Cze, ostatnio wrzuciłem na serwer plugin od Robina: https://amxx.pl/topi...-ranking-w-hud/
W załączniku .sma pluginu.
Problemem są error logi. Pierw sypało o tym, żeby dopisać debug. Teraz wali czymś takim:
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 03.01.2026 14:16
Cze, ostatnio wrzuciłem na serwer plugin od Robina: https://amxx.pl/topi...-ranking-w-hud/
W załączniku .sma pluginu.
Problemem są error logi. Pierw sypało o tym, żeby dopisać debug. Teraz wali czymś takim:
Napisano 03.01.2026 19:53
Wrzucam kod na HUD.
Usunąłem z niego błędy, dodałem optymalizację aby nie obciążał tak CPU oraz dodałem funkcjonalność obserwowania drugiej osoby
Potrzebujesz pomocy z serwerem/paczką? Napisz do mnie! Chętnie pomogę
- Discord: N1K1Cz#0751
- GG: 70679564
- Steam: https://steamcommunity.com/id/N1K1Cz/
Napisano 03.01.2026 22:22
nie ma to jak dopisac sie jako AUTOR zmieniajac kilka linijek ![]()
Napisano 03.01.2026 22:38
Tak czy siak dałem plusika za zainteresowanie w ogóle wątkiem. Logi póki co ucichły, hud innych graczy również jest widoczny natomiast coś tu chyba się źle nalicza hehe. Da radę coś z tym zrobić? Gracz pierwszy raz na serwerze co sugeruje pozycja w rankingu a już wbił supreme ![]()
Napisano 03.01.2026 23:18
Podsyłam jeszcze raz, przy okazji w samych rangach (fragach potrzebnych do wbicia rangi) był kolejny błąd. Luka między 3550 fragów a 4199 fragów - naprawione.
Dodatkowo nie wiem czy tak miało być, ale w hudzie "Fragi: " odczytywały fragi tylko z tej mapy, zmieniłem na odczytywanie z pliku.
Generalnie fragi w postępie odczytuje z csx, więc musi być jakiś błąd związany z samym odczytywaniem statów.
Daj znać, czy coś się zmieniło.
nie ma to jak dopisac sie jako AUTOR zmieniajac kilka linijek
Jakbyś spojrzał dokładnie w kod to zauważyłbyś, że zmieniłem go znacząco i usunąłem kilka błędów. Aczkolwiek lepiej jest pokrytykować innych - nie?
Użytkownik N1K1Cz edytował ten post 03.01.2026 23:19
Napisano 04.01.2026 09:59
Jakbyś spojrzał dokładnie w kod to zauważyłbyś, że zmieniłem go znacząco i usunąłem kilka błędów. Aczkolwiek lepiej jest pokrytykować innych - nie?
Jakbyś spojrzał niezbyt dokładnie w kod, to nie zauważyłbyś tam mojego nicku, bo mimo, że jestem oryginalnym autorem tego pluginu, to zostałem z niego najwyraźniej już dawno wyjebany przez takich jak ty.
Także proponuję skończyć pajacować i wziąć się za naukę czegoś pożytecznego
Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.
Napisano 04.01.2026 11:54
Podsyłam jeszcze raz, przy okazji w samych rangach (fragach potrzebnych do wbicia rangi) był kolejny błąd. Luka między 3550 fragów a 4199 fragów - naprawione.
Dodatkowo nie wiem czy tak miało być, ale w hudzie "Fragi: " odczytywały fragi tylko z tej mapy, zmieniłem na odczytywanie z pliku.
Generalnie fragi w postępie odczytuje z csx, więc musi być jakiś błąd związany z samym odczytywaniem statów.
Daj znać, czy coś się zmieniło.
nie ma to jak dopisac sie jako AUTOR zmieniajac kilka linijekJakbyś spojrzał dokładnie w kod to zauważyłbyś, że zmieniłem go znacząco i usunąłem kilka błędów. Aczkolwiek lepiej jest pokrytykować innych - nie?
tak go zmieniles znaczaco ze bledy sa ale wazne ze dopisales sie jako autor wiec w sumie to nic sie nie stalo ![]()
Użytkownik mordoryjacz edytował ten post 04.01.2026 11:54
Napisano 04.01.2026 13:13
Jakbyś spojrzał niezbyt dokładnie w kod, to nie zauważyłbyś tam mojego nicku, bo mimo, że jestem oryginalnym autorem tego pluginu, to zostałem z niego najwyraźniej już dawno wyjebany przez takich jak ty.
Jakbyś spojrzał niezbyt dokładnie w kod, to zauważyłbyś, że nie zmieniłem autora a jedynie dopisałem, że go edytowałem. "Takich jak ty" - wiesz jaka jest różnica? Szanuje pracę innych i nawet jeśli kod początkowy był źle napisany to nie usuwam autora, tylko ewentualnie dopisuje się jako edytor kodu, który poprawiłem.
tak go zmieniles znaczaco ze bledy sa ale wazne ze dopisales sie jako autor wiec w sumie to nic sie nie stalo
Nie ukrywajmy, ale CS 1.6 powoli umiera, nie ma tyle serwerów co kiedyś. Mimo wszystko zamiast pracować na to by tych serwerów było jak najwięcej, to wolicie oczerniać osobę, która stara się pomóc innemu probono
. No, ale spoko. Widzę, że zawsze gdzie ja się wypowiem - nagle zlatują się moi fani.
Także jak to napisaliście "przestańcie pajacować" - zamiast komentować moje poprawki, zrobilibyście własne i wysłali ![]()
Napisano 04.01.2026 18:31
jestes autorem kodu czyli twoj kod zaczales to go skoncz proste ![]()
Napisano 05.01.2026 08:25
Jakbyś spojrzał niezbyt dokładnie w kod, to zauważyłbyś, że nie zmieniłem autora a jedynie dopisałem, że go edytowałem. "Takich jak ty" - wiesz jaka jest różnica? Szanuje pracę innych i nawet jeśli kod początkowy był źle napisany to nie usuwam autora, tylko ewentualnie dopisuje się jako edytor kodu, który poprawiłem.
Jakbyś spojrzał niezbyt dokładnie w kod, to nie zauważyłbyś tam mojego nicku, bo mimo, że jestem oryginalnym autorem tego pluginu, to zostałem z niego najwyraźniej już dawno wyjebany przez takich jak ty.Jakbyś spojrzał dokładnie w kod to zauważyłbyś, że zmieniłem go znacząco i usunąłem kilka błędów. Aczkolwiek lepiej jest pokrytykować innych - nie?
Ja widzę, że ludzie bardzo lubią komentować pracę innych. Może zamiast krytykować - odpaliłbyś edytor i poprawiłbyś dla kolegi kod, skoro uważasz, że wykonałem go nieprawidłowo?tak go zmieniles znaczaco ze bledy sa ale wazne ze dopisales sie jako autor wiec w sumie to nic sie nie stalo
Nie ukrywajmy, ale CS 1.6 powoli umiera, nie ma tyle serwerów co kiedyś. Mimo wszystko zamiast pracować na to by tych serwerów było jak najwięcej, to wolicie oczerniać osobę, która stara się pomóc innemu probono. No, ale spoko. Widzę, że zawsze gdzie ja się wypowiem - nagle zlatują się moi fani.
Także jak to napisaliście "przestańcie pajacować" - zamiast komentować moje poprawki, zrobilibyście własne i wysłali
Napisano 05.01.2026 11:22
Przepraszam czy mogę się wtrącić? ![]()
Jeśli chodzi o error logi na razie cisza.
Jeśli chodzi o Fragi wolałbym wrócić do poprzedniej wersji aby liczyło fragi z mapy a nie ogólne ponieważ fragi ogólne mamy w postępie.
Jeśli chodzi o anomalie z ilością zabójstw nowych graczy nie miałem jak sprawdzić - dam znać jak sprawdzę. Po prostu chciałem przypomnieć czego dotyczy temat.
Jeśli chodzi o wątek poboczny który ruszyliście to skoro kolega popełnił jakiś błąd a tak wnioskuję po zdaniach typu "nie rób roboty na odpier***" to czemu nikt go nie poprawił i nie podesłał kodu. Jeśli chodzi o zmianę autora w kodzie mam zdanie na ten temat ale jak wspomniałem temat nie dotyczy tego. Jednakże nie raz prosiłem o przerobienie .sma i w odpowiedzi w większości był zmieniony autor więc N1K1Cz rodzynkiem nie jest.
Napisano 05.01.2026 12:09
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, userStats[0], userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");na
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(index), userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");podmieniasz drugie wystąpienie userStats[0] na get_user_frags(index)
Napisano 05.01.2026 22:05
Dlatego, że wyżej zaproponowane rozwiązanie nie uwzględniało mojego kodu na obserwowanego gracza
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(index), userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");
na
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(target), userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");
Tam gdzie masz get_user_frags(index) zmieniasz na get_user_frags(target)
I tak chłopaki gadacie, że to ja robię niedokładnie a nawet dobrze wam się kodu nie chce przeczytać ![]()
Użytkownik N1K1Cz edytował ten post 05.01.2026 22:05
Napisano 05.01.2026 23:04
Elegancko, jeszcze ostatnia rzecz mi chodzi po głowie. Z racji, że na serwerze nie mam vipa dałoby zastąpić tę linijkę np. aktualnym czasem bądź mapą? Chciałem od razu to napisać ale nie mogę edytować postów.
Napisano 05.01.2026 23:26
Dlatego, że wyżej zaproponowane rozwiązanie nie uwzględniało mojego kodu na obserwowanego gracza
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(index), userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");naShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Vip: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(target), userPosition, get_statsnum(), get_user_flags(target) & ADMIN_LEVEL_H ? "Tak" : "Nie");Tam gdzie masz get_user_frags(index) zmieniasz na get_user_frags(target)
I tak chłopaki gadacie, że to ja robię niedokładnie a nawet dobrze wam się kodu nie chce przeczytać
Napisano 06.01.2026 00:39
Elegancko, jeszcze ostatnia rzecz mi chodzi po głowie. Z racji, że na serwerze nie mam vipa dałoby zastąpić tę linijkę np. aktualnym czasem bądź mapą? Chciałem od razu to napisać ale nie mogę edytować postów.
musisz czekac az ci autor pluginu to zrobi
Napisano 06.01.2026 00:57
nad np. set_hudmessage
new Time[9]
get_time("%H:%M:%S",Time,8)
i potem podmieniasz linijkę hudu na
ShowSyncHudMsg(index, hudObject, "[Nick: %s]^n[Ranga: %s]^n[Postep: %i / %i]^n[Fragi: %i]^n[Ranking: %i / %i]^n[Godzina: %s]", userName, rankName[userRankIndex], userStats[0], requiredKills, get_user_frags(target), userPosition, get_statsnum(), Time);
Napisano wczoraj, 20:41
Podbiję, plugin i działa i nie działa. Pokazuje wszystko w porządku z wyjątkiem.... wybranych graczy?
Wszystkim pokazuje okej, doszedł jeden gracz i takie coś, jak widać post wyżej nie jedyny taki więc nie wiem jak to rozumieć i czemu tylko pojedyńczym osobom pokazuje takie jajca z rangą.
BTW da się do tego dorobić jakiś dźwięk informujący postęp (przejście na kolejną rangę)?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych