Skocz do zawartości

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse

Zdjęcie

AceHost.pl - Hosting serwerów CS 1.6

hosting cs16

• Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Smiguel.

Nowy

• Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

• Imię:Dawid

Napisano 04.12.2024 12:02

Cześć,
chciałbym zaprezentować nową ofertę w świecie serwerów CS 1.6! 🎮
Pewnie wielu z Was uważa, że to wymierająca gra, ale jako wieloletni gracz i osoba, dla której była to jedna z pierwszych gier, wierzę, że CS 1.6 nadal ma oddaną społeczność i zasługuje na najwyższej jakości serwery.

AceHost.pl to świeżo powstały hosting, który obecnie oferuje wyłącznie serwery Counter-Strike 1.6. W przyszłości planuję rozszerzyć ofertę o serwery innych gier, jednak na ten moment w pełni koncentruję się na doskonaleniu usług związanych z CS 1.6.
Obecnie prowadzę AceHost.pl w ramach nierejestrowanej działalności gospodarczej. Dzięki temu mogę lepiej zrozumieć rynek serwerów gier, dostosować ofertę do Waszych potrzeb i zdobyć cenne doświadczenie, które przełożę na jeszcze lepsze usługi w przyszłości.

🚀 Co wyróżnia AceHost.pl? 🚀

• Skupiam się na CS 1.6, co pozwala mi maksymalnie dopracować jakość usług.
  • Hosting jest tworzony i rozwijany przez gracza oraz administratora serwerów z myślą o innych administratorach - doskonale rozumiem potrzeby osób zarządzających serwerami CS 1.6.
  • Panel serwera jest w ciągłym rozwoju - regularnie wprowadzam usprawnienia bazując na swoim doświadczeniu w administrowaniu serwerami CS 1.6 oraz na Waszych sugestiach.
  • Priorytetem jest stabilność, wydajność oraz intuicyjny panel zarządzania serwerami, który jest prosty w obsłudze.

🎉 Specjalna promocja na start! 🎉
Z okazji uruchomienia hostingu przygotowałem dla Was wyjątkową promocję:

Do 31 grudnia 2024 roku za każde doładowane 5 PLN otrzymasz dodatkowe 1,25 PLN GRATIS!

Nie ma żadnych limitów - promocja działa również na sumy zbiorcze.

Przykład: Doładuj portfel za 50 PLN, a otrzymasz dodatkowe 12,50 PLN w ciągu 24 godzin!

Sprawdź ofertę już teraz na AceHost.pl!

Zachęcam również do dzielenia się swoimi pomysłami i sugestiami - AceHost.pl rozwijam razem z Wami, korzystając z Waszych opinii oraz mojego wieloletniego doświadczenia w administrowaniu serwerami CS 1.6.

Pozdrawiam serdecznie.

• +
  • -
  • 0

#2 Kowalsky

master of disaster

• Użytkownik

Reputacja: 138
Zaawansowany

Napisano 08.12.2024 13:20

Jakie są parametry maszyn fizycznych? W jaki sposób uruchamiane są serwery gier?

• +
  • -
  • 1

#3 Boski Z Polski

Profesjonalista

• Użytkownik

Reputacja: 78
Zaawansowany

• Steam:steam
  • Imię:Olgierd

Napisano 08.12.2024 18:36

Kolejny śmieciowy projekt by smiguel? Nowe, nie znałem.

Uważam, że nie powinno się dawać jakiejkolwiek platformy, przestrzeni do reklamowania swoich projektów przez osoby na mk, tym bardziej temu o to człowiekowi, który na przestrzeni ostatniego roku uczestniczył i promował najbardziej skamerski projekt w chyba całej historii polskiego cs'a jakim był csboost.

Kolejna strona kreująca się na profesjonalną. Nawet w polityce prywatności nie znajduje się żadna wzmianka o danych kontaktowych administratora danych, które z tego co kojarzę to must have rzecz. Ciekawe co to za słup adres został podany :D

https://amxx.pl/topi...iguel/?p=777514
https://amxx.pl/user/82905-ssteam/ (konto zbanowane, wystarczy spojrzeć na numer gg który można znaleźć na kolejnym projekcie smiguela, appzone)
https://amxx.pl/user/48938-smiguel/ kolejne konto
  • +
  • -
  • 1

#4 l3szcz

Just Leszcz :>

• Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

• GG:
  • Imię:Tomek

Napisano 09.12.2024 00:32

Polityka prywatności i regulamin muszą zawierać dane osobowe, razem z adresem w związku z RODO i przetwarzaniem danych osobowych.

Niezależnie czy to hosting serwerów gier czy hosting WWW.

Dodatkowo usługi, w których prowadzona jest sprzedaż także muszą mieć regulaminy i politykę prywatności z danymi osobowymi podmiotu prowadzącego. Także - ten hosting to nic innego jak krzak.

• +
  • -
  • 2

@DarkGL - daj mi ciacho!  :crazy:

#5 KoRrNiK

Zaawansowany

• Użytkownik

Reputacja: 89
Zaawansowany

• Steam:steam

Napisano 09.12.2024 02:02

*
Popularny

Krzakiem też są zabezpieczenia strony, znaczy ich brakiem... Prawie wszystko można zrobić przez API nie mając dostępu do konta, znając tylko ID serwera, koledze nawet nie chciało się jakoś tego zabezpieczyć...

https://acehost.pl/u...e=nazwa_zerwera - można sobie zmienić nazwę podając tylko ID XDDDD

https://acehost.pl/u...php?server_id=3 - sprawdzić konsolę.... nawet na bazarze aż tylu informacji nie da się wyciągnąć co tutaj.

https://acehost.pl/u...d=3&site=kokpit - wyłączyć serwer

https://acehost.pl/u...d=3&site=kokpit - włączyć/zresetować serwer

Takich API jest jeszcze więcej jak zagłębisz się bardziej i poszukasz to znajdziesz,

Serwery stawiane na VPS które mają takie samo IP tylko różny port, serwer o id 1,2,3,4 mają te same IP, POOZDROOO 

Nawet jak zostanie to załatane czy jest w ogóle sens coś tam kupować? Dobrze zgadłeś! nie xD

Strona z zabezpieczeniami na poziomie pliku notatnik.txt to totalny żart. Tak jak każdy projekt tego „speca”.  :crazy:

No i kolejna sprawa Polityka, Rodo które jest pełne w 100%  :crazy:  :^D

tenor.gif

Użytkownik KoRrNiK edytował ten post 09.12.2024 02:05

• +
  • -
  • 5

- Na wiadomości typu "siema, mam sprawę" nie odpisuję pisz od razu o co Ci chodzi.

- Jeśli masz zlecenie pisz śmiało  :)

- Nie pomagam na PW za darmo  :(

#6 Mesharsky

Życzliwy

• Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

• Imię:Mesharsky

Napisano 09.12.2024 21:12

Nie polecam używać, szkoda waszych serwerów i pieniędzy.

• +
  • -
  • 0

#7 Smiguel.

Nowy

• Autor tematu
  • Użytkownik

Nowy

Napisano 09.12.2024 23:38

Boski z Polski
Jak zwykle pierwszy do hejtu...
Po pierwsze temat z banami już dawno temu został wyjaśniony z DarkGL.
Po drugie projekt csboost nie był żadnym scamem. Niestety z tego co zaobserwowałem nadmierna ilość reklam projektu w często nieodpowiednich do tego miejscach/działach na forach sprawiła, że projekt otrzymał łatkę jakiegoś scamu. Nie zmienia to jednak faktu, że osoba odpowiedzialna za pomysł na ten projekt, a tym samym osoba, która tym zarządzała wszystkie benefity zdobyte za punkty z gry na serwerach uczciwie i na bieżąco przyznawała użytkownikom i nigdy nikogo w tej kwestii nie oszukała - tak wynikało z moich obserwacji, gdy czynnie brałem udział w rozwijaniu strony według preferencji tej osoby. Poza tym nie promowałem nigdzie tego projektu, byłem jedynie jego realizatorem, cóż - los chciał, że osoba odpowiedzialna za projekt napisała akurat do mnie. Osobiście uważam, że csboost miał potencjał i gdybym był sporo młodszym sobą, który często grał w cs'a to z chęcią korzystałbym z tej strony, aby zdobyć trochę grosza. Grać i tak wtedy grałem, a przy okazji mógłbym parę złotych przy tym zarobić. Szkoda, że osoby takie jak ty od razu hejtują takie projekty - a to że się nie opłaca, a to że za mało zarobisz, a to że musisz długo grać. Nastawienie moim zdaniem bezsensowne, ale masz takie samo nastawienie do wszystkiego w czym nie uczestniczysz - czyli hejterskie. Oczywiście, że projekt był opłacalny dla osób, które dużo wolnego czasu spedzają na grze w cs'a. Dla ciebie mogło się nie opłacać bo może zarabiasz normalne pieniądze za pracę i dla ciebie kilka czy kilkanaście złotych za x godzin gry to nic ale dla osób, które są w młodym wieku, nie pracują i słabo u nich z pieniędzmi takie 20 zł psc/paypal czy inny benefit za x godzin gry to naprawdę jest coś fajnego szczególnie, że mogą to zdobyć grając w ulubioną grę. Wcale nie musiałeś tego projektu hejtować jak wszystko nowe co widzisz. Miło by było gdybyś czasami dla odmiany spoglądał na nowe projekty z innej perspektywy niż tylko z tej hejterskiej.

l3szcz
Dziękuję za Twoją opinię. Doceniam Twoje doświadczenie, a wiedza jakiej mi udzieliłeś swoim komentarzem z pewnością mi pomoże. Postaram się poprawić kwestie regulaminów i polityki.

KoRrNiK
Również dziękuję za opinię. Chciało mi się zabezpieczać i zabezpieczenia oczywiście, że były już od samego początku. Brak weryfikacji tego rodzaju skryptów oraz brak odpowiednich zabezpieczeń byłyby nierozsądne i nieodpowiedzialne z mojej strony. Słusznie wyłapałeś mój błąd i oczywiście była to moja wina w 100% za którą w pełni odpowiadam. Niestety jak się okazało stało się to przez moje niedopatrzenie po jednej z aktualizacji przez co sprawdzanie własności serwera było pomijane. Na całe szczęście istnieją takie osoby jak Ty, które takie błędy w porę wyłapują i się nimi dzielą. Zachowam szczególną ostrożność na przyszłość, aby uniknąć podobnych sytuacji. Odnośnie tego, że to VPS - nie uważam żeby to było czymś złym na początek ale zakładam, że możesz mieć większą wiedzę w tym zakresie więc może chciałbyś się ze mną podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat tego dlaczego VPS jest złym wyborem na początek jako maszyna dla max kilku serwerów? Bardzo chętnie dowiem się od Ciebie czegoś nowego co pomoże mi lepiej rozwijać się w temacie hostingu serwerów gier. Jeśli nie tutaj to możesz nawet na priv napisać. Tak jak pisałem w głównym poście, dopiero zaczynam w temacie hostingu, a od czegoś trzeba zacząć - padło akurat na VPS jako pierwszą maszynę dla kilku serwerów.

Mesharsky
Nie polecasz dlatego że ...? Byłoby znacznie lepiej gdybyś rozwinął bardziej swój komentarz, ponieważ jak na razie podobnie jak Boski nie wnosisz nic do tematu, a komentujesz choć nawet nie korzystałeś z usług oferowanych na stronie.

Ogólnie rzecz biorąc, dziękuję wszystkim za cenne komentarze. Niestety poza Mesharsky, który nie wniósł nic do tematu oraz Boskim, który jak zawsze nie zaskoczył i również tym razem dodał jedynie wypowiedź stricte hejterską. Na koniec chciałbym jeszcze tylko dodać, że nie uważam się za żadnego "speca" czy profesjonalistę w żadnym temacie, nie wiem skąd w ogóle taka łatka została do mnie wyżej przypięta. Jestem tylko zwykłą osobą, która popełnia błędy i ma jedynie trochę lat spędzonych przy scriptingu amxx.

• +
  • -
  • 1

#8 NwNwH

Początkujący

• Użytkownik

Reputacja: 0
Nowy

Napisano 10.12.2024 15:28

Lepiej postawić serwer na VPS/VDS

• +
  • -
  • 0

#9 Mesharsky

Życzliwy

• Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

• Imię:Mesharsky

Napisano 10.12.2024 18:50

Boski z Polski
Jak zwykle pierwszy do hejtu...
Po pierwsze temat z banami już dawno temu został wyjaśniony z DarkGL.
Po drugie projekt csboost nie był żadnym scamem. Niestety z tego co zaobserwowałem nadmierna ilość reklam projektu w często nieodpowiednich do tego miejscach/działach na forach sprawiła, że projekt otrzymał łatkę jakiegoś scamu. Nie zmienia to jednak faktu, że osoba odpowiedzialna za pomysł na ten projekt, a tym samym osoba, która tym zarządzała wszystkie benefity zdobyte za punkty z gry na serwerach uczciwie i na bieżąco przyznawała użytkownikom i nigdy nikogo w tej kwestii nie oszukała - tak wynikało z moich obserwacji, gdy czynnie brałem udział w rozwijaniu strony według preferencji tej osoby. Poza tym nie promowałem nigdzie tego projektu, byłem jedynie jego realizatorem, cóż - los chciał, że osoba odpowiedzialna za projekt napisała akurat do mnie. Osobiście uważam, że csboost miał potencjał i gdybym był sporo młodszym sobą, który często grał w cs'a to z chęcią korzystałbym z tej strony, aby zdobyć trochę grosza. Grać i tak wtedy grałem, a przy okazji mógłbym parę złotych przy tym zarobić. Szkoda, że osoby takie jak ty od razu hejtują takie projekty - a to że się nie opłaca, a to że za mało zarobisz, a to że musisz długo grać. Nastawienie moim zdaniem bezsensowne, ale masz takie samo nastawienie do wszystkiego w czym nie uczestniczysz - czyli hejterskie. Oczywiście, że projekt był opłacalny dla osób, które dużo wolnego czasu spedzają na grze w cs'a. Dla ciebie mogło się nie opłacać bo może zarabiasz normalne pieniądze za pracę i dla ciebie kilka czy kilkanaście złotych za x godzin gry to nic ale dla osób, które są w młodym wieku, nie pracują i słabo u nich z pieniędzmi takie 20 zł psc/paypal czy inny benefit za x godzin gry to naprawdę jest coś fajnego szczególnie, że mogą to zdobyć grając w ulubioną grę. Wcale nie musiałeś tego projektu hejtować jak wszystko nowe co widzisz. Miło by było gdybyś czasami dla odmiany spoglądał na nowe projekty z innej perspektywy niż tylko z tej hejterskiej.

l3szcz
Dziękuję za Twoją opinię. Doceniam Twoje doświadczenie, a wiedza jakiej mi udzieliłeś swoim komentarzem z pewnością mi pomoże. Postaram się poprawić kwestie regulaminów i polityki.

KoRrNiK
Również dziękuję za opinię. Chciało mi się zabezpieczać i zabezpieczenia oczywiście, że były już od samego początku. Brak weryfikacji tego rodzaju skryptów oraz brak odpowiednich zabezpieczeń byłyby nierozsądne i nieodpowiedzialne z mojej strony. Słusznie wyłapałeś mój błąd i oczywiście była to moja wina w 100% za którą w pełni odpowiadam. Niestety jak się okazało stało się to przez moje niedopatrzenie po jednej z aktualizacji przez co sprawdzanie własności serwera było pomijane. Na całe szczęście istnieją takie osoby jak Ty, które takie błędy w porę wyłapują i się nimi dzielą. Zachowam szczególną ostrożność na przyszłość, aby uniknąć podobnych sytuacji. Odnośnie tego, że to VPS - nie uważam żeby to było czymś złym na początek ale zakładam, że możesz mieć większą wiedzę w tym zakresie więc może chciałbyś się ze mną podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat tego dlaczego VPS jest złym wyborem na początek jako maszyna dla max kilku serwerów? Bardzo chętnie dowiem się od Ciebie czegoś nowego co pomoże mi lepiej rozwijać się w temacie hostingu serwerów gier. Jeśli nie tutaj to możesz nawet na priv napisać. Tak jak pisałem w głównym poście, dopiero zaczynam w temacie hostingu, a od czegoś trzeba zacząć - padło akurat na VPS jako pierwszą maszynę dla kilku serwerów.

Mesharsky
Nie polecasz dlatego że ...? Byłoby znacznie lepiej gdybyś rozwinął bardziej swój komentarz, ponieważ jak na razie podobnie jak Boski nie wnosisz nic do tematu, a komentujesz choć nawet nie korzystałeś z usług oferowanych na stronie.

Ogólnie rzecz biorąc, dziękuję wszystkim za cenne komentarze. Niestety poza Mesharsky, który nie wniósł nic do tematu oraz Boskim, który jak zawsze nie zaskoczył i również tym razem dodał jedynie wypowiedź stricte hejterską. Na koniec chciałbym jeszcze tylko dodać, że nie uważam się za żadnego "speca" czy profesjonalistę w żadnym temacie, nie wiem skąd w ogóle taka łatka została do mnie wyżej przypięta. Jestem tylko zwykłą osobą, która popełnia błędy i ma jedynie trochę lat spędzonych przy scriptingu amxx.

Nie polecam z kilku powodów. Przede wszystkim, wygląd i prezentacja Twojej oferty pozostawiają wiele do życzenia – przypomina to hosting z 2012 roku. W przeciwieństwie do Ciebie, nie sprzedaję usług, które nie nadają się do profesjonalnej oferty. Na rynku istnieje wiele stabilniejszych i bardziej profesjonalnych hostingów, które mają odpowiednie zaplecze finansowe, aby świadczyć usługi na wysokim poziomie. Podejmowanie projektów "na siłę" bez odpowiedniego przygotowania niczego nie zmieni.

Wciąż nie podałeś kluczowych informacji, takich jak parametry Twojej maszyny czy unikalne cechy oferty w porównaniu z konkurencją.

Dodatkowo, pełny cennik dostępny jest dopiero po zalogowaniu – to bardzo nieprzejrzysta i mało profesjonalna praktyka.

• Jak działa Twój system AntyDDoS?
  • Gdzie można porównać pingi Twojego hostingu z konkurencją? Skoro twierdzisz, że masz "najniższe pingi," warto to udowodnić.

Na koniec, używanie adresu e-mail na Gmailu zamiast pod własną domeną wygląda wyjątkowo nieprofesjonalnie i amatorsko. Cała oferta sprawia wrażenie niedopracowanej i brakuje jej wiarygodności.

• +
  • -
  • 1

#10 Smiguel.

Nowy

• Autor tematu
  • Użytkownik

Nowy

Napisano 17.12.2024 22:09

Na wstępie przepraszam za tak późną odpowiedź, niestety kiepsko u mnie z czasem ostatnio.

Co do wyglądu oferty - rozumiem, że preferujesz coś bardziej nowoczesnego i strona moża nie wpadać w Twoje gusta. Zależy mi na tym, żeby wszystko działało stabilnie i było proste w obsłudze, a wygląd to kwestia drugorzędna. Również dlatego, że nie mam zbyt dobrego wyczucia jeśli chodzi o kwestie wyglądowe. Jeśli komuś to przeszkadza, to zawsze może skorzystać z innej oferty.

Co do Twojego zdania, że moje usługi nie nadają się do profesjonalnej oferty - nigdzie nie stwierdziłem i nie twierdzę, że moje usługi są najlepsze czy profesjonalne. Dopiero stawiam pierwsze kroki w kwestii hostingu CS 1.6 i staram się dostarczać usługi, które będą stabilne i działające na przyzwoitym poziomie. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze długa droga przede mną, aby oferować usługi na tak wysokim i profesjonalnym poziomie jak hostingi działające od lat, ale cały czas staram się zapewnić jak najlepsze warunki. Oczywiście mam świadomość, że na rynku jest wiele hostingów z ogromnym doświadczeniem i sporym zapleczem finansowym, które świadczą profesjonalne usługi. Niemniej jednak, nie nakłaniam nikogo, aby korzystał z mojej oferty. Jeśli ktoś nie chce wypróbować oferty dostępnej u mnie i woli zostać przy swoich sprawdzonych hostingach, to oczywiście jego wybór. Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać. Co do projektu, to nie jest on robiony na siłę. To było w zasadzie moje marzenie, żeby mieć kiedyś własny hosting serwerów gier, głównie takich gier, w które sam kiedyś grałem. Plany stworzenia hostingu miałem już kilka lat temu, ale ostatecznie nigdy nie zacząłem go realizować - już nawet nie pamiętam dlaczego. Może nawet lepiej, że powstał dopiero teraz.

Pierwsza maszyna przeznaczona na maksymalnie kilka serwerów to VPS wyposażony w procesor AMD EPYC Milan. Parametry takie jak liczba rdzeni czy ilość pamięci RAM są istotne głównie w kontekście tego, ile serwerów CS 1.6 mogę na niej postawić, więc nie ma potrzeby ich wypisywania. Co do procesora wiem, że ktoś może stwierdzić, że Intel jest lepszym wyborem dla serwerów CS 1.6, ale padło akurat na tę maszynę jako pierwszą i akurat ten procesor od AMD sprawdza mi się bardzo dobrze. Nie zauważyłem żadnych problemów z działaniem serwerów, a jego wydajność w tym zastosowaniu jak na razie w pełni mnie zadowala. Oczywiście zaznaczam, że to dopiero początek i pierwsza maszyna, co warto mieć na uwadze.

W kwestii porównania mojej oferty z konkurencją, jak już wspomniałem w poście reklamowym, hosting jest nowy i wciąż się rozwija. Obecnie może nie oferuje jeszcze wyjątkowych funkcjonalności, które znacząco wyróżniałyby go na tle konkurencji, ale dążę do tego, aby to zmienić. Staram się w miarę moich możliwości i czasu wdrażać nowe funkcje, które mam nadzieję zaczną wyróżniać ten hosting spośród innych w niedalekiej przyszłości.

Pełny cennik jest od samego początku dostępny dla wszystkich użytkowników bez konieczności posiadania konta. Nie wiem, gdzie znalazłeś cennik dostępny wyłącznie po zalogowaniu, ponieważ na stronie widnieje tylko jeden cennik, widoczny dla każdego.

System Anty-DDos działa raczej na podobnych zasadach co większość tego typu rozwiązań. Jego głównym celem jest identyfikacja i ograniczanie nadmiernego lub niepożądanego ruchu, który może zakłócać działanie serwerów. Dodatkowo o ile się nie mylę to OVH, na którym znajduje się pierwsza maszyna ma również jakieś swoje zabezpieczenia Anty-DDos na poziomie infrastruktury.

Gdzie można porównać pingi mojego hostingu z konkurencją? Można to łatwo sprawdzić samodzielnie, wykonując ping w terminalu na swoim komputerze. Wystarczy spróbować np. do maszyny konkurencji, przykładowo pukawki (node2.pukawka.pl) oraz do mojej (51.83.185.244). Przykładowy wynik ping wykonany na moim łączu:

ping 51.83.185.244

Pinging 51.83.185.244 with 32 bytes of data:
Reply from 51.83.185.244: bytes=32 time=27ms TTL=50
Reply from 51.83.185.244: bytes=32 time=28ms TTL=50

Ping statistics for 51.83.185.244:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 27ms, Maximum = 28ms, Average = 27ms

ping node2.pukawka.pl

Pinging node2.pukawka.pl [193.33.177.69] with 32 bytes of data:
Reply from 193.33.177.69: bytes=32 time=31ms TTL=53
Reply from 193.33.177.69: bytes=32 time=28ms TTL=53
Reply from 193.33.177.69: bytes=32 time=27ms TTL=53
Reply from 193.33.177.69: bytes=32 time=27ms TTL=53

Ping statistics for 193.33.177.69:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 27ms, Maximum = 31ms, Average = 28ms
Akurat tak się złożyło, że w moim przypadku w pierwszej próbie średni ping jest na korzyść acehost ale oczywiście to jest tak, że raz pukawka ma lepszą średnią, raz acehost, innym razem po równo - zależy od próby. Ważne jest to, że ping jest jednym z najniższych w Polsce. Trzeba też mieć na uwadze, że ping bezpośrednio na serwerze może się trochę różnić od tego widocznego w terminalu.

Rozumiem i zgadzam się z tym, że adres na gmailu może nie wyglądać profesjonalnie. Na razie moim priorytetem było uruchomienie podstawowej infrastruktury i zapewnienie stabilności serwerów, ale faktycznie zadbam o to, aby w przyszłości poprawić również ten aspekt.

Dzięki za Twoją opinię. Mam nadzieję, że w przyszłości uda się ją odmienić na bardziej pozytywną.

• +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych