←  Problemy

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Round sound działa jak chce.

Locked

• +
  • -
Sagan's Photo Sagan 02.03.2010

Witam! Zainstalowałem ten round sound: Alternative End Round Sounds - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
do pliku roundsound.ini dodałem poprawnie nazwy piosenek, ściągają się wszystkie przy łączeniu do serwera ale gra ich raptem ze 3 (dodałem 10) czasami gra kilka razy ta sama, a czasami nie gra wcale nic. O co biega?

Widzę, że mam problemy z kosmosu. Trzeci temat i trzeci bez odpowiedzi...

• +
  • -
Lukasz5's Photo Lukasz5 02.03.2010

FD masz? Komenda na pobieranie piosenek wpisana?

• +
  • -
kasza's Photo kasza 02.03.2010

Wrzuc wszystki pliki muzyki jeszcze raz i na serwer i na FDL.
Uśuń swoje z kompa, żeby się jeszcze raz pobrały. Powinno być ok.

• +
  • -
GwynBleidD's Photo GwynBleidD 04.03.2010

Dodaj jeszcze jedną piosenkę do roundsounda to będą działać wszystkie ;) Jest bug w generatorze liczb losowych w AMX i przy niektórych przedziałach liczbowych częściej padają liczby z początku tego przedziału. Po zwiększeniu o jeden problem znika :)

Co do nie odtwarzania, co najmniej jeden z plików masz uszkodzony i się nie odtwarza. Wykonaj następujące komendy w swojej konsoli dla każdej piosenki będąc na serwerze:
Dla plików Wav
spk "Sciezka do piosenki"
Nie wpisuj sound/ na początku ani .wav na końcu!

Dla plików MP3
mp3 play "sound/sciezka do piosenki.mp3"
Pamiętaj o sound/ na początku i .mp3 na końcu!

I posłuchaj czy piosenka się odtwarza. Jeśli nie to usuń ją ze swojego dysku i spróbuj jeszcze raz, jeśli dalej nie zadziała to musisz wrzucić jeszcze raz na serwer. Pamiętaj, że niektórzy gracze już ją ściągnęli i będą mieli wadliwą wersję, także jeśli się okaże, że na serwerze masz zły plik to wrzuć nowy pod inną nazwą żeby wszyscy go ściągnęli.
Edited by GwynBleidD, 04.03.2010 18:32.
Locked