Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 26.03.2010 21:34

/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4681) : warning 209: function "select_class" should return a value
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4701) : error 029: invalid expression, assumed zero
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4701) : error 017: undefined symbol "select_class_menu"
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4704) : warning 217: loose indentation
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : warning 217: loose indentation
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : error 014: invalid statement; not in switch
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : warning 215: expression has no effect
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : error 001: expected token: ";", but found ":"
/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : error 029: invalid expression, assumed zero

/groups/amxmodx/tmp3/text69K2VT.sma(4708) : fatal error 107: too many error messages on one line

Jak moge poprawic te blędy (na czerwono)
  • +
  • -
  • 1

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 26.03.2010 22:50

Biorąc oryginalne diablo i nigdy więcej nie zmieniać w kodzie ;>

Skąd mamy to wiedzieć skoro nie dałeś samego kodu? :mur:
  • +
  • -
  • 0

#3 Morthi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Piła
Offline

Napisano 26.03.2010 22:54

Miczu nie jestes taki za***isty ze nie wiesz co on ma w tych liniach? ^^

0 musku u autora tematu... potem dziwi sie ze ma błędy ..



@EDIT | DOWN

skoda że poszedłeś z reputacja ale chodziło mi o to że nie jesteś alfą i omegą i nie wiesz co jest nie tak na podstawie tego co napisał Ghoscik..

Użytkownik Morthi edytował ten post 29.03.2010 12:19

  • +
  • -
  • -2

#4 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 26.03.2010 23:15

Morthi ty na pewno masz w tym doswiadczenie i od razu wiesz co jest nie tak, ja pisze tylko poprawny kod i nie mam doswiadczenia z nobskimi bledami <_<
  • +
  • -
  • 0

#5 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 27.03.2010 20:14

z nobskimi bledami <_<


Poprawiłem te

Noobskie Bledy


ale cos mi klasa nie chce dzialac logs :


L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [0] diablo2.sma::select_class (line 4693)
L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [1] diablo2.sma::select_class_handle (line 4672)

Linia 4693 : format(text, 511,"%s%s%d. \y%s Level :&#092;r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
Linia 4672 : select_class(id,lx)

27 marzec 2010 - 20:14:


z nobskimi bledami <_<


Poprawiłem te

Noobskie Bledy


ale cos mi klasa nie chce dzialac logs :


L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [0] diablo2.sma::select_class (line 4693)
L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [1] diablo2.sma::select_class_handle (line 4672)

Linia 4693 : format(text, 511,"%s%s%d. \y%s Level :&#092;r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
Linia 4672 : select_class(id,lx)


Miczu odpowiedz na noobskie bledy
  • +
  • -
  • 1

#6 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 27.03.2010 23:22

L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [0] diablo2.sma::select_class (line 4693)
L 03/27/2010 - 16:56:54: [AMXX] [1] diablo2.sma::select_class_handle (line 4672)

oprócz infa gdzie jest błąd to bys też podał nten tekst wyżej co mówi o naturze błędu... Ale jak mam zgadywać to błąd natury "Out of bounds"
  • +
  • -
  • 0

#7 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 28.03.2010 12:09

L 03/27/2010 - 22:03:08: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "diablo2.amxx")
L 03/27/2010 - 22:03:08: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 03/27/2010 - 22:03:08: [AMXX] [0] diablo2.sma::select_class (line 4693)
L 03/27/2010 - 22:03:08: [AMXX] [1] diablo2.sma::select_class_handle (line

no miales racje ale jak to moge naprawic ?
  • +
  • -
  • 1

#8 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 28.03.2010 12:33

Nie napisałeś co zmieniałeś... nowa klasa?
  • +
  • -
  • 0

#9 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 28.03.2010 12:41

Nie napisałeś co zmieniałeś... nowa klasa?


menu. Moglbym ci podeslac sma na pw ?
  • +
  • -
  • 1

#10 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 28.03.2010 12:47

Nie :)

W twojej pętli musi być błąd taki, że sprawdza jakąś tablice poza jej zakres. Przykład:

new lx[9]

for(new i=0;i<9;i++) cos = lx[i+1]

Najwieksza wartosc to 8+1 czyli wchodzi do nieprawidlowego elementu tablicy.
  • +
  • -
  • 0

#11 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 28.03.2010 12:52

Nie :)

W twojej pętli musi być błąd taki, że sprawdza jakąś tablice poza jej zakres. Przykład:

new lx[9]

for(new i=0;i<9;i++) cos = lx[i+1]

Najwieksza wartosc to 8+1 czyli wchodzi do nieprawidlowego elementu tablicy.



new lx[14]


for(new i=0;i<14;i++) cos tam

Tak mam
  • +
  • -
  • 1

#12 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 28.03.2010 12:57

new lx[14]
for(new i=0;i<14;i++) cos tam
format(text, 511,"%s%s%d. \y%s Level :\r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
Porównaj z przykładem :F
  • +
  • -
  • 0

#13 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 29.03.2010 12:14

new lx[14]
for(new i=0;i<14;i++) cos tam
format(text, 511,"%s%s%d. \y%s Level :\r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
Porównaj z przykładem :F


}
	
	if(asked_klass[id]==1)
	{
		asked_klass[id]=2
		select_class(id,lx)
	}
	
}
return PLUGIN_CONTINUE
}

public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return PLUGIN_HANDLED;
new flags[14]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,14)
new text[512]
//new keys = read_flags(flags)

asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<14;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. \y%s  Level :\r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}

i

new lx[14]

Hmm to jak to naprawić bo nie kapie ; d

29 marzec 2010 - 13:14:
No co Miczu dasz rade napisać jak to naprawić ?

Użytkownik Ghoscik edytował ten post 28.03.2010 14:54

  • +
  • -
  • 1

#14 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.03.2010 15:15

i<13

:?:
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#15 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 29.03.2010 15:40


i<13

:?:


No to menu mam robione tak jak miales w swoim poradniku : ] no to jak to poprawic ?
  • +
  • -
  • 1

#16 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.03.2010 15:56

ja mialem i<14 :?: dziwne bo raczej nie mam przycisku nr 14 na klawiaturze :D
napisalem zmien to na i<13
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#17 false

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 29.03.2010 16:26


ja mialem i<14 :?: dziwne bo raczej nie mam przycisku nr 14 na klawiaturze :D
napisalem zmien to na i<13


to wystarczy?
  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych