Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Klasy DiabloMod


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.06.2011 18:54

Posiadam diablo by onky3 i jest tam 28 klas, wszystko działa, ale w mojej bazie tworzy sie tylko 8 klas

Dołączona grafika


Proszę o pomoc ponieważ dzis chce diablo odpalić, za pomoc daje plusy.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#2 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 10.06.2011 18:56

Dodawałeś coś z jakiegoś poradnika ? Zmieniłeś nazwę tabeli gdy przechodziłeś z innego diablo na ten ?
@down
A czy przypadkiem nie robiłeś tego ?
[Tutorial] Klasa gdy wejdzie nowy gracz - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Użytkownik 0nYk3 edytował ten post 10.06.2011 19:02

  • +
  • -
  • 0

#3 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.06.2011 18:58

Nie, tylko usunąłem tabele aby levele sie zresetowały.

Dodano 10 czerwiec 2011 - 19:14:
0nYk3 tak wgrałem to z klasą, to źle?
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#4 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 10.06.2011 19:22

Musisz dodać tam np jak jest
format(q_command,2047,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i )",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])

format(q_command,2047,"%s, ('%s','%s','%s',%i,%i,%i)",q_command,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])

to jeszcze musisz dodać tam mane (bodajże "man")
i
for(i=2;i<9;i++)

9 na ilość klas+none (tak jak w diablo normalnym jest 8 klas + 1 none = 9)
I chyba tyle.

Użytkownik 0nYk3 edytował ten post 10.06.2011 19:23

  • +
  • -
  • 1

#5 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.06.2011 19:28

Czyli po tym

format(q_command,2047,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i )",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])


dodaje to

format(q_command,2047,"%s, ('%s','%s','%s',%i,%i,%i)",q_command,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])



potem szukam tego:

for(i=2;i<9;i++)


i zmieniam na:

for(i=2;i<29;i++)

tak? :D
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#6 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 10.06.2011 19:37

Czyli po tym

format(q_command,2047,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i )",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])


dodaje to

format(q_command,2047,"%s, ('%s','%s','%s',%i,%i,%i)",q_command,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])



potem szukam tego:

for(i=2;i<9;i++)


i zmieniam na:

for(i=2;i<29;i++)

tak? :D

Chyba się pomyliłem. Mana jest robiona na podstawie statystyk (siła, int, zre, zwin), a w tamtym tutku nic nie ma na temat statystyk.
Z tego co liczę to jest 27klas+1none=28
Czyli zmieniasz tylko to \/ i POWINNO działać.
for(i=2;i<9;i++) na for(i=2;i<28;i++)
Jak nie będzie działać to kombinuj.
@down
26 normalnych + 1 "pusta" + 1none

Użytkownik 0nYk3 edytował ten post 10.06.2011 19:50

  • +
  • -
  • 1

#7 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.06.2011 19:47

Klas jest 26, i teraz działa dzięki :D
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#8 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7172
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 10.06.2011 20:29

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod X -> Problemy z pluginami
do
Mody -> Diablo Mod -> Problemy





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych