Witam,
Potrzebowałem zmienić wiadomość, która wyświetla się na chacie po zmianie nicku:
* nick1 changed name to nick2
Wpadłem na pomysł żeby przerobić plugin do blokady zmiany nicku który wygląda tak:
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <cromchat> public plugin_init() { register_plugin("Zmiana nicku","1.0","grankee") register_message(get_user_msgid("SayText"), "message") } public message() { new arg[32] get_msg_arg_string(2, arg, 31) if(containi(arg,"name")!=-1) { return PLUGIN_HANDLED } return PLUGIN_CONTINUE } public client_infochanged(id) { new newname[32],oldname[32] get_user_info(id, "name", newname,31) get_user_name(id,oldname,31) if(!is_user_connected(id) || is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE if(!equali(newname, oldname)) { set_user_info(id,"name",newname) CC_SendMatched(0, id, "~ Gracz&x03 %s^x01 zmienil nick na&x03 %s", oldname, newname) return PLUGIN_HANDLED } return PLUGIN_CONTINUE }
Generalnie plugin działa poprawnie natomiast chciałbym edytować treść jeszcze jeden komunikat:
Twoj nick zostanie zmieniony przy nastepnym respawnie.
Niestety nie mam pomysłu jak to zrobić a na googlach również nic związanego z tym komunikatem nie mogę znaleźć.
Może ktoś z Was coś mi pomoże?