Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Item w /gracze


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Firxenowsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:166
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:W-wa
Offline

Napisano 17.12.2010 21:22

Jak dodać aby wyświetlało jaki gracz ma item w /gracze(po Teamie)
  • +
  • -
  • 0

#2 MaDaFaKa

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:96
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.12.2010 21:31

Spróbuj tego.
Zamień:

public cmd_who(id)
{
static motd[1000],header[100],name[32],len,i
len = 0
new team[32]
static players[32], numplayers
get_players(players, numplayers, "a")
new playerid
// Table i background
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<body bgcolor=#000000 text=#FFB000>")
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<center><table width=700 border=1 cellpadding=4 cellspacing=4>")
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<tr><td>Name</td><td>Klasa</td><td>Level</td><td>Team</td></tr>")
//Title
formatex(header,sizeof header - 1,"Diablo Mod Statystyki")

for (i=0; i< numplayers; i++)
{
playerid = players[i]
if ( get_user_team(playerid) == 1 ) team = "Terrorist"
else if ( get_user_team(playerid) == 2 ) team = "CT"
else team = "Spectator"
get_user_name( playerid, name, 31 )
get_user_name( playerid, name, 31 )

len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<tr><td>%s</td><td>%s</td><td>%d</td><td>%s</td></tr>",name,Race[player_class[playerid]], player_lvl[playerid],team)
}
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"</table></center>")

show_motd(id,motd,header)
}

Na:

public cmd_who(id)
{
static motd[1000],header[100],name[32],len,i
len = 0
new team[32]
static players[32], numplayers
get_players(players, numplayers, "a")
new playerid
// Table i background
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<body bgcolor=#000000 text=#FFB000>")
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<center><table width=700 border=1 cellpadding=4 cellspacing=4>")
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<tr><td>Name</td><td>Klasa</td><td>Level</td><td>Team</td><td>Item</td></tr>")
//Title
formatex(header,sizeof header - 1,"Diablo Mod Statystyki")

for (i=0; i< numplayers; i++)
{
playerid = players[i]
if ( get_user_team(playerid) == 1 ) team = "Terrorist"
else if ( get_user_team(playerid) == 2 ) team = "CT"
else team = "Spectator"
get_user_name( playerid, name, 31 )
get_user_name( playerid, name, 31 )

len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"<tr><td>%s</td><td>%s</td><td>%d</td><td>%s</td><td>%s</td></tr>",name,Race[player_class[playerid]], player_lvl[playerid],team,player_item_name[playerid])
}
len += formatex(motd[len],sizeof motd - 1 - len,"</table></center>")

show_motd(id,motd,header)
}

Użytkownik MaDaFaKa edytował ten post 17.12.2010 21:31


#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 17.12.2010 21:34

I od razu może napiszę o tym, że to "motd[1000]" należy zamienić na "motd[6000]", gdyż przy większej ilości graczy nie wyświetlała by się cała tabelka, a tym bardziej, że tutaj zostało dodane wyświetlanie itemu.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 Firxenowsky

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:166
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:W-wa
Offline

Napisano 18.12.2010 14:40

Dziala, do zamkniecia(polecialy +)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych