Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zaczynanie od 15 lvl


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 djpatryk

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:289
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 27.05.2010 14:34

Mam pytanie. Jak zrobić, żeby każdy miał na początku 15 lvl kazdą klasą. Na moim serwerze ludzie mają duży lvl więc to by było pomocne dla początkujących

#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 27.05.2010 14:48

Jeśli chodzi ci o DiabloMOD'a bo nie podałeś nazwy modu xD to w amxx.cfg zmieniasz sobie
z diablo_avg "1" na diablo_avg "15"

#3 djpatryk

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:289
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 27.05.2010 15:11

To nie to. To jest średnia serwera razy jakaś liczba. Jak daje tam diablo_avg "15" to każdy ma na początek ponad 100 lvl

Użytkownik djpatryk edytował ten post 27.05.2010 15:12


#4 SoLiD

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:253
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.05.2010 16:11

Czy to nie przypadkiem w sql dajesz??
INSERT IGNORE INTO *TABELA_DIABLO* (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, *NUMER_NOWEJ_KLASY*, *LEVEL_NOWEJ_KLASY*, *EXP_NOWEJ_KLASY* FROM *TABELA_DIABLO* GROUP BY *RODZAJ_ZAPISU* HAVING MAX(klasa)<*NUMER_NOWEJ_KLASY*;
EXP_NOWEJ_KLASY - daj exp na 15 lvl...
Reszta opisów [5.9l] Nowa klasa bez resetu exp (SQL) - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0
Force Important Commands [FIC] - http://www.mediafire...18j1kh7txf49o04
Info: FIC jest pluginem, który wymusza komendy u graczy i ma opracowany system karania banem u graczy, którzy nadmiernie zmieniają ich wartości na niedozwoloną.
Zaufali mu administratorzy HashJama, zaufaj i ty!

#5 djpatryk

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:289
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 27.05.2010 17:31

Kurde a gdzie to wpisać powiesz mi ? :)

#6 SoLiD

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:253
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.05.2010 19:49

Baza danych -> Zapytanie SQL czy coś takiego...
  • +
  • -
  • 0
Force Important Commands [FIC] - http://www.mediafire...18j1kh7txf49o04
Info: FIC jest pluginem, który wymusza komendy u graczy i ma opracowany system karania banem u graczy, którzy nadmiernie zmieniają ich wartości na niedozwoloną.
Zaufali mu administratorzy HashJama, zaufaj i ty!

#7 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 27.05.2010 21:07

@Solid
chyba nie o to chodzi :D

@djpatryk
format(q_command,511,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i ) ",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[srv_avg[i]-1])
zamień na
format(q_command,511,"INSERT INTO `%s` (`nick`,`ip`,`sid`,`klasa`,`lvl`,`exp`) VALUES ('%s','%s','%s',%i,%i,%i ) ",g_sqlTable,name,ip,sid,i,srv_avg[i],LevelXP[14])

Hint: linijki różnią się na ostatnich kilku znakach :D

Będzie to działać dla nowych graczy. Jeśli ktoś już wszedł na serwer to nawet jak nie wbił ani 1 expa to nie zostanie objęty tą zmianą. Będziesz musiał takiemu graczowi usunąć wszystkie 8 wpisów w MySQLu.
  • +
  • -
  • 0

#8 djpatryk

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:289
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 27.05.2010 21:25

To jest w .sma diablo modzie tak?

#9 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 27.05.2010 21:36

tak.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych