Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

containi contain i tego typu problem


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 se7en

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:112
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 22.07.2011 13:52

Witam
Podczas pisania pluginu w ktorym sprawdzam jak jest uzupelnione pole w bazie, napotkalem blad.
Mianowicie...

Uzywajac takiego zapytania:
new KOLUMNAsteamid = SQL_FieldNameToNum(query, "steamid");

SQL_ReadResult(query, KOLUMNAsteamid, SID, sizeof(SID)-1);

Jak teraz moge porownac to co mam w bazie w tej kolumnie?
Probowalem uzyc 'SID' ale albo nie dziala ta zmienna SID albo uzywam zlej funkcji.

Moj kod dalej wyglada tak:

if(containi(SID,"STEAM_0:"))
			{
				//Funkcja jak jest STEAM_0:...
			}
			else
			{
				//Jak nie ma.
			}

Probowalem contain i containi. Czym te 2 funkcje sie roznia tak w ogóle ? :)

Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)
  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.07.2011 14:01

wydrukuj sobie zawartość zmiennej SID sprawdź czy napewno dobrze wszystko się wczytuje
  • +
  • -
  • 0

#3 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 22.07.2011 14:04

containi rozroznia wielkosc liter contain nie :D

if(containi(SID,"STEAM_0:")!=-1)
			{
				//Funkcja jak jest STEAM_0:...
			}
			else
			{
				//Jak nie ma.
			}

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#4 se7en

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:112
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 22.07.2011 14:05

wydrukuj sobie zawartość zmiennej SID sprawdź czy na pewno dobrze wszystko się wczytuje



Na pewno dobrze dziala SID poneiwaz jezeli "usune" te IFy, to mam dalej:
admins_push(SID,Haslo,read_flags(abc),read_flags(de));

I to dalej dziala ;]
Wiec SID dobrze trzyma SteamID, pytanie dlaczego nie dziala ? :)
  • +
  • -
  • 0

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.07.2011 14:12

bo powinno być
if(containi(SID,"STEAM_0:") != -1)
			{
				//Funkcja jak jest STEAM_0:...
			}
else
			{
				//Jak nie ma.
			}

  • +
  • -
  • 0

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 22.07.2011 14:38

containi rozroznia wielkosc liter contain nie :D

Chyba na odwrót ^^
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 22.07.2011 14:43

no tak moj bląd
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych