←  Pytania dotyczące pluginów

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

pomoc z poprawą pliku

• +
  • -
wariatpl's Photo wariatpl 14.08.2019

Tak jak w temacie mógł by mi ktoś pomóc poprawić ten plik Attached File  semiclip.sma   1.59KB   30 downloads ponieważ plik powinien (chyba on nie jest mojego autorstwa) działać tak że gracze z jednej drużyny mogą przenikać przez siebie  a zamiast tego idzie przenikać przez każdego gracza i nikt niemoże się zabić a jak dodaje boty to one strzelają do siebie przez ściany :(

z góry dziękuje za pomoc ;) 

wariat aka pro's Photo wariat aka pro 15.08.2019

to idzie ustawić cvarami. 

semiclip 1 // Czy Semiclip ma być włączony [0 - Wyłączony / 1 - Włączony]
semiclip_blockteam 0 // Kto ma posiadać Semiclip [0 - Każdy | 1 - Terro nie mają | 2 - CT nie mają | 3 - Nikt nie ma]
semiclip_enemies 0 // Przeźroczystość wrogów [0 - Wyłączona / 1 - Włączona]
semiclip_unstuck 1 // Odblokowanie, w przypadku zaklinowania sie w kimś/czymś [0 - Wyłączone / 1 - Zależnie od Teamu / 2 - Spawny CSDM / 3 - Gdzieś w pobliżu aktualnego miejsca]
semiclip_unstuckdelay 0.1 // Opóźnienie z odblokowaniem gracza [ 0 - Od Razu] Zalecane Wartości Między 0.1 a 3.0
semiclip_button 0 // Przycisk Przyśpieszający Semiclip ) [0 - Wyłączony / 1 - Teroo / 2 -CT / 3 - Wszyscy]
semiclip_knife_trace 0 // Ataki nożem dosiegają gracza nabliżej stojącego jeśli stoimy w Kimś [0 - Wyłącz / 1 - Włącz]
semiclip_duration 0 // Czy plugin ma działać tylko na początku rundy [0 - Wyłączony / 1 - Włączony]

• +
  • -
wariatpl's Photo wariatpl 15.08.2019

to idzie ustawić cvarami. 

semiclip 1 // Czy Semiclip ma być włączony [0 - Wyłączony / 1 - Włączony]
semiclip_blockteam 0 // Kto ma posiadać Semiclip [0 - Każdy | 1 - Terro nie mają | 2 - CT nie mają | 3 - Nikt nie ma]
semiclip_enemies 0 // Przeźroczystość wrogów [0 - Wyłączona / 1 - Włączona]
semiclip_unstuck 1 // Odblokowanie, w przypadku zaklinowania sie w kimś/czymś [0 - Wyłączone / 1 - Zależnie od Teamu / 2 - Spawny CSDM / 3 - Gdzieś w pobliżu aktualnego miejsca]
semiclip_unstuckdelay 0.1 // Opóźnienie z odblokowaniem gracza [ 0 - Od Razu] Zalecane Wartości Między 0.1 a 3.0
semiclip_button 0 // Przycisk Przyśpieszający Semiclip ) [0 - Wyłączony / 1 - Teroo / 2 -CT / 3 - Wszyscy]
semiclip_knife_trace 0 // Ataki nożem dosiegają gracza nabliżej stojącego jeśli stoimy w Kimś [0 - Wyłącz / 1 - Włącz]
semiclip_duration 0 // Czy plugin ma działać tylko na początku rundy [0 - Wyłączony / 1 - Włączony]

dopisałem cvary do amxx zapisałem i teraz w ogóle nie działa

wariat aka pro's Photo wariat aka pro 15.08.2019

mogą to być cvary z innej wersji pluga , dodaj cvary które masz podane gdy chcesz sciągnąć plugin 

• +
  • -

mogą to być cvary z innej wersji pluga , dodaj cvary które masz podane gdy chcesz sciągnąć plugin 

na stronie na której boprałem plugin niema żadnych cvarów :(

• +
  • -
Hiko's Photo Hiko 15.08.2019

usuń tamte cvary z amxx bo ci nie potrzebne , te semiclip nie ma i tak cvarów :)

• +
  • -

usuń tamte cvary z amxx bo ci nie potrzebne , te semiclip nie ma i tak cvarów :)

ja mam je usunięte

• +
  • -
Hiko's Photo Hiko 15.08.2019

spróbuj inne semiclip wgrać na serwer

• +
  • -
Toldi's Photo Toldi 15.08.2019

Jeśli na serwerze masz zainstalowane reHLDS to zainstaluj resemiclip z tematu https://paintballmod...a-wszystko_6001