Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Kupowanie rakiet, dynamitów, min

CoD Stary

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sevox

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:84
  • Imię:YYYYYY
  • Lokalizacja:YYYYY
Offline

Napisano 26.01.2011 10:46

Wtam, mam problem z moim sklepem. Chcę zrobic żeby dało się kupować rakiety, dynamity itp w sklepie. I tu jest mój problem jak kupuje to nie zabiera kasy :/ To mój kod dla dynamitów :
}
case 10:
{
new koszt = 9000;
if(kasa_gracza<koszt)
	{
	ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Nie masz wystaraczajacej ilosci pieniedzy")	
	}
if(kasa_gracza>=koszt)
	{
	ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Zakupiles 3 dynamity")
	ilosc_dynamitow_gracza[id] += 3
	kasa_gracza - koszt
	}	
	
	

Proszę o pomoc!
  • +
  • -
  • 0

#2 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 26.01.2011 10:48

ja bym to zrobił tak jak w innych :)

cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);


@Edit i w ogóle inaczej


new koszt = 9000;
if(kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Nie masz wystaraczajacej ilosci pieniedzy")
return PLUGIN_HANDLED;
}
ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Zakupiles 3 dynamity")
ilosc_dynamitow_gracza[id] += 3
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
}

Użytkownik Frajer edytował ten post 26.01.2011 10:50

  • +
  • -
  • 1

#3 Sevox

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:84
  • Imię:YYYYYY
  • Lokalizacja:YYYYY
Offline

Napisano 26.01.2011 10:55

Tylko nie moge przekompilowac bo mi takie errory wyskakują :
Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#4 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 26.01.2011 10:58

po pierwsze ściągnij colorchat i wpakuj do includa do swojego kompilatora, po drugie loose indentation nic nie robi, po 3 zapodaj te linijki?
  • +
  • -
  • 0

#5 Sevox

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:84
  • Imię:YYYYYY
  • Lokalizacja:YYYYY
Offline

Napisano 26.01.2011 11:04

Nie wiem jak iść do danej linijki, a nie będę na piechote liczył, a po drugie mam color chat, a po 3 cały plugin jest w odnośniku.

QTM CodMod by Maussanti sma

Użytkownik Sevox edytował ten post 26.01.2011 11:04

  • +
  • -
  • 0

#6 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 26.01.2011 12:28

Może jakoś w ten sposób


new koszt = 9000;
if(kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Nie masz wystaraczajacej ilosci pieniedzy")
return PLUGIN_HANDLED;
}
ColorChat(id, RED, "[SKLEP]^x01 Zakupiles 3 dynamity")
ilosc_dynamitow_gracza[id] += 3
cs_set_user_money(id, kasa-9000);
}

Użytkownik RPK. Shark edytował ten post 26.01.2011 12:35

  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#7 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 26.01.2011 12:47

Trzymaj. Naprawione. Klamry w sklepie były źle postawione (tak już jest, jak nie stosuje się tabulacji...)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#8 Sevox

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:84
  • Imię:YYYYYY
  • Lokalizacja:YYYYY
Offline

Napisano 26.01.2011 19:55

@UP
Dzięki, ale lekko zmodyfikowałem i już nie chce kompilowac :/


Dołączona grafika

Tutaj mój sma


Dodano 26 styczeń 2011 - 19:59:
P.S Już sobie poradziłem, poprostu nie było " xD

Close PLAX

Użytkownik Sevox edytował ten post 27.01.2011 12:35

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych