Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Funkcja.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 13.04.2010 14:06

Witam. Mam problem. Dodałem do PreThink coś takiego:


if(player_class[id] == Fernando && get_user_health(id) < 100)
{
set_renderchange(id)
set_user_maxspeed(id,get_user_maxspeed(id)+600.0)
}
else if(player_class[id] == Fernando && get_user_health(id) > 200)
{
set_renderchange(id)
set_user_maxspeed(id,270.0)
}


Jak zrobić, aby co 3 sekundy leczyło mu po 10hp, gdy osiągnie 200hp, aby wyłączało całą "szarżę", oraz jak zrobić, jak wciśnie PPM to teleportuje go? Taki teleport jest w itemie. Bardzo proszę o pomoc. Oraz dobrze ją napisałem i w dobrym evencie?

#2 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 13.04.2010 14:56

Nie chce ci nic mówić ale przy obecnym kodzie mając klasą Fernando mniej niż sto hp co sekunde dodaje nam 600.0 speeda :|
Ogranicza to tylko cvar sv_maxpseed chyba :>
  • +
  • -
  • 1

#3 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 13.04.2010 15:02

Czyli w czym mam to napisać? :<

Bo w RoundStart() nie działa, bo ona sprawdza tylko na początku. ; /

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 13.04.2010 16:03


#4 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 13.04.2010 16:43

Możesz zrobić entity -> bota który będzie nadzorował ;>
  • +
  • -
  • 0

#5 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 13.04.2010 16:46

Mógłbyś mniej-więcej wytłumaczyć jak? Ale chyba zrobię tak, że dodam gdzieś, że bd się wciskało E żeby uaktywnić (ale gdzie? :<)

Ale wolałbym tego "bota"

Oraz dałoby się jakiejś klasie dać granata, że gdy naciśnie PPM to zmienia tryb na te granaty z laserami ? Jeżeli tak, to jak ?

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 13.04.2010 17:39


#6 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 13.04.2010 23:31

Zobacz jak został zrobiony think bot w diablo :>
  • +
  • -
  • 0

#7 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 14.04.2010 01:07

curweapon.

#8 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 14.04.2010 07:14

Leczący bot :> teraz
Spoiler

  • +
  • -
  • 1

#9 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 14.04.2010 15:40

Dodać to jako nowy plugin?

#10 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 14.04.2010 16:04

nie to musisz dodać do diablo
  • +
  • -
  • 1

#11 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 14.04.2010 18:00

CreateBot()
        // Add your code here...

Tutaj coś mam dodać?

#12 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 14.04.2010 18:07

Nie to mi samo amxstudio wygenerowało :>
Jak bd leczyć powiedz co tam dalej need bo mam czas :|
  • +
  • -
  • 0

#13 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 14.04.2010 19:04

Działa. :D

Tylko tak dziwnie, np.

Ze 120 na 130 bierze 3 sekundy i leczy, a jak ma 130 to od razu daje na 140, potem na 150 znów 3 sekundy i na 160 po sekundzie, ale tak jak jest teraz może być.

Chicałbym, aby miał szybkość zwiększoną o 600 pkt i mógł się teleportować na noży (PPM) i 20 dmg więcej z każdej broni.

#14 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 14.04.2010 19:27

Speed w evencie curweapon jak powiedział seba :>
  • +
  • -
  • 0

#15 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 14.04.2010 19:54

Czyli poprosru dopisać:

if(player_class[id]) == Fernando && get_user_health(id) < 100)
{
                        set_user_maxspeed(id,get_user_maxspeed(id)+600.0)
}
else if(player_class[id]) == Fernando && get_user_health(id) > 200)
{
                        set_user_maxspeed(id, 270.0)
}


#16 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 15.04.2010 08:36

Nie zmienną dodaj bo przy każdej zmianie bd +600 do speeda
  • +
  • -
  • 0

#17 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 15.04.2010 13:58

Czyli:
if(player_b_zmienna[id] > 0 && get_user_health(id) < 100)
{
                          set_user_maxspeed(id,get_user_maxspeed(id)+600.0)
}
else if(player_b_zmienna > 0 && get_user_health(id) > 200)
{
                          set_user_maxspeed(id,+270.0)
}

??

A potem zmienną klasie przypisać?

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 15.04.2010 13:58


#18 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 15.04.2010 20:34

Wybacz dawno nie zaglądałem w kod diablo i można jeszcze prościej aby zawsze działało :>
public set_speedchange(id)
{
if(DemageTake[id]==1) agi=(BASE_SPEED / 2)
else agi=BASE_SPEED

if (is_user_connected(id) && freeze_ended)
{
new speeds
if(player_class[id] == Ninja) speeds= 40 + floatround(player_dextery[id]*1.3)
else if(player_class[id] == Zabojca) speeds= 10 + floatround(player_dextery[id]*1.3)
else if(player_class[id] == Barbarzynca) speeds= -10 + floatround(player_dextery[id]*1.3)
else if(player_class[id] == Fernando)
{
new health =get_user_health(id)
if(health < 100) speeds = 600 + floatround(player_dextery[id]*1.3)
else speeds = floatround(player_dextery[id]*1.3)
}
else speeds= floatround(player_dextery[id]*1.3)

set_user_maxspeed(id, agi + speeds)
}
}

  • +
  • -
  • 1

#19 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 15.04.2010 20:40

Okej, podmienię sobie.


Ale szybkość nie zmieni się na normalną, gdy klasa osiągnie 200hp... Racja ?

Oraz jak zrobić, aby Ferdynand gdy włączy mu się szarża, to zacznie się świecić na czerwono i teleport na nożu? No i oczywiście wszystko off gdy osiągnie 200hp.

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 15.04.2010 20:41





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych