#include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "Menu" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Tomi858" #define KeysMenu_Zombie (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)|(1<<9) // Keys: 1234567890 #define KeysInformacje (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)|(1<<9) // Keys: 1234567890 new MenuPosMenu_Zombie new MenuPlayersMenu_Zombie[32] public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /menu","PressedMenu_Zombie") register_clcmd("say /info","PressedInformacje") register_menucmd(register_menuid("Informacje"), KeysInformacje, "PressedInformacje") register_menucmd(register_menuid("Menu Zombie"), KeysMenu_Zombie, "PressedMenu_Zombie") } public ShowMenu_Zombie(id) { show_menu(id, KeysMenu_Zombie, "\yInfo^n\wMute Menu^n^n\rKontakt^n", -1, "Menu Zombie") // Display menu } public PressedMenu_Zombie(id, key) { /* Menu: * Info * Mute Menu * Kontakt */ switch (key) { case 0: { // 1 client_cmd(id, "say /info"); } case 1: { // 2 client_cmd(id, "say /mute"); } case 2: { // 3 client_cmd(id, "say /kontakt"); } } } public ShowInformacje(id) { show_menu(id, KeysInformacje, "\yNowosci^n\wKonkursy^nOgloszenia^n\rRegulamin^n", -1, "Informacje") // Display menu } public PressedInformacje(id, key) { /* Menu: * Nowosci * Konkursy * Ogloszenia * Regulamin * Menu ZM */ switch (key) { case 0: { // 1 client_cmd(id, "say /nowosci") } case 1: { // 2 client_cmd(id, "say /konkursy") } case 2: { // 3 client_cmd(id, "say /ogloszenia") } case 3: { // 4 client_cmd(id, "say /regulamin") } case 4: { // 5 client_cmd(id, "say /menu") client_print(id, print_chat, "Wyswietlilo ci sie menu Zombie Moda.") } } }
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Problem z menu
Temat rozp.
Tomi858
, 12.06.2010 08:16
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.06.2010 08:16
Mam problem z moim pierwszym menu, które zrobiłem. Jak wpisuję /menu lub /info to nie pokazuje się żadne menu. Czy może ktoś powiedzieć co jest źle?
Napisano 12.06.2010 10:05
1. Skompilowałeś?
2. Dopisałeś do plugins.ini ?
2. Dopisałeś do plugins.ini ?
Napisano 12.06.2010 10:26
Powiedz mi co to jest?
Watpie aby na tej podstawie Ci menu dzialalo.
Wedlug mnie brakuje Ci czegos takiego?
W tutorialach masz o Tworzeniu menu , poczytaj uważnie
Krotko mowiac case masz napisane - lecz case odpowiada za komende po wybraniu danej opcji...
Natomiast nie masz nic na temat wyswietlania
Pozdrawiam.
public PressedMenu_Zombie(id, key) { /* Menu: * Info * Mute Menu * Kontakt */
public PressedInformacje(id, key) { /* Menu: * Nowosci * Konkursy * Ogloszenia * Regulamin * Menu ZM */
Watpie aby na tej podstawie Ci menu dzialalo.
Wedlug mnie brakuje Ci czegos takiego?

menu_additem(gMyMenu,"Auto BH");//item=0 menu_additem(gMyMenu,"item1");//item=1 menu_additem(gMyMenu,"item2");//item=2 menu_additem(gMyMenu,"item3");//item=3
W tutorialach masz o Tworzeniu menu , poczytaj uważnie

Krotko mowiac case masz napisane - lecz case odpowiada za komende po wybraniu danej opcji...
Natomiast nie masz nic na temat wyswietlania

Pozdrawiam.
Napisano 12.06.2010 10:35
Napisano 12.06.2010 10:38
To będzie działać:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#define PLUGIN "menu"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "autor"
new menu
public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_clcmd("say /menu","menu1");
menu=menu_create("Naglowek menu","menu2");
menu_additem(menu,"Opcja 1"); //0
menu_additem(menu,"Opcja 2"); //1
menu_additem(menu,"Opcja 3"); //2
menu_additem(menu,"Opcja 4"); //3
menu_additem(menu,"Opcja 5"); //4
}
public menu1(id){
menu_display(id, menu, 0);
return PLUGIN_HANDLED;
}
public menu2(id, menu, item){
switch(item){
case 0:{
}
case 1:{
}
case 2:{
}
case 3:{
}
case 4:{
}
}
}
Napisano 12.06.2010 11:25
Korzystałem z generatora menu w amx studio, i tak mi zrobiło.
12 czerwiec 2010 - 12:25:
Nie wiedziałem, że coś jest źle
12 czerwiec 2010 - 12:25:
Nie wiedziałem, że coś jest źle
Użytkownik Tomi858 edytował ten post 12.06.2010 11:27
Napisano 12.06.2010 13:35
Wszystko jest dobrze z menu
to jest stary typ, tylko źle podpiąłeś komendy:

register_clcmd("say /menu","ShowMenu_Zombie") register_clcmd("say /info","ShowInformacje")
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych