Nie da się banować.
Sagan
14.01.2010
Witam! Posiadam serwer oczywiście na linuxie, wyłącznie dla Steamowców. Na pewno jest jakiś błąd w zgłaszaniu ilości graczy bo w panelu administracyjnym na stronie unixstorm.org pokazuje cały czas: Graczy: 0 / 18, Antirusher 2.5 wyłącza się od razu tak jakby nie widział graczy, wersja 2.6 działa prawie stabilnie ale nie o tym temat. Podczas próby zbanowania kogoś przez Amx Mod X ban niby wyskakuje ale gracz nadal może wchodzić na serwer. Wgrałem dzisiaj 'Advanced Bans (Real Time) by Exolent' bo myślałem, że to pomoże ale nadal jest to samo. Plik banned.cfg i listip.cfg są cały czas puste i podejrzewam, że w tym leży problem. Podczas nadawanie bana przez HLSW na IP niby działa bo gracz nie może wejść ale bany na SteamID już nie skutkują. Nie wiem w czym może leżeć problem a jednoznacznej odpowiedzi nie otrzymałem. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
bolek_stw
14.01.2010
Banowac SteamID mozesz jedynie poprzez amxbans inaczej sie nie da
miałem taki problem ale juz garnełem bo mam amxbans
miałem taki problem ale juz garnełem bo mam amxbans
Sagan
14.01.2010
Amxbans wiele mi nie mówi. Możesz mi rzucić linkiem? A ktoś ma pomysł dlaczego w ogóle bany nie działają?
@edit
No dobra coś tam znalazłem.
Z tym hostingiem może być ciężko bo przenoszona jest strona klanu... Nie ma prostszego sposobu?
Użytkownik Sagan edytował ten post 14.01.2010 22:58
@edit
No dobra coś tam znalazłem.
Z tym hostingiem może być ciężko bo przenoszona jest strona klanu... Nie ma prostszego sposobu?
Użytkownik Sagan edytował ten post 14.01.2010 22:58
Gutaj
15.01.2010
na darmowym ci raczej nie ruszy amxbans kup se jakiś tani płatny teraz wystarczające hostingi dla amxbans są po 3 zł za miesiąc.
Wujek
15.01.2010
Wielcy znawcy, co mu da amxbans skoro po prostu coś nie wpisuje banów do plików? Umiecie wprowadzać ludzi tylko w błąd.
Spróbuj do listip dopisać jakieś IP i zobacz czy działa, jak tak, to podmień z orginalnej paczki amxx 1.81 te pliki
i dopisz do server.cfg
Spróbuj do listip dopisać jakieś IP i zobacz czy działa, jak tak, to podmień z orginalnej paczki amxx 1.81 te pliki
menufront.amxx ; front-end for admin menus cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings) plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.) telemenu.amxx ; teleport menu (Fun Module required!) mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel) pluginmenu.amxx ; Menus for commands/cvars organized by plugin
i dopisz do server.cfg
exec banned.cfg // laduj bany steamid/wonid exec listip.cfg // laduj bany na ip
Sagan
15.01.2010
Dodałem te execi do server.cfg ale nawet po dodawaniu bana przez HLSW po odświeżeniu znika. Chmody dla listip oraz banned były 644, mają być na 777? Może to jest powodem.
bolek_stw
15.01.2010
Dobra ale i tak niezbanuje minibans'em "SteamID"
Więc ty go wprowadzasz teraz w błąd
Więc ty go wprowadzasz teraz w błąd
Sagan
16.01.2010
Obojętnie na co byleby banowało... Zmieniłem na 777 nadal nie banuje. Co teraz?
Hmm banuję, koleś wbija normalnie a HLSW pokazuje takie coś:
Bo dostał bana na 5 minut. W ogóle nie wykrywa SteamID ale dlaczego banuje na SteamID zamiast na IP?
@ edit
Dobra działają. Podmieniłem pliki, które podał Wujek. Dzięki.
Użytkownik Sagan edytował ten post 16.01.2010 17:49
Hmm banuję, koleś wbija normalnie a HLSW pokazuje takie coś:
ID: 5min
Bo dostał bana na 5 minut. W ogóle nie wykrywa SteamID ale dlaczego banuje na SteamID zamiast na IP?
@ edit
Dobra działają. Podmieniłem pliki, które podał Wujek. Dzięki.
Użytkownik Sagan edytował ten post 16.01.2010 17:49
Adminek AMXX.PL
16.01.2010
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Problem rozwiązany
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Problem rozwiązany
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL