Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 07.07.2011 21:23
Szukam funkcji która będzie przeszukiwała pliki (na razie txt)
Chodzi o to że chcę aby taka funkcja odszukawała mi perwne wartości z plików konfiguracyjnych.
Np.
Jak w serweach cs jest plik server.cfg (no tylko on jest cfg a nie txt) a w nim jest hostname i rcon i wiele innych. To chcę żeby ta funkcja znalazła mi jaka jest wartość dla hostname i jaka jest dla rcon.
I dobrze by było żeby mozna było zrobić tak żeby wrazie czego można było zamienić np. "Hostname ServerCS" na "Hostname BotowaniaUMnie"
Napisano 07.07.2011 21:33
Napisano 07.07.2011 21:46
Szukam funkcji która będzie szukała dokładnie takiej frazy jak ja chce w takim pliku jak ja chce.
Chyba że caly dokument zapisac do tabeli używająć explode na spacje.
I wtedy jak np wyraz hostname byl by 20 w tablicy to 21 byl by juz nazwa serwera?
Napisano 07.07.2011 23:45
ale oczywiscie mozesz kombinowac przy okazji sie czegos nauczysz
Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka
GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD)
Napisano 08.07.2011 20:56
Napisano 08.07.2011 21:33
Przykładowy konfig
hostname [email protected] rcon 123 password qwe123 owner karolo_k
I jak używam
explode(" ", $dane) $dane to tresc calego pliku tekstowego.Problem polega na tym że jak exploduje po spacji to mi wychodzi tak:
- po [email protected] czy 123 czy qwe123 niema spacji wiec 123 i password jest traktowany jako 1 i to jest w tym samym polu w tabeli a to powinny byc 2 rozne pola.
I teraz nie wiem czy mam robic tak zeby zmodyfikowac konfig zeby po kazdej wartosci byla spacja czy da sie jakos inaczej?
Napisano 08.07.2011 21:49
Nie hasłem, tylko biblioteką która odpowiada właśnie za przeglądanie zawartości plików - a przykłady masz w dokumentacji poniżej.Tak rzuciłeś hasłem że nie wiem nawet jak z tego skorzystać. Ale odnośnie tej opcji rozdzielania wszystkiego w tabele to jest taki problem.
Opisz dokładnie jeszcze raz o co Ci chodzi. Odczyt pliku i ew. edycję możesz zrobić np. tak - PHP: file - Manual Pobierasz zawartość do tablicy (linia po linii) i robisz z nimi co chcesz. Na koniec zapisując przez fwrite()

IP: ts3.cserwerek.pl
Napisano 08.07.2011 21:55
Pisze taki skrypt który doczyta mi z pliku server.cfg pewne wybrane wartości (np RCON HOSTNAME itp.)
Wieć wymyśliłem żeby zrobić tak:
Cały plik zapisać do tablicy w której każdy wyraz jest w oddzielnym polu
Potem trzeba przeszukać tablicę pod kątem poszukiwanych craftów, np.
hostname rcon_password
No i jak podczas przeszukiwania serwer trafi np na Hostname na 50 polu tablicy to znaczy ze pole 51 zawiera nazwe serwera bo w configach jest tak ze po hostname zazwyczaj jest podana nazwa.
I chcę parę razy przeszukać tablice pod kątem róznych poszukiwanych craftów.
Być może moj sposób jest lichy......
Najlepiej jak by ktoś znał taka funkcja która będzie dziłała jak ctrl+f na plikach.
Napisano 08.07.2011 23:04
Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka
GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD)
Napisano 09.07.2011 09:53
Lekko.Być może moj sposób jest lichy......
<?php
$zmienna = 'sv_maxrate';
$wartosci = array('min' => 2000, 'max' => 2500, 'poprawne' => 2500);
$fh = fopen("server.cfg","r");
while (!feof($fh)){
$content[] = fgets($fh,9999);
}
fclose($fh);
for($i=0;$i<count($content);$i++) {
if(preg_match("/".$zmienna."/i", $content[$i])) {
$val = explode(" ", $content[$i]);
if(($val[1] > $wartosci['max']) || ($val[1] < $wartosci['min'])) {
$content[$i] = $zmienna." ".$wartosci['poprawne']."
";
}
}
}
$fh = fopen("server.cfg","w");
for($i=0;$i<count($content);$i++)
fwrite($fh,$content[$i]);
fclose($fh);
?>
Dlaczego dwa uchwyty? Bo tak mi było prościej

IP: ts3.cserwerek.pl
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP
GmAMXBans
AMX Bans GM 1.6 (WEB) - PHP 8Przerobiona wersja skryptu AmxBans z PHP 5 na PHP 8 Napisany przez l3szcz, 04.10.2024 |
|
|
|||
![]() |
PHP
[ROZWIĄZANE] Uruchomienie skryptu bash z poziomu PHPNapisany przez Engi, 06.09.2020 |
|
|
||
PHP
Dodawanie do msql + odczytNapisany przez 1stADXionC, 18.07.2019 |
|
|
|||
PHP
system newsów by ghost ( problem z poprawnym wyświetlaniem )Napisany przez 1stADXionC, 09.07.2019 |
|
|
|||
PHP
Szukam skryptu turniejowegoNapisany przez j1gg, 02.04.2017 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Dodatki SourceMod

Temat jest zamknięty