center>
<img src="(adres obrazka)">
</center>
</body>
</html>

innych pomyslow nie mam bo rzeczywiscie jak zrobilem dedicated srv to sie ten modt chrzani... nawet probowalem przekierowac javą, php, html, i nic tylko nagle mi pociski po paru strzalach w sufit trafiaja ;/.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych