Admin Models
Libre
13.02.2008
Witam
Przedstawiam wam Admin Models 1.1.1
Jest to plugin dający adminowi inne ubranko
)
Instalacja:
1. Ściągasz plik Admin Models 1.1.1 .rar
2. Wypakuj sobie ten plik na pulpit
3. Plik amx_adminmodel.sma wrzucasz do folderu cstrike/addons/amxmodx/scripting
amx_adminmodel.amxx wrzucasz do folderu cstrike/addons/amxmodx/plugins
admin_te.mdl wrzucasz do folderu cstrike/models/player/admin_te
admin_ct wrzucasz do folderu cstrike/models/player/admin_ct
4. Udajesz się do katalogu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwierasz plik plugins.ini za pomocą notatnika
na samym końcu wklej linijkę:
amx_adminmodel.amxx
zapisz zmiany i koniec...
Nie działa, co robić?
1. Zrestartuj serwer.
2. Sprawdź czy dobrze rozpakowałeś modele (plik admin_ct.mdl w cstrike/models/player/admin_ct, plik admin_te.mdl cstrike/models/player/admin_ct)
3. Zobacz czy dobrze skopiowany plugin
4. Zerknij czy plugin na pewno dopisany jest do plugins.ini.
Pozdro
Przedstawiam wam Admin Models 1.1.1
Jest to plugin dający adminowi inne ubranko

Instalacja:
1. Ściągasz plik Admin Models 1.1.1 .rar
2. Wypakuj sobie ten plik na pulpit
3. Plik amx_adminmodel.sma wrzucasz do folderu cstrike/addons/amxmodx/scripting
amx_adminmodel.amxx wrzucasz do folderu cstrike/addons/amxmodx/plugins
admin_te.mdl wrzucasz do folderu cstrike/models/player/admin_te
admin_ct wrzucasz do folderu cstrike/models/player/admin_ct
4. Udajesz się do katalogu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwierasz plik plugins.ini za pomocą notatnika
na samym końcu wklej linijkę:
amx_adminmodel.amxx
zapisz zmiany i koniec...
Nie działa, co robić?
1. Zrestartuj serwer.
2. Sprawdź czy dobrze rozpakowałeś modele (plik admin_ct.mdl w cstrike/models/player/admin_ct, plik admin_te.mdl cstrike/models/player/admin_ct)
3. Zobacz czy dobrze skopiowany plugin
4. Zerknij czy plugin na pewno dopisany jest do plugins.ini.
Pozdro
Załączone pliki
seba76
22.02.2008
ok, wszystko dziala ale czego mozna uzyc w zmianie danych w pliku *.amxx ?
chodzi o to, ze jesli ten plugin zainstalowany jest na innych serwerach i kazdy pod siebie zmieni ubranko admina, wtedy powstaje miszung. podczas laczenia sie do innego serwera, postacie te nie podmieniaja sie pod te wlasciwe dla tegoz wlasnie nowego serwera. w pliku "amx_adminmodel.sma" dopisalem do nazw : ABC.
... ale jak mozna sie domyslec to nie bedzie dzialalo, nawet jesli odpowiednio zmieni sie nazwy plikow *.mdl.
====================================================================
ok. na razie probuje uzyc web compilera na :
http://www.amxmodx.org/webcompiler.cgi
no niestety, serwer sie laduje ale nie zamienia postaci, dziala tylko w oryginale.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam rozwiazanie, jakos do tego doszedlem, roznicy nie widac ale jednak zmienilem nazwe folderu, w ktorym te pliki sie znajdowaly na taka jak nazwa modelu oczywiscie bez rozszezenia :
chodzi o to, ze jesli ten plugin zainstalowany jest na innych serwerach i kazdy pod siebie zmieni ubranko admina, wtedy powstaje miszung. podczas laczenia sie do innego serwera, postacie te nie podmieniaja sie pod te wlasciwe dla tegoz wlasnie nowego serwera. w pliku "amx_adminmodel.sma" dopisalem do nazw : ABC.
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <cstrike> public plugin_init() { register_plugin("AMX Admin Model", "1.1.1", "whitemike") register_event("ResetHUD", "resetModel", "b") return PLUGIN_CONTINUE } public plugin_precache() { precache_model("models/player/admin_ct/adminABC_ct.mdl") precache_model("models/player/admin_te/adminABC_te.mdl") return PLUGIN_CONTINUE } public resetModel(id, level, cid) { if (get_user_flags(id) & ADMIN_KICK) { new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id) if (userTeam == CS_TEAM_T) { cs_set_user_model(id, "adminABC_te") } else if(userTeam == CS_TEAM_CT) { cs_set_user_model(id, "adminABC_ct") } else { cs_reset_user_model(id) } } return PLUGIN_CONTINUE }
... ale jak mozna sie domyslec to nie bedzie dzialalo, nawet jesli odpowiednio zmieni sie nazwy plikow *.mdl.
ok. na razie probuje uzyc web compilera na :
http://www.amxmodx.org/webcompiler.cgi
no niestety, serwer sie laduje ale nie zamienia postaci, dziala tylko w oryginale.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam rozwiazanie, jakos do tego doszedlem, roznicy nie widac ale jednak zmienilem nazwe folderu, w ktorym te pliki sie znajdowaly na taka jak nazwa modelu oczywiscie bez rozszezenia :
} public plugin_precache() { precache_model("models/player/adminABC_ct/adminABC_ct.mdl") precache_model("models/player/adminABC_te/adminABC_te.mdl") return PLUGIN_CONTINUE } public resetModel(id, level, cid) { if (get_user_flags(id) & ADMIN_KICK) { new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id) if (userTeam == CS_TEAM_T) { cs_set_user_model(id, "adminABC_te") } else if(userTeam == CS_TEAM_CT) { cs_set_user_model(id, "adminABC_ct") } else { cs_reset_user_model(id) }pewnie chodzi o poprawna nazwe katalogu cs_set_user_model :F
Insane91
16.06.2008
dlaczego mi nie dziala ten plugin ?
sciagnalem inne modele niż były w pluginie ale zmienilem ich nazwe na taka samą jak były tamte... zreszta z tamtymi też próbowałem i nie działało
mam taki model jaki sobie wybiore na poczatku (1-4)

Gość__* 16.06.2008
Jak chcesz podmieniać modele to tu masz wszytsko http://amxx.pl/viewtopic.php?t=1720
Insane91
16.06.2008
nie mowie o podmienianiu oryginalnych modeli ... przy sciaganiu pluginu ADMIN MODELS tworzy sie nowe foldery "admin_te" i "admin_ct" w których sie umieszcza modele dla admina. Mi i tak nie dziala

NeXeTT
15.02.2009
Jeśli chcecie, aby plugin po waszym zmodyfikowaniu działał, musicie skomplikować go na Waszym PC.
bl00keRs
12.03.2009
To sa standardowe modele z cs 1.6 a jedynie napis ADMIN jest do nich dodany, w paczce sa zdjecia ale w bardzo malej rozdzielczosci, lecz ogladalem jak to wyglada w HL Model Viewer i nic szczegolnego, jedynie dodany napis ADMIN z tylu z przodu i na ramieniu ma A w koleczku.
Ircu
28.03.2009
Soooorkaaaaa za
,
ale mozna dać screeny ? ? ? bardzo bym prosił.
[ Dodano: 29-03-2009, 20:37 ]
daj je ktoś no

ale mozna dać screeny ? ? ? bardzo bym prosił.
[ Dodano: 29-03-2009, 20:37 ]
daj je ktoś no

zer0.
31.07.2009
To sa standardowe modele z cs 1.6 a jedynie napis ADMIN jest do nich dodany, w paczce sa zdjecia ale w bardzo malej rozdzielczosc

http://img.brothersoft.com/screenshots/softimage/c/cs_tool-_amx_admin_model-plugin-255495-1246520241.jpeg
robo112
27.12.2010
Mi tam działa jak powinno ale mi się nie podobał wygląd Adminów więc zaprojektowałem własne. Model z Assassin's Creed:) Masz +.
Oto SS w CT nic nie przerabiałem ale starałem się o kontrast pomiędzy Adminem z CT a Adminem TT

Napis Admin nie jest potrzeby bo wydać różnice miedzy zwykłymi graczami.
Download:
Użytkownik robo112 edytował ten post 28.12.2010 03:27
Oto SS w CT nic nie przerabiałem ale starałem się o kontrast pomiędzy Adminem z CT a Adminem TT

Napis Admin nie jest potrzeby bo wydać różnice miedzy zwykłymi graczami.
Download:
http://www.speedyshare.com/files/25929005/player.7zNie mogłem dać w załączniku bo pisało ze plik nieobsługiwany czy coś tam.
Użytkownik robo112 edytował ten post 28.12.2010 03:27
M@TExxOOsss
11.12.2011
Dobry plugin ale długo się sciąga na serwerze ;]
Słyszałes o FastDL ???
aVee`
23.12.2011
Ja z innej beczki, przerobi ktoś ten plugin na flagę np : "ADMIN_LEVEL_H" i żeby był tylko jeden skin.