Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Przycisk SPRAYA zamiast IN_USE


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.06.2010 11:40

Tak jak w temacie, da się tak zrobić? Zamiast IN_USE przycisk od stawiania SPRAYA?

Użytkownik deLL edytował ten post 03.06.2010 11:40


#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 03.06.2010 11:57

Jak poszukasz w config.cfg binda do sprayowania to zobaczysz coś takiego:

bind t "impulse 201"



Przechwycenie impulsu 201 możliwe jest np tak:
#include <engine>

public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	
	register_impulse(201, "cmdSpray") ;
}
public cmdSpray(id){
	client_print(id, print_chat, "Spray Zamiast InUSE");
	return PLUGIN_HANDLED;
}

Albo
#include <fakemeta>

public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
	
	register_forward(FM_CmdStart, "fwCmdStart");
}
public fwCmdStart(id, uc_handle, seek){
	if(get_uc(uc_handle, UC_Impulse) == 201){
		client_print(id, print_chat, "Spray Zamiast InUSE");
		return FMRES_HANDLED;
	}
	return FMRES_IGNORED;
}

I teraz nie wiem do końca jaki efekt chcesz osiągnąć :P jeśli zamienić ten impuls na IN_USE to odpowiednie entity_set_int(id, EV_INT_button); lub set_uc( uc_handle, UC_Button)
  • +
  • -
  • 0

#3 Gość_deLL_*

  • Autor tematu
  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.06.2010 12:04

Osiągnąć chcę to, żeby nekromanta (w diablo 5.8d) wskrzeszał klawiszem od spraya a nie IN_USE :P

Diablo Mod: Załączony plik  dbmod_5.8d.sma   221,74 KB  33 Ilość pobrań
  dbmod_5.8d.amxx

#4 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 03.06.2010 12:12

Do wskrzeszenia potrzeba ciągłego trzymania klawisza,a impuls jak to impuls daje znać i znika. Klikasz T i wysyła pierwsze info, ale żeby wysłać drugie info trzeba nacisnąć znów. Jak widzisz proste przeniesienie funkcji nie jest możliwe :/

Można pokombinować, że naciskasz T i musisz stać w miejscu (ruch resetuje pasek postępu).
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych