Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pare prosb


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kewin. (ZeZ)

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 130
Zaawansowany

  • Postów:465
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kewin
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 15.08.2011 18:03

Chcialbym zrobic na serwerze, aby

Ninja mial:


- na start troszke wiecej speed
- zadawal wiecej DMG z rzutu nozem
- zadawal 150% czy 200% wiecej DMG jak walnie wroga od tylu

Jak zrobic aby jakas klasa miala 2,3,4 lub 5 skokow a nie 1 :)

Za jaka kolwiek pozyteczna pomoc +



Dodano 15 sierpień 2011 - 18:10:
Czasem to nie jest do zmiany DMG do rzutu nożem:
if(player_class[id] == Ninja) knifes = 5 + floatround ( player_intelligence[id]/10.0 , floatround_floor )
??
  • +
  • -
  • 0

"Wiem, że nic nie wiem!"

...Nie jestem OWIECZKĄ!...

 

Pomagam przy DIABLOMODCORE i CODMOD

 

Pisz konkretnie, inaczej nie odpisze!


#2 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 15.08.2011 18:18

1. Znajdź
public set_speedchange(id)
i tam zmień wartość dla ninji
2. cvar diablo_knife "wartosc" tylko wtedy zmienisz ogólnie zadawane dmg z tych noży (nie pamiętam czy w podstawowej wersji jeszcze inne klasy mają te moce)
3. wzoruj się na player_b_darksteel
4. wzoruj się na player_b_jump (w dziale "poradniki i łatki" jest do tego poradnik)
5. nie

Użytkownik Onyke edytował ten post 15.08.2011 18:19

  • +
  • -
  • 1

#3 Kewin. (ZeZ)

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 130
Zaawansowany

  • Postów:465
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kewin
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 15.08.2011 20:30

dzięki :)

A mam inne pytanie.
Czy pluginy z COD beda dzialaly na DIABLO ?
mniej wiecej te:
-daj
-przenoszenie lvl
-sklep
  • +
  • -
  • 0

"Wiem, że nic nie wiem!"

...Nie jestem OWIECZKĄ!...

 

Pomagam przy DIABLOMODCORE i CODMOD

 

Pisz konkretnie, inaczej nie odpisze!


#4 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 15.08.2011 20:32

Dzieki :)

A mam inne pytanie.
Czy pluginy z COD beda dzialaly na DIABLO ?
mniej wiecej te:
-daj
-przenoszenie lvl
-sklep


jesli je przerobisz to tak
  • +
  • -
  • 0

#5 Kewin. (ZeZ)

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 130
Zaawansowany

  • Postów:465
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kewin
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 15.08.2011 21:41

Aha :P
To popatrze na SMA jak mi sie nie uda (w co nie watpie) to tu przyjde ;)
  • +
  • -
  • 0

"Wiem, że nic nie wiem!"

...Nie jestem OWIECZKĄ!...

 

Pomagam przy DIABLOMODCORE i CODMOD

 

Pisz konkretnie, inaczej nie odpisze!


#6 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 15.08.2011 23:08

plugin "/daj" jest w poradniki oraz łatki, a przenieść lvl możesz przez mysql
  • +
  • -
  • 0

#7 Kewin. (ZeZ)

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 130
Zaawansowany

  • Postów:465
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kewin
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 15.08.2011 23:14

daj juz zrobielm jak ty mowisz :)
ale mam prosbe :D


kto by mi przerobil pluginy: (REPUTA)

- przenoszenie lvl z COD na DIABLO
- exp po godzinach z COD na DIABLO
- shop menu z COD na DIABLO


pluginy SMA w zalaczniku
pokolei tak jak opsialem prosby na gorze

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

"Wiem, że nic nie wiem!"

...Nie jestem OWIECZKĄ!...

 

Pomagam przy DIABLOMODCORE i CODMOD

 

Pisz konkretnie, inaczej nie odpisze!


#8 NewBorn

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:70
  • Lokalizacja:Skądś ;) A ty?
Offline

Napisano 17.08.2011 23:32

Jeśli chodzi o exp po godzinach to sprawdz ten kod
Znajdz
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
Dodaj pod
#include <colorchat>
Znajdz
#define seconds(%1) ((1<<12) * (%1))
Dodaj pod
#define minut(%1) ((%1)*60.0)
Znajdz
new player_ring[33]		//ring stats bust +5
dodaj pod
new pcvarOdgodziny, 
     pcvarDogodziny, 
     pcvarExpzazabojstwo, 
     pcvarExpzawygrana;

do public plugin_init dodaj 
pcvarOdgodziny = register_cvar("eog_expodgodziny", "22");
	pcvarDogodziny = register_cvar("eog_expdogodziny", "7");
	
	pcvarExpzazabojstwo = register_cvar("eog_killxp", "160");
	pcvarExpzawygrana = register_cvar("eog_winxp", "100");
	
	register_concmd("eog_przeladuj", "Sprawdz", ADMIN_KICK);
	
	set_task(1.0, "Sprawdz");
	
	set_task(240.0, "PokazInfo", _, _, _, "b");
}

Na koniec kodu wrzuc 
public Sprawdz()
{	
	new timestr[3];
	
	get_time("%H", timestr, 2);
	new godzina = str_to_num(timestr);
	
	new bool:aktywne;
	
	new odgodziny = get_pcvar_num(pcvarOdgodziny), 
	     dogodziny = get_pcvar_num(pcvarDogodziny);
	
	if(odgodziny > dogodziny)
	{
		if(godzina >= odgodziny || godzina < dogodziny)
			aktywne = true;
	}
	else
	{
		if(godzina >= odgodziny && godzina < dogodziny)
			aktywne = true;
	}		
	
	if(aktywne)
	{
		server_cmd("diablo_xpbonus %i;diablo_durability %i", get_pcvar_num(pcvarExpzazabojstwo), get_pcvar_num(pcvarExpzawygrana));
		return;
	}
	
	get_time("%M", timestr, 2);
	new minuta = str_to_num(timestr);
	
	set_task(minut(60-minuta), "Sprawdz");
}

public PokazInfo()
{
	ColorChat(0, GREEN, "Exp o godzinach.");
}

Ostrzegam jestem nowicjuszem i nie wiem czy będzie działać. Kompiluje się z jednym warningsem. Nie mam jak sprawdzić więc nie powiem czy działa. <ciach>

Użytkownik hiroshima edytował ten post 18.08.2011 09:27
Upraszanie się o punkty reputacji jest niemile widziane a w konsekwencji może zostać nagrodzone ujemnymi punktami lub ostrzeżeniem.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych