brak połączenia z sql między serwerem
crew0
29.07.2011
Nie mogę sobie dać rady z połączeniem, siedze nad tym drugi dzień, hotsing napisał mi że nie powinno być problemów z podpisaniem tej bazy pod serwer no ale jednak...
otóż
robiłem weług tego poradnika:
amxbans 6.x instalacja
moje dane do sql:
baza: fasbansh_b*
user: fasbansh_n*
prfeiks: amx
host: localhost
plik sql.cfg:
// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg
// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name
// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.
amx_sql_host "localhost" próbowałem też z "127.0.0.1" nic nie da...
amx_sql_user "fasbansh_n*"
amx_sql_pass "moje hasło;)"
amx_sql_db "fasbansh_b*"
amx_sql_table "amx"
amx_sql_type "mysql"
błędy w konsoli serwera:
L 07/29/2011 - 14:04:05: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Polaczenie nie powiodlo sie!
L 07/29/2011 - 14:04:05: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Blad zapytania , Miejsce: 17
L 07/29/2011 - 14:04:05: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Wiadomosc: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) (2002)
Błagam o pomoc!
Hiroshima
29.07.2011
2. jesli baza na pewno znajduje się na localu to wpisuj adres 127.0.0.1
3. daj reszte wymaganych plikow z regulaminu dzialu. ( przede wszystkim error logi jak juz zrobisz to co napisalem, jesli bedą takie same to pisz do supportu hostingu gdzie masz baze aby jako root wpisali to co dalem nizej )
ln -s `mysql_config --socket` /tmp/mysql.sock
Użytkownik hiroshima edytował ten post 29.07.2011 13:22
crew0
29.07.2011
Hiroshima
29.07.2011
3. daj reszte wymaganych plikow z regulaminu dzialu. ( przede wszystkim error logi jak juz zrobisz to co napisalem, jesli bedą takie same to pisz do supportu hostingu gdzie masz baze aby jako root wpisali to co dalem nizej )
ln -s `mysql_config --socket` /tmp/mysql.sock
crew0
29.07.2011
Myślę, że może to być blokada portów (nie ma możliwości otworzenia innych
niż obecnie)
jak również uruchomienia ze względów bezpieczeństwa podanej przez Pana
reguły.
Pana witryna zgłasza błąd - mogą to być błędne prawa dostępu lub wprostu
usunięcie katalogu public_html
to otrzymałem... a tak mnie zapewniano że na tym serwisie będzie działało amxbans, kolejne pieniądze na kolejną bazę która tego nie obsłuży...
crew0
29.07.2011
ps: na boo.pl ktoś wspomniał że baza działa, na boo.pl nie działa nie da się nadać (jak sami mi w supporcie napisali) praw do bazy...
Użytkownik crew0 edytował ten post 29.07.2011 16:36