Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Zmienna Bez Wartości .

PHP

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.08.2011 12:54

Witam , mam problem odnośnie zmiennych.
Pod czasz edytowania config.php z poziomu przeglądarki zmieniam np localhost na http://coscos.eu
Takim oto ciągiem kodu :

<?$host = '$hostup';?>


W czym tkwi problem? Problem tkwi w tym że podczasz edytowania pliku config.php
zamiast dodania
$host = 'http://coscos.eu'

Zmienna $host przyjmuje wartość LocalHost :-)
Czyli
Localhost = 'http://coscos.eu'


Nie wiedziałem jaki tytuł tematu dać . :) Chyba rozumiecie ?
proszę o pomoc
Adres http://coscos.eu jest to przypadkowy adres

Kod :
Edytowania :

if($_GET['edit'] == 't' && $_GET['co'] == 'config')
{
if(isset($_POST['hostup']))
{

$loginup = $_POST['loginup'];
$hasloup = $_POST['hasloup'];
$baseup = $_POST['baseup'];
$userup = $_POST['userup'];
$passup = $_POST['passup'];
$tbnewsyup = $_POST['tbnewsyup]'];
$hostup = $_POST['hostup'];
$newdane1 = "<?$host = '$hostup';$user = '$userup';$base = '$baseup';$tbnewsy = '$tbnewsyup';$pass = '$passup';$login = '$loginup';$haslo = '$hasloup';?>";
$plik1 = fopen('./inc/config.php', 'w');
flock($plik1, 2);
fputs($plik1, $newdane1);
flock($plik1, 3);
fclose($plik1);
echo '<div class="uwaga">Config Zostal Pomyslnie Zedytowany';
}
echo <<< HTML
<form action="?edit=t&co=config" method="post">
<table>
<tr>
<td>Host Bazy Danych:</td>
<td><input type="text" value="$host" name="hostup"></td>
</tr>
<tr>
<td>użytkownik Bazy Danych:</td>
<td><input type="text" value="$user" name="userup"></td>
</tr>
<tr>
<td>Haslo Bazy Danych:</td>
<td><input type="text" value="$pass" name="passup"></td>
</tr>
<tr>
<td>Nazwa Bazy Danych:</td>
<td><input type="text" value="$base" name="baseup"></td>
</tr>
<tr>
<td>Tabela Newsow:</td>
<td><input type="text" value="$tbnewsy" name="tbnewsyup"></td>
</tr>
<tr>
<td>Login Admina:</td>
<td><input type="text" value="$login" name="loginup"></td>
</tr>
<tr>
<td>Haslo Admina:</td>
<td><input type="text" value="$haslo" name="hasloup"></td>
</tr>
</table>
<input type="submit" value="Edytuj" name="tak" /></form>

HTML;
}

  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 22.08.2011 13:04

value="$host"

a gdzie masz cos do tego przypisane ??

pozatym jakbys uzywal normalnego echa czyli z ""/'' to mialbys pokolorowana skladnie w sposob wlasciwy wiec blad bylo by latwiej wychwycic co do uwag to jeszcze nie potrzebnie otwierasz plik i go zamykasz bez operacji
jak chcesz pobrac plik to wystarczy funkcja
file("nazwa_pliku");

zwraca ona tablice ktorej kazdy element to kolejna linijka

Użytkownik G[o]Q edytował ten post 22.08.2011 13:11

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 22.08.2011 13:11

G[o]Q, Przepraszam ja ciebie ale operacja była :> tylko ją przez przypadek wywaliłem sposobem ctrl+x :> edit Nie usunołem tylko u dołu kodu jest pasek . należy go przewinąć .:)

fputs($plik1, $newdane1);

Wartości ?znajdują się w ./inc/config.php.


jak chcesz pobrac plik to wystarczy funkcja


Ja nie pytam o pobranie Pliku tylko o to co w pierwszym poście , czytaj uważnie

Dodano 22 sierpień 2011 - 14:48:
Temat do zamknięcia ...
Zamiast
$host = 'xxx'
Trzeba było dać

\$host = 'xxx'

P.S.
@up
To nie jest błąd , to o czym pisałem :>

Użytkownik Gh0st edytował ten post 22.08.2011 14:49

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych