Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Poszerzanie.

PHP

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 17:41

Witam, poszerzyłem w overall_header.tpl forum. Zrobiłem nowy banner+buttony... Banner ma 1100 szerokości i mam 5 buttonów, łączny ich rozmiar to też 1100 szerokości. A forum mi poszerzyło. Co robić?

Jak co, to link www.cs-ka.pl

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 05.03.2010 17:41


#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.03.2010 17:54

Powiedz w którym miejscu co zmieniłeś, daj screen'a itd bo tam to wszystko jest porozwalane.
Już wiem ocb, ale nie zmienia to faktu że wszystko tam jest rozwalone.

Aby Witaj na i Rejestracja były w dobrym miejscu to popraw colspan'y
  • +
  • -
  • 1

#3 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 18:02

Chodzi mi o to:


Dołączona grafika


Na bannerze są buttony, Strona Główna, Bany, Profil itd. I jest on na lewą stronę przesunięty i całe forum się poszerzyło... Czemu?

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.03.2010 18:08

Tak jak pisałem wcześniej. Jak chcesz mieć górę przesuniętą bardziej w lewo i niewystającą to popraw colspan'y

A tak w ogóle to wiesz co robisz, masz pojęcie o HTML, css, czy tylko tak w ciemno zmieniasz ?
  • +
  • -
  • 1

#5 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 18:10

Tak jak pisałem wcześniej. Jak chcesz mieć górę przesuniętą bardziej w lewo i niewystającą to popraw colspan'y

A tak w ogóle to wiesz co robisz, masz pojęcie o HTML, css, czy tylko tak w ciemno zmieniasz ?



HTML jakieś tam podstawy znam, CSS, tam się ustawia kolory itd... Ja chce tylko to zmienić, nic więcej..


@@EDIT:


Usunąłem całkiem ten pasek na górze, ale:

Mam jakieś "f" w lewym górnym rogu i nie moge go zlokalizowac, no ale mniejsza, forum nadal jest szerokie. :/

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 05.03.2010 18:18


#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.03.2010 18:22

Pytanie za 100pkt.
Po cholerę w kodzie jest takie g..no ?
<tr>
<td>
<img width="211" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="123" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="67" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="106" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="105" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="19" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="2" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="85" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="9" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="97" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="106" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
</tr>

  • +
  • -
  • 1

#7 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 18:38

Pytanie za 100pkt.
Po cholerę w kodzie jest takie g..no ?

<tr>
<td>
<img width="211" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="123" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="67" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="106" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="105" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="19" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="2" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="85" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="9" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="97" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
<td>
<img width="106" height="1" border="0" src="templates/NewCsStartVISION001/images/top/Odstep.gif"></td>
</tr>



Jesteś Bogiem! Już jest normalne! :D Dziękuję bardzo, ale jeszcze jednoo.

Jak zedytuje banner i zrobie miejsce logowania to jak to mam zrobić? (Ale musze go podzielić na trzy części jeżeli chce okno logowania w prawym dolnym rogu bannera?) Np. Taki panel gracza? Że jest tam Wyloguj, Zobacz newsy itp.?

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 05.03.2010 18:45


#8 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.03.2010 18:58

Jak zedytuje banner i zrobie miejsce logowania to jak to mam zrobić? (Ale musze go podzielić na trzy części jeżeli chce okno logowania w prawym dolnym rogu bannera?) Np. Taki panel gracza? Że jest tam Wyloguj, Zobacz newsy itp.?

A żebym ja to jeszcze zrozumiał cię.
Rozrysuj to czy coś bo nie wiem ocb.
  • +
  • -
  • 0

#9 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 19:04

A więc chce dorobić do banneru coś takiego:

Dołączona grafika

Po prawej stronie jest "Panel Gracza" i chciałbym, aby w nim było logowanie dla niezalogowanych użytkowników, a po zalogowaniu, aby tam było Wyloguj, Newsy itp. Ale żeby to zrobić to musze podzielić sygne na kilka części? Bo jak mam tam tekst dodać? :/

#10 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 05.03.2010 19:18

No ciężko ci będzie zrobić coś z tym bez cięcia.
Może css + javascript dało by się ładnie radę ale to już jest nieporównywalnie bardziej skomplikowane ;)
  • +
  • -
  • 1

#11 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.03.2010 19:30

Ale z cięciem i w overall_header by dało rade to ustawić?

#12 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.03.2010 20:29

A dlaczego nie? Troszke css i wsio.
  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych