Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem ping - w cs 80-90ms w css 5-10ms Internet 10 mega


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nino

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:666
Offline

Napisano 11.11.2011 19:33

Witam, sprawa wygląda tak. Od jakiegoś czasu na cs 1.6 mam pingi 50-90ms przy czym w innych grach steam typu TF2 czy CS:S pingi wynoszą 5-10ms czyli są 15 razy mniejsze. Internet ma 10-12 Mega. Próbowałem już chyba wszystkiego. Od reinstalowania cs, całego steam po zmiany cfg, ustawień rate itp. oraz priorytetu hl po zmienianie ustawień w systemie, usuwanie zbędnych programów itp. Korzystam oczywiście ze steam ale na NS (który mam na innym dysku) sytuacja wygląda tak samo... Nie mogę zrozumieć dlaczego na cs1.6 pingi sięgają 100ms po czym gdy 2min później włączę cs:s ping nie przekracza 10ms. Pomiary pingu w Internecie nie są wyższe niż 25ms. Sprawa skomplikowała się jakoś 3 tygodnie temu, przez poprzednie 5 lat mogłem spokojnie bez lagów grać w cs-a.

Nie wiem czy znajdzie się tutaj ktoś na tyle mądry aby mi pomógł rozwiązać ten problem ale bardzo proszę =)

Jeżeli ktoś chciałby kontakt to na steam : Nino1013

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i podpowiedzi =)
  • +
  • -
  • 0

#2 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 11.11.2011 23:28

ctrl + alt + del wcisnij zaraz po tym jak odpalisz CS'a --> wejdz w zakładkę procesy --> szukaj procesu hl.exe po czym kliknij na niego PPM i ustaw priorytet na Niski

Poza tym ustawienia rate, cl_rate, updaterate, etc.
  • +
  • -
  • 0

#3 Nino

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:666
Offline

Napisano 12.11.2011 00:38

ctrl + alt + del wcisnij zaraz po tym jak odpalisz CS'a --> wejdz w zakładkę procesy --> szukaj procesu hl.exe po czym kliknij na niego PPM i ustaw priorytet na Niski

Poza tym ustawienia rate, cl_rate, updaterate, etc.


Tak jak napisałem powyżej, priorytety ustawiałem na niski, wysoki - nic nie dało. Ustawienia rate itp. również były sprawdzane na wiele sposobów, także za pomocą specjalnych programów obliczających najbardziej optymalne ustawienia dla danego połączenia Internetowego.
  • +
  • -
  • 0

#4 Boteq

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: -24
Masakra

  • Postów:109
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Artur
  • Lokalizacja:Pyrzyce
Offline

Napisano 13.11.2011 10:48

http://cs-guide.net/skrypt/
http://prohead.pl Zapraszam!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych