Call of Duty MW Mod MySQL
R3X
02.07.2011
Call of Duty Mod by QTM Peyote
w wersji pod MySQL
Oryginał: [CoD Nowy] Call of Duty: MW Mod [UPDATE] - AMXX.pl: Support AMX Mod X
Wersja do testów, choć prawdopodobnie działa. Zachowana jest zgodność z zapisem vault, czyli przejście z pliku na bazę powinno udać się bez straty XP.
Proszę o uwagi jeśli coś nie działa jak powinno.
w wersji pod MySQL
Oryginał: [CoD Nowy] Call of Duty: MW Mod [UPDATE] - AMXX.pl: Support AMX Mod X
Wersja do testów, choć prawdopodobnie działa. Zachowana jest zgodność z zapisem vault, czyli przejście z pliku na bazę powinno udać się bez straty XP.
Proszę o uwagi jeśli coś nie działa jak powinno.
Załączone pliki
ToRRent
04.07.2011
Przecież już jest cod na sql i zrobił go cypis
więc czym się one różnią

R3X
04.07.2011
Na pewno różnią się schematem bazy danych ; wykorzystuje relacyjny model danych, nie nadpisuje XP: u Cypisa zmiana kolejności klas w plugins.ini źle przypisuje doświadczenie oraz utrudnione jest dodanie klas po pierwszym uruchomieniu moda, oprócz tego ten plugin nie wymaga konwersji nVault do MySQL, ponieważ przy braku danych w bazie odczytuje level z nVault po staremu 
ten nie pobiera wszystkich danych na raz, dzięki temu ogranicza zużycie pamięci

ten nie pobiera wszystkich danych na raz, dzięki temu ogranicza zużycie pamięci
A może sma?
04.07.2011
Noo dobra, dobra, ale skoro nie kopiuje wszystkiego na raz to po jakim czasie będzie można zrezygnować całkowicie z pliku (tzn. usunąć go)?
R3X
04.07.2011
nie chodzi o dane z pliku, plik vault zostaw na dysku tak długo, jak masz zamiar przywracać ludziom ich expa z zapisu nvault (na zawsze?)
moja wersja nie zapisuje wszystkich danych o wszystkich klasach; w danym momencie przechowuje tylko poziomy i dane aktualnej klasy: oszczędność jest na zapisanych statach, czyli 4 spore tablice; nie jest to coś, czymś miałbym się chwalić, ale jak już zapytał
moja wersja nie zapisuje wszystkich danych o wszystkich klasach; w danym momencie przechowuje tylko poziomy i dane aktualnej klasy: oszczędność jest na zapisanych statach, czyli 4 spore tablice; nie jest to coś, czymś miałbym się chwalić, ale jak już zapytał

A może sma?
04.07.2011
Czyli, plik jest tylko odczytywany, a wszystko to co się zmieni wędruje to bazy? Dobrze zrozumiałem? (Zapewne źle, ale cóż :F)
R3X
04.07.2011
a właśnie, że dobrze 
grałeś już tą klasą z nowym zapisem? wczytaj dane z MySQL
wybierasz ją pierwszy raz po zmianie sposobu zapisu? wczytaj dane z nVault
zapis jest zawsze do bazy danych, więc przejście powinno być bez zgrzytów

grałeś już tą klasą z nowym zapisem? wczytaj dane z MySQL
wybierasz ją pierwszy raz po zmianie sposobu zapisu? wczytaj dane z nVault
zapis jest zawsze do bazy danych, więc przejście powinno być bez zgrzytów
R3X
04.07.2011
Z tego co widziałem u Ciebie to kluczem jest para: nick, id_klasy. Id klasy jest wrażliwe na zmiany w plugins.ini: dodanie, usunięcie i zmiana miejsc klas. U mnie każda klasa dostaje nowy identyfikator na podstawie nazwy. Wszystkie klasy i ich nowe id są przechowywane w osobnej tabeli.
R3X
04.07.2011
Tak:
jedną na graczy, zamieniając tekstowy nick, steam czy ip na liczbowe PID
drugą właśnie na klasy
trzecią na staty i tylko te staty, które potrzeba, w bazie nie ma informacji o klasach, którymi gracz nigdy nie grał co daje spore oszczędności
jedną na graczy, zamieniając tekstowy nick, steam czy ip na liczbowe PID
drugą właśnie na klasy
trzecią na staty i tylko te staty, które potrzeba, w bazie nie ma informacji o klasach, którymi gracz nigdy nie grał co daje spore oszczędności
Cypis'
04.07.2011
to exp, lvl i punkty sa w tej 3 tabeli dobrze mówie
?
Użytkownik Cypis' edytował ten post 04.07.2011 22:11

Użytkownik Cypis' edytował ten post 04.07.2011 22:11
Muzzi
05.07.2011
Oczywiście plusik leci. Przydatny kod, gdy na serwerze jest kilka tyś. danych w nVault.
Cypis'
05.07.2011
Wziąłem przetestowałem twojego plugin wczytywanie danych przy 22 osobach na serwerze około 30s. I jest też bład lvl straciłem na klasie miałem 2lvl zmieniłem mape wczytywało dane i pisało 1lvl a na innej klasie pozostał lvl. I jeszcze byś mógł poprawić to że jak się 1 raz połaczy z serwerem to żeby nie pisało w każdej klasie 1 lvl tylko taki jaki ma naprawdę

R3X
05.07.2011
dzięki, muszę sprawdzić zapis poziomu
z wczytaniem poziomów to jest dobry pomysł, przywrócę te linijki z oryginalnego coda, nie zrozumiałem tylko o co chodzi z tymi 30s

Cypis'
05.07.2011
Informacja wczytuje dane jest około 30s czyli 30s wczytuje dane przy 22osobach na serwerzenie zrozumiałem tylko o co chodzi z tymi 30s