Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablo mod Error


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 11:18

Mam problem gdyż na moim serwerze diablo mod 5.9l jest problem że się serwer sam wyłącza :( Nie wiem czego to wina może spotkaliście z takim czymś ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 28.02.2010 11:22

Zły dział, ale dobra.. Pokaż logi, to pomożemy.
  • +
  • -
  • 0

#3 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 11:40

Zły dział ? to chyba problemy z pluginami?

error logi z nich bardzo dużo nie wynika idę debug zrobić

L 02/26/2010 - 02:13:54: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:54: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:55: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:55: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:56: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:56: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:57: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:57: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:58: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:58: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:58: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:58: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:13:59: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 02:13:59: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 02:14:00: [AMXX] Run time error 4 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") - debug not enabled!

L 02/26/2010 - 12:24:05: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 12:24:05: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 12:24:05: [FUN] Invalid player 4
L 02/26/2010 - 12:24:05: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") (native "get_user_maxspeed") - debug not enabled!
L 02/26/2010 - 12:24:05: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 02/26/2010 - 12:24:05: [FUN] Invalid player 4

w logach powtarza się tylko ten błąd
  • +
  • -
  • 0

#4 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 28.02.2010 12:12

a masz najnowszego amxx bo mialem taki sam blad
  • +
  • -
  • 0

#5 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 12:16

tak. 1.8.1
  • +
  • -
  • 0

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.02.2010 13:06

Dział "Problemy z Pluginami" był dobry, ale "Diablo > Problemy" jest lepszy ;)
Regulamin działu diablo - problemy - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
no i w plugins.ini dopisz za nazwą pluginu debug, czyli:
dbmod_5.9l.amxx debug

  • +
  • -
  • 0

#7 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 13:37

<rotfl> nie działa mi debug linijka w plugins.ini


dbmod_5.9l.amxx debug ; silnik diablo mod
  • +
  • -
  • 0

#8 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.02.2010 13:40

<rotfl> nie działa mi debug linijka w plugins.ini


dbmod_5.9l.amxx debug ; silnik diablo mod

w jakim sensie nie działa ?
zmień mapę lub zrestartuj serwer a w logach powinny być szczegółowe informacje na temat błędów
  • +
  • -
  • 0

#9 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 28.02.2010 13:49

A jakie masz pluginy powłączane ?
  • +
  • -
  • 0

#10 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 13:54

Logi po Debugu

L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [0] dbmod_5.9kk.sma::write_hud (line 2070)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [1] dbmod_5.9kk.sma::UpdateHUD (line 2101)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [0] dbmod_5.9kk.sma::write_hud (line 2070)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [1] dbmod_5.9kk.sma::CurWeapon (line 1310)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")

pluginy

amxbans.amxx
dbmod_5.9l.amxx debug ; silnik diablo mod
amx_super.amxx ; dodatkowe komendy dla admina
mk_timelcount.amxx ;
female_sound.amxx ; ultimate sounds
alt_end_round_sounds.amxx ; roundsound
custom_frags_and_deaths.amxx ; dodawanie fragow
grenade_trail.amxx ; linia za rzuconym granatem
admin_wh.amxx ; admin wh na spectator
ultimate_ss.amxx ; robienie screenshotow
sillyc4.amxx ; lepka paka
ad_manager.amxx ; reklamy w say
ptb.amxx ; generowanie teamow
dontsayips.amxx ; zakaz reklamwoania w say
godzina.amxx ; pokazuje godzine
c4.amxx ; licznik c4
time.amxx ; glosowanie na czas mapy
banneo1.amxx ; banneo
amx_banconfig.amxx ; bany na cfg
G_block_name_change.amxx ; nie mozna zmieniac nicku na serwerze.
  • +
  • -
  • 0

#11 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.02.2010 13:54

Logi po Debugu

L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [0] dbmod_5.9kk.sma::write_hud (line 2070)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [1] dbmod_5.9kk.sma::UpdateHUD (line 2101)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [0] dbmod_5.9kk.sma::write_hud (line 2070)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] [1] dbmod_5.9kk.sma::CurWeapon (line 1310)
L 02/28/2010 - 00:51:22: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "dbmod_5.9l.amxx")

No tak, nieumiejętna modyfikacja pluginu. Sprawdź linijki podane w nawiasach lub daj .sma (uprzedzam, nie chce na PW).
  • +
  • -
  • 0

#12 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 13:59

.sma jest prosto z paczki z .amxx nic w nim nie robiłem ani później nie compilowałem jeżeli coś zmienisz to powiedz co i jak bo w innym temacie prosiłem o pomoc w dodaniu lvli i statów to żeby to do kupy złączyć.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#13 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.02.2010 14:43

Z kodu wynika że gracz ma większy lvl niż jest możliwy (wynikający z tablicy new LevelXP[101] )
Nie przeszedłeś przypadkiem z wersji diablo która miała więcej niż 100lvl'i na tą ?
  • +
  • -
  • 0

#14 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 14:51

Używam diablo mod 5.9l jesgo max lvl to 101 a jak chodzi ci czy ktoś ma 101 lvl? to odpowiedź brzmi tak.
  • +
  • -
  • 0

#15 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.02.2010 15:26

Chodzi mi o to że maksymalny lvl to 100, a z błędu wynika że ktoś ma większy.
  • +
  • -
  • 0

#16 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 28.02.2010 15:56

Chodzi mi o to że maksymalny lvl to 100, a z błędu wynika że ktoś ma większy.


ups xD czyli to jest przyczynbą tego że się serwer wyłącza itp ?
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych