Witam !
Mam pytanko jak chcę zbanować typa na początek ip to jak mam to zrobić po prostu w pisać w amxbans w ip jego początek ip i tyle czy trzeba coś dodawać jeszcze . np.. Tym ma ip 10.20.555.54 mienia mu się ostatnie na człony czyli 555.54 , jego pierwsze 2 człony nie zmieniają się czyli - 10.20 , czyli mam ten początek zbanować to typek już sobie nie wbije na serwer . Tylko jak mam to wpisać w amx bans bo przez to daje bany bo go udupię przez wwww w okienku ip mam podać 10.20 i tyle i już typek nie wbije , czy jak ? Za pomoc dziękuje i nagradzam + .
cześć !
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Banowanie na początek ip , jak ktoś ma zmienne+++ za pomoc +++++++++++
Temat rozp. laku, 12.11.2010 19:23
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.11.2010 19:23
Napisano 12.11.2010 20:19
amxbans nie pozwala na banowanie na zakres
Napisano 12.11.2010 20:59
Dać bana na zakres można przez rcona 
rcon addip "czas" "ip"
przykład
rcon addip "0" "75.9"
Zawsze jak banujesz to początek IP i pamiętaj nie pomyl kolejności znaków bo cały serwer dostanie bana na zakres

rcon addip "czas" "ip"
przykład
rcon addip "0" "75.9"
Zawsze jak banujesz to początek IP i pamiętaj nie pomyl kolejności znaków bo cały serwer dostanie bana na zakres

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych