Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Leczenie calego teamu?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ReDDi

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 27.05.2010 19:45

Mam pytanie da się dodać komus moce tak jak normalnie że leczy sb 20hp co 5 sekund tylko żeby leczyło cał team? Jak tak to napiszcie jak :> .
  • +
  • -
  • 0

#2 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 28.05.2010 21:42

stworzyc item ktory bedzie jak zwykle totemy do leczenia z tym ze wyrzucic z niego funkcje ktora szuka graczy w jakims promieniu i wybrac caly team.

Użytkownik ZiuTeK edytował ten post 29.05.2010 10:41

  • +
  • -
  • 0

#3 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.05.2010 10:09

Ale bardziej chodzi że jest funkcja że po prostu se biega i leczy co 5 sekund iles tam hp to żeby nie leczyło tylko cb tylko cały team i tak samo na nożu , bo miałem pomysł na klase Medyk :P
  • +
  • -
  • 0

#4 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 29.05.2010 10:48

Wtedy najlepiej roundstart wrzucic taska wykonywanego co 5 sekund z wywolaniem do funkcji np jest_medyk
a w funkcji jest_medyk sprawdzasz czy ktos z graczy na serwerze ma klase medyk
gdy ma pobierasz jego team i dodajesz 5 hp dla wszystkich z teamu

Jest jeden minus tego w jaki sposob chcesz leczyc. Gdyby wszyscy w jednej druzynie umowili sie ze graja klasa medyk to byliby dosyc ciezcy do zabicia.
Wystarczy ze by sobie szli grupa, jest powiedzmy 8 graczy w druzynie wiec co 5 sekund kazdy dostaje 40 hp a gdybys mial wiekszy serwer to np przy 32 slotowym serwerze 15 graczy dawaloby 75 hp co 5 sekund ...
  • +
  • -
  • 0

#5 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.05.2010 11:43

No tak ale 2 drużyna mogłby się umówić ze walą na raz w 1 więc jakby już 1 zabili to 70hp co te 5 sekund : P. A dałbys dokładniejszą instrukcje jak to zrobić??
@@edit
@@edit
Czy to ma tak wyglądać?
public add_medyk_bonus(id)
{
if (player_class[id] == Medyk)
{
new team = get_user_team(id)

set_user_health(team, get_user_health(team)+70)
}
}

Użytkownik ReDDi edytował ten post 29.05.2010 12:43

  • +
  • -
  • 0

#6 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 29.05.2010 13:04

No tak ale 2 drużyna mogłby się umówić ze walą na raz w 1 więc jakby już 1 zabili to 70hp co te 5 sekund : P. A dałbys dokładniejszą instrukcje jak to zrobić??
@@edit
@@edit
Czy to ma tak wyglądać?

public add_medyk_bonus(id)
{
if (player_class[id] == Medyk)
{
new team = get_user_team(id)

set_user_health(team, get_user_health(team)+70)
}
}




set_user_health(team, get_user_health(team)+70)


Ustaw drużyne gracza, po czym pobierz drużyne, pobierz drużyne +70? LoL?

#7 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.05.2010 13:52

Noto czyli że źle : P . A pomógłbys to poprawić jakos??
  • +
  • -
  • 0

#8 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 29.05.2010 13:55

Nie wiem czy smignie ale sprobuj w

public RoundStart(){
for (new i=0; i < 33; i++){
if(player_class[i] == Nekromanta) check_medic(i) // gdzie zamiast Nekromanty wpisujesz swoja klase

na koncu diablomoda dorzuc:

public check_medic(id)
{
	if (is_user_alive(id))
	{
		new team = get_user_team(id)
		new Players[32] , pnum;
		get_players( Players , pnum , "ah") // a oznacza ze tylko zywych
		for (new i=0; i < pnum; i++)
		{
			if (team == get_user_team(i) && (i!=id) ) //tutaj sprawdzam czy jest z tego samego teamu i wykluczam samego siebie
			{
				if (get_user_health(i) <= race_heal[player_class[i]]+player_strength[i]*2)
			change_health(i,20,0,"")
			}
		}
		set_task(5.0, "check_medic", id)
	}
}

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych