Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Błędy ML_NOTFOUND - zp_web_stats


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 SzyjaN

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:131
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 03.04.2011 11:28

Witam. Wgrałem wczoraj wieczorem na serwer zombie statystyki (zp_web_stats - link do tematu - [ZP] Web Stats 0.2.3 - Statystyki ZombiePlague - AMXX.pl: Support AMX Mod X Problem polega na tym że w folderze data/lang znajduje się u mnie plik zp_web_stats.txt tylko serwer go nie czyta tak jakby go w ogóle tam nie było przez co wszędzie pojawiają się napisy ML_NOTFOUND (tj. przy wpisywaniu komend /me, /top15, /hp itd. oraz gdy kończy się runda) Do tego dość nietypowo przesyła mi dane, przynajmniej nie zdaje mi się aby tak miało to wyglądać (link - [ZP] Stats - Players stats ). W statystykach wyświetla mi klasy zombie, używane bronie i grane mapy ale nie ma w ogóle rankingu graczy... Wie ktoś może co jest nie tak?
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 03.04.2011 23:45

Problem polega na tym że w folderze data/lang znajduje się u mnie plik zp_web_stats.txt tylko serwer go nie czyta tak jakby go w ogóle tam nie było

Może nieprawidłowe uprawnienia(chmody) lub zawartość?
  • +
  • -
  • 0

#3 Majkeliusz

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:22
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Gliwice
Offline

Napisano 04.04.2011 14:10

Sprawdź flagi i proponuję dopisać na poczatku tego pliku .txt dopisać na górze zamiast [pl] napisać [en], zrobić odstęp i skopiować pierwsze i wpisać ad tym drugim [pl].
  • +
  • -
  • 0

#4 SzyjaN

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:131
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 04.04.2011 15:56

Dobra, co do ML_NOTFOUND jakoś sobie poradziłem (okazało się że starsza wersja pluginu web_stats ma chyba jakiś błąd, podmieniłem amxx na wersję 0.2.5 i langi zaczęły działać)

Drugi problem jednak pozostał.. statystyki www - pokazuje używanie broni, jakie zombie są wybierane i jakie mapy były grane ale wciąż nie pokazuje mi rankingu graczy mimo że do bazy trafiają wszystkie dane i na serwerze też ten ranking działa (link do tego jak to wygląda jest podany wyżej)


Chyba widzę też już dlaczego ranking się nie wyświetlał.. gdzieś w plikach musi być zdefiniowana wartość 240 przegranych przez gracza minut i dopiero po przekroczeniu tej wartości wyświetla go na liście.. Mimo wszystko dzięki za chęci - temat można zamknąć :)

Użytkownik *Szyjanq* edytował ten post 05.04.2011 16:35

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych