Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Demka www ciągłe odświeżanieDemka www ciągłe odświeżanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 qdr

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 06.02.2011 22:54

Witam. To znów ja i z problemem :) Otóż użyłem tego skryptu php do sciągania dem Udostępnianie dem HLTV na stronie www - AMXX.pl: Support AMX Mod X . Wszystko by było dobrze ale jest jeden problem. Odpalanie skryptu mam ustawione co 30 min. Skrypt dodaje nowe dema do listy, gdy już wszystkie są dodane i skrypt zostanie odpalony ponownie, zaczyna sie od nowa. Nowe dema znikają z listy i rozpoczyna aktualizacje od najstarszych. Przykładowo po aktualizacji na liscie znajdują sie dema z dnia 1,2 i 3 . Po kolejnej aktualizacji lista dem z dnia 2 i 3 znika , zostaje tylko lista z dnia 1. Proszę o jakieś rozwiązanie tego problemu. Z góry dziękuje.
  • +
  • -
  • 0

#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2011 17:13

Jakoś się nie dziwię, bo na takiej zasadzie z tego co pamiętam miało to działać, sprawdź coś takiego, ale nie dam sobie głowy uciąć że to będzie działać, bo nie mam gdzie sprawdzić:
Wklejka #471816 | Wklej.org

ew. podeślij mi dane FTP do tego HLTV, coś popatrzymy ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 qdr

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 07.02.2011 18:12

Ogólnie wszystko jest na vps, stronka i hltv . W jedną noc wcieło mi 58 gb (wg. stat DA) transferu w co wierzyć aż mi się nie chce. Próbowałem z innymi skryptami jednak bez skutku. Myślałem też nad tym aby demka z hltv były przesyłane do katalogu strony bez pakowania przy użyciu crona , bez skryptów. Czy to by również pożerało transfer??

Użytkownik qdr edytował ten post 07.02.2011 18:23

  • +
  • -
  • 0

#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2011 18:28

Ogólnie wszystko jest na vps, stronka i hltv . W jedną noc wcieło mi 58 gb (wg. stat DA) transferu w co wierzyć aż mi się nie chce. Próbowałem z innymi skryptami jednak bez skutku. Myślałem też nad tym aby demka z hltv były przesyłane do katalogu strony bez pakowania przy użyciu crona , bez skryptów. Czy to by również pożerało transfer??

To na jakiego grzyba pobierasz pliki z VPS'a, na tego samego VPS'a tylko do innego katalogu? :mur: Kombinujesz jak koń pod górę, gdyby nie można użyć zwykłego "mv desc doc" :mur:
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 qdr

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 07.02.2011 18:36

To na jakiego grzyba pobierasz pliki z VPS'a, na tego samego VPS'a tylko do innego katalogu? :mur: Kombinujesz jak koń pod górę, gdyby nie można użyć zwykłego "mv desc doc" :mur:



Bo krótko mówiąc brak mi wiedzy :) Więc jak to można rozwiązać??
  • +
  • -
  • 0

#6 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2011 18:41

Więc jak to można rozwiązać??

http://amxx.pl/topic/41405-bash-skrypt-do-autoamtyzacji-dem/page__view__findpost__p__208313
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#7 qdr

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 07.02.2011 19:10

Więc tak skonfigurowałem jak należy skrypt

#!/bin/bash
DEMDIR="/home/test/dema" # folder z demami - tam gdzie HTLV nagrywa
DESCDIR="/home/test/dema1" # folder docelowy z demami spakowanymi
DEST_DIR=$(date +%F)

if [ ! -d ${DESCDIR}/${DEST_DIR} ]; then
	mkdir "${DESCDIR}/${DEST_DIR}"
fi

find ${DEMDIR}/*.dem -cmin +30 -exec gzip -5 {} \; # pakowanie po 30min od zakończenia nagrywania
find ${DEMDIR}/*.gz -cmin +30 -exec mv {} ${DESCDIR}/${DEST_DIR}/ \; # przenoszenie po 30min
find ${DESCDIR}/${DEST_DIR}/*.gz -mtime +7 -exec rm {} \; 2> /dev/null # kasowanie po 7 dniach

Jednak po ręcznym odpaleniu pojawia sie taki komunikat :
admin@****:~$ ./wysylanie.sh
-bash: ./wysylanie.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory

Użytkownik qdr edytował ten post 07.02.2011 19:11

  • +
  • -
  • 0

#8 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2011 19:25

Jednak po ręcznym odpaleniu pojawia sie taki komunikat :

W czym to zapisujesz, w Wordzie? :mur: Wyślij załącznik na serwer i edytuj bezpośrednio z VPS'a (nano wysylanie.sh / gedit wysylanie.sh)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#9 qdr

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 07.02.2011 20:04

Rozpakowałem ten załącznik,wrzuciłem przez ftp , edytowałem na vps (putty) , ustawiłem chmod , po odpaleniu ten sam komunikat.

Użytkownik qdr edytował ten post 07.02.2011 20:05

  • +
  • -
  • 0

#10 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 07.02.2011 20:14

Sprawdziłem to przed tym jak Ci dałem....

Usuń ten plik z VPS'a. Wpisz w konsoli: touch wysylanie.sh i wklej doń skrypt (PPM).
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#11 qdr

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • Imię:Stachu
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 07.02.2011 20:27

Ok.Działa jak należy. Tylko teraz są tworzone foldery z demkami z każdego dnia. Jak w index.php ująć aby pokazywało zawartość danego katalogu? A może po prostu jest realna zmiana w tym skrypcie wysyłającym aby nie tworzyło folderu, tylko pakował wszystkie w jeden.

Mój obecny index.php który wyświetla demka z folderu dema
<?php
			//folder w którym są przechowywane demka z HLTV
			$folder = "dema";
			
			$ext   = array('dem', 'bz2', 'gz'); /* Jeżeli nie masz spakowanych demek zmień 'bz2' lub 'zip' na 'dem' */

			$sciezka = pathinfo($_SERVER['PHP_SELF']);
			$adres = 'http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$sciezka['dirname'].'/';

			$files = scandir($folder);
			$list  = array();

			foreach($files as $file) 
			{
				$file = pathinfo($file);
				if (in_array($file['extension'], $ext)) 
			{
			$list[] = $file['basename'];
			}
			}
			rsort($list, SORT_STRING);

			echo '';
			
			foreach ($list as $nazwa) 
			{
				$demo = $folder.'/'.$nazwa;
				$dane = explode('-', $nazwa);
		
				$data = $dane[1];
				$rok = substr($data, 0, 2);
				$mies = substr($data, 2, 2);
				$dzien = substr($data, 4, 2);
				$godz = substr($data, 6, 2);
				$min = substr($data, 8, 2);
		
				$data = '20'.$rok.'-'.$mies.'-'.$dzien;
				$godzina = $godz.':'.$min;
		
				$mapa = $dane[2];
				$mapa = explode('.', $mapa);
				$mapa = $mapa[0];
		
				$rozmiar = round( filesize($demo) / 1024 / 1024, 2);
			
			echo '	  <tr>
                <td class="trow2" style="width: 20%; text-align: center;"><input type="text" name="link" onclick="this.select()" value="'.$adres.$demo.'" /></td>
                 <td class="trow2" style="width: 20%; text-align: center;">'.$mapa.'</td>
              <td class="trow2" style="width: 20%; text-align: center;">'.$data.'</td>
                <td class="trow2" style="width: 20%; text-align: center;">'.$godzina.'</td>
                <td class="trow2" style="width: 10%; text-align: center;">'.$rozmiar.' MB</td>
				     <td class="trow2" style="width: 10%; text-align: center;"><div class="ico"><p><a href="'.$adres.$demo.'" target="_blank">POBIERZ</a></p></div></td>
                

            </tr>';
			}
			?>

Jak zrobić aby przykładowo o góry pokazywało link do dem z danego dnia.

Użytkownik qdr edytował ten post 07.02.2011 21:32

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych