Orientuje sie ktos co odpowiada za "znikanie" modelu snaperek podczas zooma? Ogolnie zauwazylem ze podczas gdy fov jest mniejszy niz 90 model znika ale nie moge dojsc co to powoduje sprawdzalem czy pev_viewmodel2 czasem nie jest ustawiany na 0 tzn " " ale okazuje sie ze nie czy jest to jakas ukryta wlasciwosc modeli snajperek? ze znikaja jezeli fov jest mniejsze niz 90? tak mi sie zdaje bo kojaze niejedna sytuacje gdzie na serwerach z customowymi modelami np awp podczas zoomu bylo widac jej lufe dodam ze zmieniam fov za pomoca message "SetFOV"
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Widzialnosc modelu snajperek podczas zooma
Napisano 27.01.2020 17:54
Cześć
Napisano 29.01.2020 15:04
wychodzi na to ze client gry ma wbudowana jakas funkcje ktora usuwa model broni kiedy
fov < 90
pev_viewmodel2 jest:
models/v_awp.mdl
models/v_scout.mdl
models/v_g3sg1.mdl
models/v_sg550.mdl
teraz pytanie czy idzie to jakos ominac? ogolnie zalozenie jest takie zeby modele byly widoczne podczas zooma ktos cos?
Cześć
Napisano 29.01.2020 15:20
modele znikają czy są w połowie nie widoczne ?
jesli to 2 to pokombinowałbym z położeniem modelu względem kamery oczywiscie poprzez edycje pliku .qc
jesli natomiast to 1 to albo kombinowałbym z dodatkowym pluginem dla broni - cos ala bronie z cs online przenoszone do 1.6 + oczywiscie odpowiedzi model dziwięk oraz recoil { na GB widziałem kiedyś generator broni przy użyciu amxx}
natomiast jesli to mało to przeglądnij kod klienta i zobacz jak to wygląda od strony kodu - możesz zajrzeć do kodu cs 1.3 lub klienta 1.6 przygotowane do xash3d
jedyna róznica tego klienta to fakt ze nie posiada kodu vgui wiec reszta bd taka sama
Napisano 29.01.2020 16:31
Model calkowicie znika
Ogolnie to da sie to obejsc ustawiajac inny model pluginem ale to wymaga pobrania dodatkowego modelu po stronie gracza i ustawianie go a ja chce tego uniknac i szukam jakiegos innego sposobu na obejscie tego
Cześć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Dodatki SourceMod