Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[Menu Graczy] Tworzenie informacji o graczu...


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 AmD

    aemde

  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 03.11.2010 17:43

Witam!

Zrobiłem sobie menu graczy lecz nie wiem jak zrobić by np: po naciśnięciu przycisku (powiedzmy 1) wyskoczyły informację które sobie wprowadzę(w colorchacie)
[Czyli: naciskam 1 i wyskakuje coś w Chacie]
oto moje menu:


public LXp(id)
{
if(!is_user_connected(id))
{
return PLUGIN_HANDLED;
}
new menu = menu_create("\r[FastBH] \yLista Graczy^n \rNick \d| \yPoziom \d| \wExp", "CSD_Handle");
new i;
new key[128], nick[32];
for(i = 1; i <= 32; i++)
{
if(is_user_connected(i))
{
get_user_name(i, nick, 31);
formatex(key, 127, "\r%s \d| \y%i \d| \w%i",nick,PlayerLevel[i],PlayerXP[i]);
menu_additem(menu, key);
}
}

menu_display(id, menu);
return PLUGIN_HANDLED;
}
public CSD_Handle(id, menu, item)
{
menu_destroy(menu);
}


pozdrawiam.
  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 03.11.2010 17:48

możesz to lepiej opisać ?
  • +
  • -
  • 1

#3 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 03.11.2010 18:02

aktualnie mam listę graczy w menu, pokazuję tam Nick, Xp, i level gracza.
Teraz jak się naciśnie przycisk to menu się zamyka (przez menu_destroy). ja chce by przed zamknięciem pokazało się:
 ColorChat(id, GREEN, "[FastBH Xp Mod]^x03 Statystyki Gracza ^x03%s^x01^n Grawitacja: %i, Szybkość: %i, Fizyk: %i, Furia: %i, Czarnobyl %i, IP: %d(chyba %d, albo %i [tego ma nie być :D])", nick, PtkGraw[i]. PtkSpeed[i], PtkFiz[i], PtkFuria[i], PtkCzar[i], ip)

Nick i IP wiem jak pobrać i ustawić więc z tym sobie dam rade ale nie wiem jak resztę...
  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 03.11.2010 18:39

id_gracza=++item
w handle'u od menu i juz masz co chcesz
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 03.11.2010 18:50

no chyba goku nie do końca ;D
a jeżeli będzie dwóch graczy o id 1 i 4

public CSD_Handle(id, menu, item)
{
	new ile=0;
	new id_wybranego;
	for(i = 1; i <= 32; i++)
	{
		if(is_user_connected(i))
		{
			if(item = ile){
				id_wybranego = i;
				break;
			}
			ile++;
			
		}
	}
	
	menu_destroy(menu);
}
ale coś takiego nie jest bezpieczne lepiej byłoby wyciągać nick gracza z wybranej opcji
  • +
  • -
  • 1

#6 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 03.11.2010 19:04

czyli mogę użyć tego kodu, i być pewny że nie bd crashów, logów itp? :)

Dodano 04 listopad 2010 - 19:12:
@ref

Dodano 05 listopad 2010 - 17:53:
@ref?
  • +
  • -
  • 0

#7 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2010 18:00

a sprawdzić nie możesz?
  • +
  • -
  • 1

#8 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.11.2010 18:15

sry zapomniałem napisać że nie działa... :)
  • +
  • -
  • 0

#9 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2010 19:05


public CSD_Handle(id, menu, item)

{

	new ile=0;

	new id_wybranego;

	for(i = 1; i <= 32; i++)

	{

		if(is_user_connected(i))

		{

			if(item == ile){

				id_wybranego = i;

				break;

			}

			ile++;

			

		}

	}

	

	menu_destroy(menu);

}

  • +
  • -
  • 1

#10 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.11.2010 19:51

czy to czasami nie jest to samo?
  • +
  • -
  • 0

#11 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2010 20:14

było
if(item = ile){
a powinno być
if(item == ile){
  • +
  • -
  • 1

#12 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.11.2010 20:38

działa dziękuje :)

można close

a mam tylko błąd: Warning: Symbol is assigned a value that is never used: "id_wybranego" on line 3605
mogę usunąć tą funkcję?

Użytkownik AmD edytował ten post 05.11.2010 20:40

  • +
  • -
  • 0

#13 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.11.2010 20:45

no jak sama nazwa wskazuje trymasz w zmiennejid_wybranego id tego którego wybrał gracz także chyba ci się to przyda ;D
  • +
  • -
  • 1

#14 AmD

    aemde

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:500
  • Steam:steam
  • Imię:Dariusz
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.11.2010 22:15

dzięki można close ;)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych