Serwer transmit file error i brak możliwoś...
MocnyAmper
29.08.2022
Witajcie.
Mam z serwerem takie dwa problemy, mianowicie:
1. Od jakiegoś czasu kiedy podłączę się do serwera, w konsoli mam takie coś:
Error: server failed to transmit file 'sound/misc/monsterkill.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/multikill.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/killingspree.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/humiliation.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/ultrakill.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/headshot.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/doublekill.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/firstblood.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/rampage.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/unstoppable.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/dominating.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/perfect.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/godlike.wav' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/prepare.wav'
Problem w tym, że nawet jak wyłączę wszystkie pluginy (usunę po prostu plik plugins.ini) i zrestartuje serwer to to dalej się pojawia. Próbowałem też notepadem przeskanować źródła, czy któryś z pluginów nie próbuje ściągać tych dźwięków, ale nie. O co tu może chodzić i skąd to się bierze?
2. Nie działa mi w amxmodmenu opcja do zmany teamu graczowi. Po prostu w menu ta opcja pod numerem 4 jest wyłączona Na innych moich serwerach działa, porównałem pliki plugins.ini z dwóch serwerów i wszystkie pluginy odpowiedzialne za zarządzanie graczami są włączone tak samo.
Engi
29.08.2022
Problem w tym, że nawet jak wyłączę wszystkie pluginy (usunę po prostu plik plugins.ini) i zrestartuje serwer to to dalej się pojawia. Próbowałem też notepadem przeskanować źródła, czy któryś z pluginów nie próbuje ściągać tych dźwięków, ale nie. O co tu może chodzić i skąd to się bierze?
Te dźwięki są wbudowane w amxmodx'a, możesz je wyłączyć w menu.
2. Nie działa mi w amxmodmenu opcja do zmany teamu graczowi. Po prostu w menu ta opcja pod numerem 4 jest wyłączona Na innych moich serwerach działa, porównałem pliki plugins.ini z dwóch serwerów i wszystkie pluginy odpowiedzialne za zarządzanie graczami są włączone tak samo.
Sprawdź plik cmdaccess.ini czy ktoś ci nie zmienił na jakąś dziwną flagę dostępów.
MocnyAmper
30.08.2022
Dzięki Z menu sobie poradziłem.
Jak wyłączyć te dźwięki? Używam ultimate_sounds więc chyba mogę je wyłączyć.
Engi
30.08.2022
ultimate_sounds
Nie wiem co tam masz w tym pluginie, ja myślałem o dźwiękach wbudowanych w 'amxmodmenu'.
MocnyAmper
30.08.2022
Tzn, chodziło mi o to, że do odtwarzania różnych takich dźwięków mam osobny plugin więc te wbudowane w amx mogę wyłączyć.
Jak to zrobić?
PANDA_2zl
30.08.2022
MocnyAmper
30.08.2022
Właśnie wyłączony jest, a mimo to pojawiają sie te błędy w konsoli...
ori
30.08.2022
wyłącz ultimate_sounds albo wrzuć te dzwieki do tej scieżki. Innego pomysłu nie mam jak tamto masz powyłączane.
MocnyAmper
30.08.2022
ori
31.08.2022
pobierz z neta i wrzuć. Plugin ultimate_sounds chyba posiada te dzwieki jak dobrze pamietam.
MocnyAmper
01.09.2022
Rozwiązałem to w inny sposób: wrzuciłem do "misc" puste pliki .wav o takich nazwach jakie były w konsoli. I tyle

ori
01.09.2022
Ultimate sounds korzysta u mnie z innego folderu (wewnątrz sound/misc/) i działa poprawnie. Nie mam pojęcia co wymusza transfer tych nieistniejących plików...
Rozwiązałem to w inny sposób: wrzuciłem do "misc" puste pliki .wav o takich nazwach jakie były w konsoli. I tyle
Właśnie o tym ci mówiłem cały czas
Misiu.
02.09.2022
Nie mam pojęcia co wymusza transfer tych nieistniejących plików...
sprawdź dokładnie plugin, pewnie inne ścieżki są podane do precache, a inne do uruchomienia
MocnyAmper
02.09.2022
Eh, widzę, że kolejna osoba nie czyta tego co piszę
Pisałem, że wyłączyłem _wszystkie_ pluginy i dalej był ten błąd.
Whatever, już sobie z tym poradziłem, temat do zamknięcia