[ROZWIĄZANE] Problem z czytaniem flagi
Najlepsza odpowiedź
Rivit
06.01.2020 17:36
Rivit
05.01.2020
kurde mordo.... nie zamieniles wszystkich wystapien g_Vip przeciez...
nawet Ci kompilator linie podał w której jest błąd (132), czego nie rozumiesz w podmienianiu symboli?
natomiast pozostałe błędy - linia 41 i 54
if((get_user_flags(id) & FLAGA_VIP)){
tu akurat są zbędne nawiasy, podwójne, a jest to samo nimi objęte, trzeba je przyciąć do:
if(get_user_flags(id) & FLAGA_VIP){
----------------------
if(is_user_alive(i) && (get_user_flags(id) & FLAGA_VIP))[i]){
boze, chłopie
przypatrz się temu co napisałem
jak masz np
g_Vip[id]
to zamieniasz to na:
(get_user_flags(id) & FLAGA_VIP)
Zwróć uwage na id, zebys nie dal innego niz bylo w g_Vip
po prostu zamieniasz. A jak w kwadratowych nawiasach masz ' i ' to to samo musi sie pojawic w nawiasach get_user_flags Bo to jest identyfikator gracza. Musisz spójnie zamienić. to sie musi zgadzac bo albo ci sie nie skompiluje, albo beda bledy na serwerze potem
Użytkownik TibacK edytował ten post 05.01.2020 20:40
Dabster
05.01.2020
Nie działa mi tylko ta 132 linijka, owe błędy:
if(is_user_alive(killer) && FLAGA_VIP[killer] && get_user_team(killer) != get_user_team(victim)){
Rivit
05.01.2020
nie zmieniaj na pałe co popadnie tylko popatrz na przykład. masz na tacy przepis
g_Vip[id]
na
(get_user_flags(id) & FLAGA_VIP)
jesli zamiast id jest dupa1234 to w get_user_flags dajesz dupa1234
skad ty wogóle ta FLAGA_VIP tam wziales? nigdzie o tym nie pisalem zeby tak zamieniac
Dabster
05.01.2020
nie zmieniaj na pałe co popadnie tylko popatrz na przykład. masz na tacy przepis
g_Vip[id]na
(get_user_flags(id) & FLAGA_VIP)jesli zamiast id jest dupa1234 to w get_user_flags dajesz dupa1234
skad ty w ogóle ta FLAGA_VIP tam wziales? nigdzie o tym nie pisalem zeby tak zamieniac <=== to próbowałem (na to nie patrz)
Zmieniam wszystkie g_VIP(id) na (get_user_flags(id) & FLAGA_VIP) ale ciągle 132 linijka krzyczy to samo.
g_VIP jest 7 do zmiany.
Użytkownik Dabster edytował ten post 05.01.2020 21:23
Rivit
05.01.2020
no ale nie masz zmieniac tylko g_Vip[id]
tylko wszystko co jest zmienną g_Vip.
g_Vip[killer] też zamien, tylko wg reguly ktora podalem wyzej
Dabster
05.01.2020
if(is_user_alive(killer) && [killer] && get_user_team(killer) != get_user_team(victim)){ <= w tej linijce jeśli robię:
if(is_user_alive(killer) && (get_user_flags(id) & FLAGA_VIP)[killer] && get_user_team(killer) != get_user_team(victim)){
to nic się nie zmienia, jakbyś mógł mi napisać co wpisać między && a [killer] temat mielibyśmy z głowy
Rivit
05.01.2020
nie mam sily do ciebie
nie dam ci gotowca zapomnij. wpisujesz co popadnie zamiast przeczytac ze zrozumieniem co napisalem.
Dabster
05.01.2020
if(is_user_alive(killer) && (get_user_flags(killer) & FLAGA_VIP) && get_user_team(killer) != get_user_team(victim)){
W owy sposób?
Dabster
05.01.2020
Popełniłem podobny na końcu (naprawiłem tak samo jak teraz, ale brakuje jednej rzeczy znaczy nie wiem czy powinno to się znajdować czy usunąć to po prostu).
z tego:
if(is_user_alive(i) && (get_user_flags(id) & FLAGA_VIP))[i]){
zrobiłem to:
if(is_user_alive(i) && (get_user_flags(i) & FLAGA_VIP)){
Rivit
05.01.2020
Żebym to ja miał moc zamykania.
ps. nie powiedziales czy to dziala w ogole
jak przerobiles tego vipa tak, to nie musizz miec juz tych forwardow co dodawales na poczatku. to bedzie zbedne juz
Dabster
05.01.2020
Dabster
06.01.2020
Żebym to ja miał moc zamykania.
ps. nie powiedziales czy to dziala w ogole
jak przerobiles tego vipa tak, to nie musizz miec juz tych forwardow co dodawales na poczatku. to bedzie zbedne juz
Działa jak należy. W każdym bądź razie dziękuje Ci jeszcze raz za pomoc. Mam pytanie jeszcze jedno odnośnie adminchatu czy jest plugin do tego aby VIP i SVIPY były zwykłymi graczami?
Najlepsza odpowiedź
Rivit
06.01.2020
adminchat odpowiada za pisanie dla adminow w hud
@paka hosty
@@ i takie tam
dasiek
08.01.2020
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL