Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Event zmiany teamu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 .minD

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 58
Pomocny

  • Postów:451
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 07.08.2010 18:04

Szukam eventu na zmianę teamu, kod z tego tematu Eventy - Nieoficjalny polski support AMX Mod X mi nie pomaga

potrzebuje takiego kodu który wykryje kiedy gracz zmienił drużynę i ustawi
gPlayerClass[id] = Zadna;

Użytkownik .minD edytował ten post 07.08.2010 18:04

  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.08.2010 18:53

Spoiler
nie wiem jak ale kod z tamtego tematu mi pomógł

Użytkownik DarkGL edytował ten post 07.08.2010 18:53

  • +
  • -
  • 1

#3 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.08.2010 19:37

if(equal(Team,"UNASSIGNED")) tid = 0
else if(equal(Team,"TERRORIST")) tid = 1
else if(equal(Team,"CT")) tid = 2
else if(equal(Team,"SPECTATOR")) tid = 3
porównywanie stringów jest kosztowne, a i jeszcze if..else if...else if...else ,więc lepiej to zrobić tak:

switch(Team[0]){
	case 'T': tid = 1;
	case 'C': tid = 2;
	case 'S': tid = 3;
	default: tid = 0;
}

ale tak się tylko czepiam z nudów :P ten kod powyżej też zadziała
  • +
  • -
  • 1

#4 .minD

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 58
Pomocny

  • Postów:451
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 07.08.2010 19:47

ok DarkGL, jednak zadziałało :P

moglibyście jeszcze dać funkcję, która wyświetla menu o nazwie cbMyMenu (dla TT) i cbMyMenu2 (dla CT), gdy
gPlayerClass[id] = Zadna;

  • +
  • -
  • 0

#5 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.08.2010 21:05

Najogólniej to tak, a jak się robi menu to luknij w tutki
gPlayerClass[id] = Zadna;
       MenuOnChangeTeam(id); 
        /*code
        
        //koniec code */
        return PLUGIN_CONTINUE          // skoro juz uzylismy returna to musimy tez na koniec go dac
}
MenuOnChangeTeam(id){
        switch(old_team[id]){
                case 1: MenuOnChange_T(id);
                case 2: MenuOnChange_CT(id);
        }
}
MenuOnChange_T(id){

}
MenuOnChange_CT(id){

}

  • +
  • -
  • 0

#6 .minD

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 58
Pomocny

  • Postów:451
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 07.08.2010 21:19

ja mam menu zrobione tylko jego nazwa to taka która podałem, podałem ją tylko żebyś wiedział jak się nazywa menu które trzeba wyświetlić

za chwilę przetestuje kod który wysłałeś, dam odpowiedź czy działa
  • +
  • -
  • 0

#7 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.08.2010 21:29

tylko nie powiedziałeś czy nowe czy stara, a i ta nazwa to raczej callback niż nazwa menu :P
  • +
  • -
  • 0

#8 .minD

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 58
Pomocny

  • Postów:451
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 07.08.2010 21:36

sorry ale ja nie ogarniam która to nazwa menu xD

register_clcmd("say /kolonizatorzy","mymenu");

[...]

gMyMenu=menu_create("Kolonizatorzy","cbMyMenu");

[...]

menu_additem(gMyMenu,"Kolumb");

[...]

public cbMyMenu(id, menu, item){
switch(item){
case 0:{

  • +
  • -
  • 0

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.08.2010 22:54

zeby wyswietlic menu uzywasz

menu_display(id,gMyMenu,strona=0)

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych