Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zliczanie zabić z danej bronii


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 21.03.2011 15:05

Witam, szukam skryptu, który będzie zliczał zabicia z danej bronii i wyświetlał top15 na www.
Zapis mysql/nvault.

Po co mi to?

Chcę na swoim serwerze zrobić konkurs - największa ilość zabić z danej broni.

P.S Proszę o jakiś cvar, który będzie odpowiadał za zapisywanie danych z danej broni.

Np amx_konkurs mp5

to zapisuje zabicia z mp5.

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#2 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 21.03.2011 15:18

a przypadkiem w psychostatach nie ma takiego czegoś? :o
  • +
  • -
  • 0

#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 21.03.2011 15:22

Ale psychostaty to zapisuje też dużo więcej rzeczy, ale można z tego pluginu zapożyczyć te zliczanie zabójstw z danej broni.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 21.03.2011 15:29

Nie chce psychostat.
Potrzebuje tylko ten prosty skrypt.
  • +
  • -
  • 0

#5 dezerter_af

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:108
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Sergiusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 21.03.2011 20:22

Bez sensu ...

Postaw psychostats i bierz tylko pod uwagę zabcie z broni na serwerze nie zobaczysz różnicy.

Jeżeli chcesz to mogę Ci pomóc albo po prostu postawić tymczasowo psychostats jak nie masz za dużego serwera :) Dam CI wszystkie dane a Ty sobie poustawiasz ja później tylko odpale skrypt do zliczania i będzie ok :)
  • +
  • -
  • 0

Grafika na szkle jest idealnym pomysłem na odświeżenie swojego domu. Szkło z grafika dzięki swojej elastyczności można zamontować w każdym pomieszczeniu bez jakichkolwiek obaw! Np. do kuchni.

W swoim asortymencie posiadamy kilka produktów, aby w pełni zadowolićo czekiwania naszego klienta. Oprócz dużych grafik na szkle, firma GlassDekor zajmuję się produkcją obrazów.

Jako jedyni w swoim rejonie posiadamy drukarkę, która umożliwia druk UV na każdym płaskim materiale!   Zapraszamy do kontaktu:

Glassdecor - grafika na szkle

Glassdecor - szkło do kuchni


#6 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 21.03.2011 22:04

Konkurs broni v0.1

* amx_contest - lista broni
* amx_contest end - zakończ konkurs
* amx_contest <weapon> - rozpocznij konkurs

Do steamid przypisuje ilość fragów i hs (każdy hs jest zliczony we fragach, nie trzeba sumować). Potrzebujesz też nicku gracza?

Wersja prosta. Mogę dodać archiwum, bo teraz nowy konkurs usuwa wyniki z poprzedniego, więc jeśli nie zapiszesz Top15 przed rozpoczęciem kolejnego konkursu to stracisz dane :)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#7 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 21.03.2011 22:28

Haha! ur the best!

Rozumiem, że dane do mysql do
new const gszHost[] 	= 	"localhost";
new const gszUser[]	=	"root";
new const gszPassword[] 	= 	"root";
new const gszDB[] 	= 	"contest";

A z www jak?
Mam serwer NS/STEAM więc proszę o wersję na nick.

Jeśli możesz to proszę dokładny opis :)
  • +
  • -
  • 0

#8 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 21.03.2011 22:38

Tak przed kompilacją uzupełnij te dane, z cvarami są same problemy przy restarcie serwa.

Póki co komendą włączasz zbieranie informacji oraz je wyłączasz. Start konkursu to wyzerowanie wszystkich liczników i zmiana nazwy broni do zliczania. Aktualny konkurs masz w pliku contest.info i w localinfo (amx_showrcon localinfo). Jak ktoś zabije przeciwnika (FF nie zwiększa liczników) to dostaje +1 do broni, a jak z hs to dodatkowo +1 do headshotów. Część pod WWW to zwykły SELECT wysłany do MySQLa, jak znasz PHPa to sobie poradzisz :) w sma masz strukturę tabeli z danymi. Jak chcesz to kolejne konkursy mogą być zapisywane osobno, wtedy dojdze 1 tabela w bazie, a info o fragach zostaje na stałe (właściwie do najbliższego DELETE xD) po każdym z nich. Zaraz przerobię na nick, tylko musisz sobie pilnować, żeby nie zmieniali. Jest osobny plugin do blokowania zmiany nicku, więc po co mam pisać.
*	amx_contest_save_method 
*				1 - steamid
*				2 - nick
*				3 - ip

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#9 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 22.03.2011 14:54

Dziś przetestowałem nie zapisuje nic.
Dobrze wypełniłem i skomilowałem .
new const gszHost[] 	=  "mysql3.ugu.pl";
new const gszUser[]	=	"db186168";
new const gszPassword[] = 	"xxxx";
new const gszDB[] 	= 	"contest";
amx_contest usp
restart serwera
Xx razy zabiłem kolegę z USP'a (konkurs na usp) wchodzę do bazy danych i nic nie ma ;x
Mogę udostępnić serwer i bazę do testowania.

P.S Żadnych errorów nie ma.
  • +
  • -
  • 0

#10 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.03.2011 14:56

Nie było nic czy były same zera? Bo jak zera to ta wersja będzie działać, jak nie ma nic to przejrzyj error logi jeszcze raz

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#11 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 22.03.2011 15:15

Właśnie w bazie żadnej tabeli nie było.
Zastanawiam się czy w
new const gszDB[] = "contest";

zamist contest nie powinna być nazwa mojej bazy = db186168

Przetestuje koło 18:30 jak wrócę z Angielskiego.



EDIT: Na szybko zainstalowałem na stronce skrypt, wypełniłem dane klikam zapisz i nic się nie dzieje. Tak jakby strona się odświeża i od nowa mam dane wpisać.

Użytkownik suis edytował ten post 22.03.2011 15:20

  • +
  • -
  • 0

#12 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.03.2011 15:18

No raczej zmień nazwę bazy na swoją, podejrzewam, że użytkownik, którego tam wpisałeś nie ma uprawnień do tworzenia nowej bazy :) A przy okazji weź nowe .sma bo wczoraj zrobiłem błąd przy zmianie zapisu w tabeli.
  • +
  • -
  • 0

#13 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 22.03.2011 15:26

Korzystam z ugu.pl do testowania, a tam raczej nie ma takiej opcji ;x
Co innego proponujesz?
H@ sieci jest pod wieczór więc nie mam danych do bazy
  • +
  • -
  • 0

#14 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.03.2011 15:29

chmod folderu umożliwia zapis? możesz ręcznie utworzyć config.php

<?php
$host="localhost";
$user="root";
$pass="root";
$db="contest";
?>

  • +
  • -
  • 0

#15 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 22.03.2011 19:03

No już pięknie się wszystko zapisuje.
Tylko z www jakiś problem jest, cały czas pokazuje, że nie może się połączyć z bazą ;x Podałem takie same dane jak przy kompilacji.

Tak to mniej więcej wygląda

Spoiler

  • +
  • -
  • 0

#16 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.03.2011 21:19

usuń z kodu PHP wszystkie @ i podaj komunikaty
  • +
  • -
  • 0

#17 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 22.03.2011 21:47


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 in /virtual/z/a/zabijamy-konkurs.ugu.pl/install/index.php on line 19


  • +
  • -
  • 0

#18 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 22.03.2011 23:20

piszą, że zamiast IP masz podać nazwę hosta jako domenę; jak lokalny to zamiast 127.0.0.1 podaj localhost; ale czy to pomoże to nie wiem
  • +
  • -
  • 0

#19 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 23.03.2011 18:34

Dane do mojej bazy:

new const gszHost[] 	= 	"db4free.net";
new const gszUser[]	=	"gufinsky";
new const gszPassword[] 	= 	"<img src='http://img.amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cmok.gif' class='bbc_emoticon' alt=':*' />";
new const gszDB[] 	= 	"zabijamykonkurs";


I takie same wpisuje na www.
W bazie normalnie zapisuje zabicia z danej broni więc nie wiem czemu www nie może się połączyć.
  • +
  • -
  • 0

#20 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 23.03.2011 18:45

pozwoliłeś IP swojego serwera www na podłączenie się do bazy? ewentualnie *, czyli wszyscy
  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych