Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z menu klas


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ExuS

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:175
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Zamość
Offline

Napisano 20.03.2011 17:58

Witam. Na swoim diablo mam 11 klas, jest zrobiona 2 strona menu. Problem jest w tym, że gdy wejdę na drugą stronę, a później wrócę na pierwszą, to pokazuje się u wszystkich klas Level: 0 (po wybraniu klas jest już wszystko dobrze). Oto screen: http://img840.images.../4162/klasy.jpg

A oto kod z sma mojego diablo.
public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[13]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,13)
new text[512]
//new keys = read_flags(flags)

asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<8;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}
format(text, 511,"%s^n9. Dalej^n",text)
show_menu(id, keyss, text) 

}


public select_class_menu(id, key) 
{ 
	new lx[13]
	g_haskit[id] = 0
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{	
			player_class[id] = Mag			
		}
		case 1: 
		{	
			player_class[id] = Mnich
		}
		case 2: 
		{	
			player_class[id] = Paladyn
		}
		case 3: 
		{	
			player_class[id] = Zabojca
		}
		case 4: 
		{			
			player_class[id] = Nekromanta
			g_haskit[id] = 1
		}
		case 5: 
		{	
			player_class[id] = Barbarzynca			
		}
		case 6: 
		{	
			player_class[id] = Ninja
		}
		case 7: 
		{	
			player_class[id] = Hunter
			g_GrenadeTrap[id] = 1
		}
		case 8:
		{
			ShowKlasy(id,lx)
		}
	}
		
	LoadXP(id, player_class[id])
	CurWeapon(id)
	
	give_knife(id)
	
	return PLUGIN_HANDLED
} 

public ShowKlasy(id,lx[]) {
	new text2[512]
	asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz klase - ^n\w1. Killer (Premium)  Level :%i^n2. Zombie (Premium)  Level :%i^n3. Master (Premium)  Level :%i^n^n0. Wstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")

}
public PressedKlasy(id, key) {

new lx[13]
g_haskit[id] = 0
c_obrazenia[id] = 0
switch (key) {
		case 0: 
		{	
			if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
			player_class[id] = Killer
		}
		case 1: 
		{	
			if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_G)
			player_class[id] = Zombie
			c_obrazenia[id] = 100
		}
		case 2: 
		{	
			if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_F)
			player_class[id] = Master
			c_obrazenia[id] = 120
		}
        case 9:
		{
            select_class(id,lx)
        }
}
LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}

Proszę o pomoc.
  • +
  • -
  • 0
Serwery na sprzedaż - http://forum.gamehostingtalk.pl/showthread.php?12427-Serwery-sieci-GoldenGaming-pl

#2 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 24.03.2011 16:14

nie ten temat, offtop to delete

Użytkownik gorusio edytował ten post 24.03.2011 16:18

  • +
  • -
  • 0

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download


#3 ExuS

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:175
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Zamość
Offline

Napisano 26.03.2011 13:09

Pomoże ktoś?
  • +
  • -
  • 0
Serwery na sprzedaż - http://forum.gamehostingtalk.pl/showthread.php?12427-Serwery-sieci-GoldenGaming-pl

#4 Stachuu :D ??

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:476
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Karsznice
Offline

Napisano 26.03.2011 13:23

hmm

moze zrob 1 storne tak samo jak 2 czyli kazda klase po kolei wypisz i potem , player_lvl_id itp
  • +
  • -
  • 0

#5 Weed

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Ganjor
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 26.03.2011 13:41

Wywal to

LoadXP(id, player_class[id])


z końca publica i dodaj pod każdą klasa oddzielnie czyli:

case 2: 
		{	
			player_class[id] = Paladyn
                        LoadXP(id, player_class[id])
		}

Poniewaz gdy klikasz 9 to wczytujesz tjb. klase ;)

Pozdro :ganja: :ganja: :ganja: :ganja: :ganja:
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#6 ExuS

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:175
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Zamość
Offline

Napisano 26.03.2011 16:00

Nie pomogło. A i jeszcze zapomniałem, czasami występują błędy z wczytywaniem się leveli z 2 strony menu.
  • +
  • -
  • 0
Serwery na sprzedaż - http://forum.gamehostingtalk.pl/showthread.php?12427-Serwery-sieci-GoldenGaming-pl

#7 Damex

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:98
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Belsk
Offline

Napisano 26.03.2011 16:27

Zaloguj się tam gdzie masz ... sql albo mysql i wpisz to
INSERT IGNORE INTO wpisz swoja tabele  (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1 FROM wpisz swoja tabele  GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<9;


Tylko wpisz swoją tabelę ! po
Into i From !

Użytkownik Damex edytował ten post 26.03.2011 16:28

  • +
  • -
  • 0

#8 ExuS

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:175
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Zamość
Offline

Napisano 26.03.2011 21:39

Nie chodzi o to. Tabele są tylko czasami tak się robi, że wybierzesz klasę z 2 strony menu i czasami lvl nie wejdzie. Trzeba reconnecta. Z klasami z 1 strony tak się nie dzieje.
  • +
  • -
  • 0
Serwery na sprzedaż - http://forum.gamehostingtalk.pl/showthread.php?12427-Serwery-sieci-GoldenGaming-pl

#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 26.03.2011 23:07

Wywal to

LoadXP(id, player_class[id])


z końca publica i dodaj pod każdą klasa oddzielnie czyli:

case 2: 
		{	
			player_class[id] = Paladyn
                        LoadXP(id, player_class[id])
		}

Poniewaz gdy klikasz 9 to wczytujesz tjb. klase ;)

Pozdro :ganja: :ganja: :ganja: :ganja: :ganja:

Bez komentarza... Skoro na końcu jest "return PLUGIN_HANDLED", to pod "ShowKlasy(id,lx)" i "select_class(id,lx)" należy dodać "return PLUGIN_HANDLED", a nie bezmyślnie przy każdej klasie wczytywać lvl. Co do tematu to TUTAJ.

Użytkownik sebul edytował ten post 26.03.2011 23:07

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 Weed

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Ganjor
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 26.03.2011 23:47

Ale jeżeli masz tak jak w standard to klikając dalej wysyłasz zapytanie do sqla już o klasę której nie wybrałes...
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 27.03.2011 02:05

Temu nie przeczę, ale po co dodawać wszędzie wczytywanie tych klas, skoro można to zrobić dużo krócej.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 Weed

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:108
  • Imię:Ganjor
  • Lokalizacja:Holandia
Offline

Napisano 27.03.2011 10:16

Tzn w jaki sposób ?;)
Ja mam tak u siebie i wszystko jest dobrze, miałem ten sam problem, przechodząc na drugą stronę miałem lvl lecz wracając na pierwszą już lvl były : 0
I to mi pomogło ;]

Użytkownik Weed edytował ten post 27.03.2011 10:16

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych