Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Wymuszanie wygrania rundy przez...
Napisano 14.03.2011 15:35
Mam załadowany orpheu co ustawia że runda nigdy się nie kończy, i chciałbym aby kończyła się wtedy kiedy ja zażyczę sobie oraz punkt został przyznawany tej drużynie której również sobie zażyczę...
Pozdrawiam.
Pisanie pluginów amxx/modow itd
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 14.03.2011 20:53
Np. ROUND_DRAW...
Próbowałem usunąć ale te orpheu jest nie do ogarnięcia^^
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 14.03.2011 21:10
załączam przykładową implementację, nie testowałem
Załączone pliki
Napisano 14.03.2011 21:40
terminate_round i runda się kończy a jak przerobić to na tylko i wyłącznie taką komendę?
hmm poza tym niestety nie działa. Dobrym rozwiązaniem byłaby tak jak wyżej napisałem komenda. Wywołuje się komende z poziomu serwera i plugin się uaktywnia(ja ten plugin wpletuje do swojego kodu)
Użytkownik dram edytował ten post 14.03.2011 21:50
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 14.03.2011 22:01
a z tą komendą to nie czaje zupełnie
Napisano 14.03.2011 22:09
Patrz.
Można przechwycić wtedy kiedy bomba jest rozbrojona/wybuchnie itd.
public bomb_explode
...
I w tej funkcji dać wywołanie funkcji która w tym właśnie momencie WYMUSZA skończenie rundy.
Wg. mnie to jest całkiem dziwne bo wystarczy że wrzuce pliki do config/orpheu z tym wymuszaniem kończenia rundy i plugin jest tu nie potrzebny...
Bo automatycznie kończy runde.
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 14.03.2011 22:13
I działa komenda
terminate_round timer
oraz natyw z .inc`a
Załączone pliki
Napisano 14.03.2011 22:28
Mianowicie Chciałem się pozbyć round_draw oraz końca rundy w sytuacjach kiedy ct lub tt nie żyje, a w przypadku wybuchu lub rozbrojenia paki runda się restartuje i punkt zostaje przyznany zwycięskiemu teamowi.
// no więc testuje.
Dodano 14 marzec 2011 - 23:10:
wplotłem to do kodu i jest prawie dobrze gdyby nie to że zawsze ct wygrywa:O
Mianowicie.
Round draw usunięty w piz****
Ale gdy paka wybuchnie wygrywa ct zamiast terro, gdy wymuszam komendą wygrywanie terro i tak ct wygrywa
Pozdrawiam.
///
W przypadku gdy wymuszam wygranie TT jest normalny napis.. terrorist win ALE nie dostają punktu
// jednak tak samo jest w przypadku ct
Użytkownik dram edytował ten post 14.03.2011 23:14
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 15.03.2011 00:25
Napisano 15.03.2011 07:29
public game_forwards() <> {} public game_forwards() <disabled> { OrpheuRegisterHook(OrpheuGetFunction("CheckMapConditions", "CHalfLifeMultiplay"), "game_blockConditions") OrpheuRegisterHook(OrpheuGetFunction("CheckWinConditions", "CHalfLifeMultiplay"), "game_blockConditions") if(is_linux_server()) OrpheuRegisterHook(OrpheuGetFunction("HasRoundTimeExpired", "CHalfLifeMultiplay"), "game_blockConditions") else game_memoryReplace("roundTimeCheck", {0x90, 0x90, 0x90}) state enabled } public OrpheuHookReturn:game_blockConditions() <> return OrpheuIgnored public OrpheuHookReturn:game_blockConditions() <enabled> { OrpheuSetReturn(false) return OrpheuSupercede } game_memoryReplace(szID[], const iBytes[], const iLen = sizeof iBytes) { new iAddress OrpheuMemoryGet(szID, iAddress) for(new i; i < iLen; i++) { OrpheuMemorySetAtAddress(iAddress, "roundTimeCheck|dummy", 1, iBytes[i], iAddress) iAddress++ } server_cmd("sv_restart 1") }
a w inicie
game_forwards()
to użyłem do zablokowania rund
a to twoje (skopiowane) do zakończenia rund. Ale teraz coś się pokiepściło bo jest restart rundy tyle że punktów nie przyznaje...
Pozdrawiam.
// acha przyznaje punkt dla ct wtedy kiedy wpisze terminate_round time (wtedy wygrywa ct "target has been saved")
Dodano 15 marzec 2011 - 15:55:
mhm teraz to mi tylko chodzi o to aby przyznać punkt danej drużynie.
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 16.03.2011 15:49
Skryptow php
Kontakt na PW LUB GG
Napisano 16.03.2011 16:42
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych