Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Blad Mojej Funkcji, jak naprawić?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 AmD

    aemde

  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 20.12.2010 16:25

Witam!


mam Problem z Moją funkcją, wyrzuca mi logi i nie działa..

Logi:
L 12/19/2010 - 22:13:02: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 12/19/2010 - 22:13:02: [AMXX]    [0] Fastbh_menu_50.sma::wlacz_fizyk (line 4747)

Kod:


public SkillFizyk(id)
{
if(sprawdz_fizyk[id] == 1){
ColorChat(id, GREEN,"[FastBH]^x01 Fizyk Dostepy Jest raz na 60sec");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
else
set_task(0.1, "wlacz_fizyk", id+666)

return PLUGIN_CONTINUE;

}
public wlacz_fizyk(id)
{
if(sprawdz_fizyk[id] == 0) // linia 4747
{
id-=666
sprawdz_fizyk[id]++

new Float:graw = get_user_gravity(id)
set_user_gravity(id, graw - 0.2)

set_task(20.0, "FizykOff", id+123)
ColorChat(id, GREEN, "[FastBH Xp Mod]^x03 Uruchomiles Skill: Fizyk")
}
return PLUGIN_CONTINUE;

}
public FizykOff(id)
{
id -= 123

new Float:graw = get_user_gravity(id)
set_user_gravity(id, graw + 0.2)

ColorChat(id, GREEN, "[FastBH Xp Mod]^x03 Skill byl aktywny przez 20sec i zostal wylaczony!")

set_task(60.0, "fup", id+232)
}
public fup(id)
{
id-= 232
sprawdz_fizyk[id]--
}


linia 4747 to:
if(sprawdz_fizyk[id] == 0)


co tutaj jest źle że wyrzuca logi i zarazem nie działa?

Pozdrawiam, AmD.

Użytkownik AmD edytował ten post 20.12.2010 16:29

  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 20.12.2010 16:30

set_task(0.1, "wlacz_fizyk", id+666)
//////////////////
public wlacz_fizyk(id)
{
        if(sprawdz_fizyk[id] == 0) // linia 4747
Masz tablicę o rozmiarze 666+ ?
Nie ? To od id odejmij wcześniej dodane 666 :mur:
  • +
  • -
  • 1

#3 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 20.12.2010 22:07

Niech Ci Bóg w Dzieciach Wynagrodzi!

Można Zamykać.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych