Witam mam prośbę o dodanie większego lvl do silnika ponieważ jak ja dodaję cały czas lvl mam na Minusie
Chodzi o max lvl 10kk
QTM_CodMod.sma 43,17 KB 91 Ilość pobrań
QTM_CodMod.amxx
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 15.01.2020 01:55
Witam mam prośbę o dodanie większego lvl do silnika ponieważ jak ja dodaję cały czas lvl mam na Minusie
Chodzi o max lvl 10kk
QTM_CodMod.sma 43,17 KB 91 Ilość pobrań
QTM_CodMod.amxx
Napisano 16.01.2020 18:59
cod_maxlevel "101" w cvarach i po problemie
Napisano 16.01.2020 19:31
Chodzi o max lvl 10kk
What?
-----------------
Chodzi o to że gracz dostaje już za duzo expa, liczby się przekręcają (https://pl.wikipedia...czb_całkowitych)
Musisz testować i szukać optymalnego
Jedziesz cvarem levelratio czy coś takiego po 1-2 w dół i obniżasz też wartości expa za kill, damage itp itp i patrzysz czy sie nie przekręca przy duzych levelach
Chodzi o to, żeby zachować trudności wbijania poziomu oraz wielkość wymaganego expa na dany poziom.
np zamiast dawac za kill 2000 expa i mieć wymagany na drugi level 10000 expa mozna przeciez zrobic:
za kill 2 expa a na drugi poziom 10 expa wymagane.
To oczywiscie tylko prosty przykład.
Liczba expa wymagana na dany poziom jest liczona wg: poziom^2 * cvar_level_ratio, takze to dosc szybko rosnie.
Napisano 17.01.2020 09:30
Napisano 17.01.2020 20:28
Chodzi o max lvl 10kk
What?
-----------------
Chodzi o to że gracz dostaje już za duzo expa, liczby się przekręcają (https://pl.wikipedia...czb_całkowitych)
Musisz testować i szukać optymalnego
Jedziesz cvarem levelratio czy coś takiego po 1-2 w dół i obniżasz też wartości expa za kill, damage itp itp i patrzysz czy sie nie przekręca przy duzych levelach
Chodzi o to, żeby zachować trudności wbijania poziomu oraz wielkość wymaganego expa na dany poziom.
np zamiast dawac za kill 2000 expa i mieć wymagany na drugi level 10000 expa mozna przeciez zrobic:
za kill 2 expa a na drugi poziom 10 expa wymagane.
To oczywiscie tylko prosty przykład.
Liczba expa wymagana na dany poziom jest liczona wg: poziom^2 * cvar_level_ratio, takze to dosc szybko rosnie.
Dobra zrobiłem jak kazałeś i działa
Silnik
Modyfikacja silnika pod klasy zależne od drużyny.Napisany przez Arki, 21.02.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Silnik
Dodanie frakcji do klas od poziomuNapisany przez Lakrouss, 28.01.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Silnik
[Kondycja] po zmianie broni kondycja jest ustawiona a biega powoliNapisany przez One ShooT, 10.02.2023 ![]() |
|
![]() |
|||
Silnik
Prośba o edytacje silnika DoświadczenieNapisany przez One ShooT, 05.02.2023 ![]() |
|
![]() |
|||
![]() |
Silnik
proźba o dodanie expa za fragasilnik Napisany przez Anonimowy09, 20.01.2023 ![]() |
|
![]() |
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych