Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Zamiana <br>

PHP

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 18.09.2011 11:23

Witam chciał bym usuwać br pod czas edytowania tak aby br było zamieniane na enter.
zrobiłem taki kod.
$tresc = $edytuj['tresc'];
$tresc = str_replace("<br>","\n",$tresc);
Lecz nie działa.
Jak dodać takie coś ?
  $get = (int)$_GET['edit'];
  $edytuj = mysql_query("SELECT * FROM `newsy` where `id`='$get'");
  $ilosc_zapytan;
  while($edytuj = mysql_fetch_array($edytuj))
  {
   echo <<< edytuj
   <form action="" method="POST">
  <center>
  <table bordercolor="#94a3c4" >
  <tr height="5" bgcolor="#eceff5">
   <td colspan="2"><b>Edytujesz Newsa: {$edytuj['tytul']}</b></td>
  </tr>
  <tr>
   <td colspan="5">
  <tr height="10">
   <td>Tytuł:</td>
   <td><input type="text" name="tytul" size="30" value="{$edytuj['tytul']}" maxlength="30"></td>
  <tr height="10">
   <td>Opis:</td>
   <td><input type="text" name="opis" size="30" value="{$edytuj['opis']}" maxlength="35"></td>
  </tr>
  <tr height="10">
   <td>Autor:</td>
   <td><input type="text" name="autor" size="30" value="{$edytuj['autor']}" maxlength="10"></td>
  </tr>
  <tr height="10">
   <td>Tre&#182;ć Newsa:</td>
   <td><textarea cols="57" rows="15" name="tresc" />{$edytuj['tresc']}</textarea></td>
  </tr>
  <tr>
  <td><input value="Edytuj" name=edytuj type="submit"></td><td><button type="reset">Reset</button></td>
  </tr>
  <tr height="5" bgcolor="#eceff5">
   <td colspan="2">System News&#243;w by Gh0st</td>
  </tr>
</table>
</center>
</form>
edytuj;

  }

  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.09.2011 11:25

<td><textarea cols="57" rows="15" name="tresc" />{$edytuj['tresc']}</textarea></td>
na
<td><textarea cols="57" rows="15" name="tresc" />{$tresc}</textarea></td>
  • +
  • -
  • 0

#3 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 18.09.2011 11:32

W tedy usuwa cały kod z edytowania.
Natomiast ja chcę usunąć samo <br>

Użytkownik ELOS edytował ten post 18.09.2011 11:32

  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.09.2011 11:36

a tak spytam głupio
$tresc = $edytuj['tresc'];
$tresc = str_replace("<br>","\n",$tresc);
jest w kodzie ?
bo musi być to co teraz dałem i co wcześniej z tym że str_reaplace musi być oczywiście przed wyświetleniem

albo zrobić to tak
<td><textarea cols="57" rows="15" name="tresc" />{str_replace("<br>","\n",$edytuj['tresc']);}</textarea></td>

  • +
  • -
  • 0

#5 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 18.09.2011 11:40

a tak spytam głupio

$tresc = $edytuj['tresc'];
$tresc = str_replace("<br>","\n",$tresc);
jest w kodzie ?
bo musi być to co teraz dałem i co wcześniej z tym że str_reaplace musi być oczywiście przed wyświetleniem

albo zrobić to tak
<td><textarea cols="57" rows="15" name="tresc" />{str_replace("<br>","\n",$edytuj['tresc']);}</textarea></td>


Co do 1 nie działa pusto jest a co do 2
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/kamil220/domains/cs-bezlitosni.eu/public_html/fifa/Newsy/index.php on line 382

  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.09.2011 11:48

co do 1 daj tam może echo
co do 2 nie wiem skąd taki błąd
  • +
  • -
  • 0

#7 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 18.09.2011 13:44

W 1 jest echo
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#8 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 18.09.2011 14:39

Pff A nie lepiej by było w wyświetlaniu się dać
$tekst = nl2br($tekst);

A nie bawić się w str_replace ? :|



@down przeczytaj jeszcze raz to co ja napisałem...

Użytkownik Blak Rajder edytował ten post 23.09.2011 16:35

  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#9 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 23.09.2011 12:25

Przepraszam za refresh zapomniałem o tym temacie ; p

Pff A nie lepiej by było w wyświetlaniu się dać

$tekst = nl2br($tekst);

A nie bawić się w str_replace ? :|

To również nie zadziała ponieważ to zamienia enter na <br> ;]

Czytanie ze zrozumieniem nie boli, to ma być na odwrót <br> na enter lub usuwanie <br>

Edit:
Wpadłem na pomysł który może zadziałać w bazie danych i tak zapisują się entery więc zamiast przy wysyłaniu formularza nie zamieniam entera na br tylko mogę przy wyświetlaniu newsa zmienić enter na br i teraz pytanie do was czemu mi to nie działa ?

<?
#Informacje o bazie danych includowane z pliku news_cfg.php
include("news_cfg.php");
#łączenie się z bazą danych. Wymagane do odczytania News&#243;w z bazy
$connect = mysql_connect($host, $user, $haslo) or die('<h2>Błąd podczasz łączenia się z bazą danych');
$wybieranie = mysql_select_db($base, $connect) or die("<h2>Błąd Wybierania bazy danych, Prawdopodobnie taka Baza nie istnieje");
$stworz = mysql_query('CREATE TABLE IF NOT EXISTS `newsy` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `tytul` text NOT NULL,
  `opis` text NOT NULL,
  `autor` text NOT NULL,
  `data` text NOT NULL,
`tresc` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
)
') or die('Nie mogę stworzyć tabeli w bazie danych ! ');

#Pobieranie News&#243;w z bazy danych

$pobierz = mysql_query("SELECT * from `newsy` ORDER BY `id` DESC LIMIT 0, $ile");
$pobierz = mysql_fetch_array($pobierz);
$tresc = $pobierz['tresc'];
$tresc = str_replace("\n","<br>",$tresc);
$tresc = mysql_fetch_array($pobierz)
#pętla
while($news = mysql_fetch_array($pobierz))
{
include("wyglad_news.php");
}

?>

Użytkownik ELOS edytował ten post 23.09.2011 13:01

  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych