Skocz do zawartości

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
HTML

Problem z połączeniem html + php

html

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 08.07.2019 17:33

witam.

Zrobiłem panel logowania lecz teraz nie umiem podpiać go pod php kod który zrobiłem:

 

<a href="#" rel="toggle[rabbit]" data-openimage="style/img/przycisk2.png" data-closedimage="style/img/przycisk.png"><img src="style/img/przycisk2.png" border="0" class="przycisk" /></a> 


<div id="rabbit" style="width: 223px; height:142px; background: url(style/img/pole.png) repeat-x;" class="pole">


<?php


if ($user->check()) 
{
$userData = $user->data();


echo '<p>
<span class="on">
<a href="{U_PRIVATEMSGS}"  class="onlinks">Wiadomości</a></br>
<a href="{U_PROFILE}"  class="onlinks">Profil</a></br>
<a href="wylogowanie.php"> Wyloguj się</a></br> 
</span>
</p>';
}
else 
{
echo '<p>
<form method="post" action="$userData = $user->data();">
<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value=='') this.value='Login...';" onFocus="if(this.value=='Login') this.value='';" >
<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value=='') this.value='hasło...';" onFocus="if(this.value=='hasło') this.value='';" >
<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
</form>


<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
</p>';
}


?>


</div></div>

 


  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 405
Godlike

  • Postów:11 612
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Londyn
Offline

Napisano 08.07.2019 19:33

https://www.p-progra...-i-rejestracji/
  • +
  • -
  • 1

#3 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 08.07.2019 19:39

 

zależy mi na tym co mam aby naprawić bo wiem, że robie gdzieś głupią literówke

 

a o to nowy kod :

 

<a href="#" rel="toggle[rabbit]" data-openimage="style/img/przycisk2.png" data-closedimage="style/img/przycisk.png"><img src="style/img/przycisk2.png" border="0" class="przycisk" /></a> 


<div id="rabbit" style="width: 223px; height:142px; background: url(style/img/pole.png) repeat-x;" class="pole">


<?php


if ($user->check()) 
{
$userData = $user->data();


echo '<p>
<span class="on">
<a href="{U_PRIVATEMSGS}"  class="onlinks">Wiadomości</a></br>
<a href="{U_PROFILE}"  class="onlinks">Profil</a></br>
<a href="wylogowanie.php"> Wyloguj się</a></br> 
</span>
</p>';
}
else 
{
echo '<p>
<form method="post" action="$userData = $user->data();">
<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value=='') this.value='Login...';" onFocus="if(this.value=='Login') this.value='';" >
<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value=='') this.value='hasło...';" onFocus="if(this.value=='hasło') this.value='';" >
<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
</form>


<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
</p>';
}


?>


</div></div>

co robię żle ?

 

Live demo; www.dyzio.ugu.pl


  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 405
Godlike

  • Postów:11 612
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Londyn
Offline

Napisano 08.07.2019 20:16

Pokaż pełen kod index.php
  • +
  • -
  • 1

#5 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 08.07.2019 20:28

łap

Załączone pliki

  • Załączony plik  index.php   4,75 KB  8 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 405
Godlike

  • Postów:11 612
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Londyn
Offline

Napisano 08.07.2019 20:47

echo '<p>
			<form method="post" action="$userData = $user->data();">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value=='') this.value='Login...';" onFocus="if(this.value=='Login') this.value='';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value=='') this.value='hasło...';" onFocus="if(this.value=='hasło') this.value='';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';
Używasz w echo ' i dalej do tekstów też. użyj " a najlepiej przerób jeszcze kilka kursów tak już się nie pisze stron
  • +
  • -
  • 1

#7 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 08.07.2019 20:53

echo '<p>
			<form method="post" action="$userData = $user->data();">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value=='') this.value='Login...';" onFocus="if(this.value=='Login') this.value='';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value=='') this.value='hasło...';" onFocus="if(this.value=='hasło') this.value='';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';
Używasz w echo ' i dalej do tekstów też. użyj " a najlepiej przerób jeszcze kilka kursów tak już się nie pisze stron

 

 

Czyli jak ten kod powinien wyglądać?


  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 405
Godlike

  • Postów:11 612
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Londyn
Offline

Napisano 08.07.2019 21:00

echo '<p>
			<form method="post" action="$userData = $user->data();">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'Login...\';" onFocus="if(this.value==\'Login\') this.value=\'\';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'hasło...\';" onFocus="if(this.value==\'hasło\') this.value=\'\';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';

  • +
  • -
  • 1

#9 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 08.07.2019 21:20

echo '<p>
			<form method="post" action="$userData = $user->data();">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'Login...\';" onFocus="if(this.value==\'Login\') this.value=\'\';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'hasło...\';" onFocus="if(this.value==\'hasło\') this.value=\'\';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';

Dzięki wielkie pomogło.

Żebym nie pisał kolejnych tematów to jak chce teraz wprowadzić dane do logowania automatycznie od razu jest przekierowywanie na inna strone.

 

Live demo: http://dyzio.ugu.pl/logowanie.php


  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#10 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6 405
Godlike

  • Postów:11 612
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Londyn
Offline

Napisano 08.07.2019 23:12

Masz całego diva w tagu <a>
  • +
  • -
  • 1

#11 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.07.2019 06:07

Masz całego diva w tagu <a>


Dzięki.
Rejestracja i wygląd działa lecz nie mogę się zalogować ponieważ kiedy nacisk zaloguj to przekierowuje mnie na stronę która nie istnieje " $userData "
  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#12 dasiek

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 2 006
Godlike

  • Postów:5 580
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Niedaleko WWy
Offline

Napisano 10.07.2019 10:40

o ile dobrze kojarzę, stringi w pojedyńczych ciapkach nie formatują kodu.  

<?php
$test = 'dupa';
echo 'hahaha $test';
//print hahaha $test, not hahaha dupa

więc Twój kod powinien wyglądać tak : 

 

<?php

echo '<p>
			<form method="post" action="'.$userData = $user->data().'">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'Login...\';" onFocus="if(this.value==\'Login\') this.value=\'\';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'hasło...\';" onFocus="if(this.value==\'hasło\') this.value=\'\';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';

  • +
  • -
  • 1

#13 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.07.2019 12:48

 

o ile dobrze kojarzę, stringi w pojedyńczych ciapkach nie formatują kodu.  

<?php
$test = 'd*pa';
echo 'hahaha $test';
//print hahaha $test, not hahaha d*pa

więc Twój kod powinien wyglądać tak : 

 

<?php

echo '<p>
			<form method="post" action="'.$userData = $user->data().'">
				<input type="text" name="username" size="20" maxlength="40" value="Login" class="inputlogin"  onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'Login...\';" onFocus="if(this.value==\'Login\') this.value=\'\';" >
				<input type="password" name="password" size="20" maxlength="25" class="inputpassword"  value="hasło" onBlur="if(this.value==\'\') this.value=\'hasło...\';" onFocus="if(this.value==\'hasło\') this.value=\'\';" >
				<input type="submit"  name="login" class="zaloguj" value="" >
			</form>
		
			<span class="aby"><center>Aby przegladać forum musisz się zalogować.</center></span>
		</p>';

 

Teraz takie mam błędy:

 

Wypełnij wszystkie pola

Użytkownik o podanym loginie i haśle nie istnieje

 

Edit:

 

Zamieniłem kod:

<input type="text" name="username"

Na

<input type="text" name="login"

I został już jeden błąd:

 

Użytkownik o podanym loginie i haśle nie istnieje


Użytkownik 1stADXionC edytował ten post 10.07.2019 12:58

  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#14 dasiek

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 2 006
Godlike

  • Postów:5 580
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Niedaleko WWy
Offline

Napisano 10.07.2019 13:29

Obecnie mogę powiedzieć, pewnie dlatego, że nie istnieje taki użytkownik. Ja przynajmniej z fusów wróżyć nie potrafię (bo jak kawkę piję to rozpuszczalną i fusów nie mam).

Wrzuciłeś tylko index.php, w którym chyba nawet logiki do weryfikacji użytkownika nie ma. Jeśli chcesz pomocy konkretnej, podaj Wszystko co potrzebne.


  • +
  • -
  • 1

#15 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.07.2019 14:56

Obecnie mogę powiedzieć, pewnie dlatego, że nie istnieje taki użytkownik. Ja przynajmniej z fusów wróżyć nie potrafię (bo jak kawkę piję to rozpuszczalną i fusów nie mam).
Wrzuciłeś tylko index.php, w którym chyba nawet logiki do weryfikacji użytkownika nie ma. Jeśli chcesz pomocy konkretnej, podaj Wszystko co potrzebne.


Plik rejestracja.php

! DOCTYPE HTML PUBLIC "- // W3C // DTD HTML 4.01 Transitional // EN">
 
<html>
<head>
	<meta http-equiv = "Content-Type" content = "text / html; charset = utf-8">
	<meta http-equiv = "Type-Style-Type" content = "text / css">
	<meta name = "Roboty" content = "index, follow" />
	<title> Zespół Dyzio :: Blog </title>
	<meta name = "revisit-after" content = "2 days">
 
	<meta name = "Author" content = "LucKy_skiLL">
	<meta name = "rating" content = "general">
 
	<link rel = "ikona skrótu" href = 'style / img / favicon.ico' /> 
	<link rel = "arkusz stylów" href = "style / style.css" type = "text / css" media = "screen" />
	<link rel = "styleheet" href = "style / forie.css" type = "text / css" media = "screen" />
 
	<script type = "text / javascript" src = "style / js / jquery.js"> </script>
	<script type = "text / javascript" src = "style / js / slide.js"> </script>
	<script type = "text / javascript" src = "style / js / layer.js"> </script>
	<script type = "text / javascript"> 
		var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol)? "https: // ssl.": "http: // www."); document.write (unescape ("% 3Cscript src = '" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type = 'text / javascript'% 3E% 3C / script% 3E"));
	</script> 
 
	<script type = "text / javascript"> 
		var pageTracker = _gat._getTracker ("UA-8245693-3");
		pageTracker._initData ();
		pageTracker._trackPageview ();
	</script>
 
</head>
<body>
 
	<div id = "c">
    <div id = "ramka">
	<div id = "header"> </div>
 
	<span class = "banner"> </span>  
 
	<a href="#" rel="toggle[rabbit]" data-openimage="style/img/przycisk2.png" data-closedimage="style/img/przycisk.png"> <img src = "style / img /przycisk2.png "border =" 0 "class =" przycisk "/> </a> 
 
	<div id = "rabbit" style = "width: 223px; height: 142px; background: url (style / img / pole.png) repeat-x;" class = "pole">
 
	<? php
 
	require  'includes / config.php' ;
	require  'includes / header.php' ;
 
	$ logowanie  =  $ db -> real_escape_string ( htmlspecialchars ( przycinania ( $ _ POST [ 'logowania' ] ) ) ) ;
	$ password  =  $ _POST [ 'hasło' ] ;
 
	if  ( $ user -> check ( ) ) 
	{
		$ userData  =  $ user -> data ( ) ;
 
		echo  '<p>
			<span class = "on">
				<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="onlinks"> Wiadomości </a> </br>
				<a href="{U_PROFILE}" class="onlinks"> Profil </a> </br>
				<a href="wylogowanie.php"> Wyloguj się? </a> </br>	
			</span>
		</p> ” ;
	}
	jeszcze 
	{
		 echo  '<p>
			<form method = "post" action = "logowanie.php">
				<input type = "text" name = "username" size = "20" maxlength = "40" value = klasa "Login" = "inputlogin" onblur = "if (this.value == \ ' \ ') this.value = \ ' Logowanie ... \ ';” onFocus = "if (this.value == \ ' Logowanie \ ') this.value = \' \ ';" >
				<typ wejściowy "hasło" nazwa = "hasło" Rozmiar = "20" MaxLength = "25" klasa = wartość "inputpassword" = "HASL ?? o" onBlur = "if (this.value == \ ' \ ') this.value = \ ' Hasl ?? o ... \ ';” onFocus = "if (this.value == \ ' HASL ?? o \ ') this.value = \' \ ';" >
				<input type = "submit" name = "login" class = "zaloguj" value = "">
			</form>
 
			<span class = "aby"> <center> Aby przegladać forum musisz sie ?? zalogowaĘ. </center> </span>
		</p> ” ;
	}
 
	?>
 
	</div> </div>
 
	<div class = "main">
	<div id = "menu">
 
	<ul id = "navi">
		<li class = "nvid">
              <h3> Menu </h3>
 
            </li>
            <li class = "nvid"> <a href="index.php"> Strona G & # 322; & # 243; wna </a> </li>
            <li class = "nvid"> <a href="regulamin.php"> Regulamin </a> </li>
            <li class = "nvid"> <a href=""> Informacje </a> </li>
            <li class = "nvid"> <a href="kontakt.php"> Kontakt </a> </li>
 
            <br>
			<li class = "nvid">
                   <h3> Us & # 322; ugi </h3>
            </li>
		</li>
    </ul>
 
	</div> 
 
	<div class = "ovh">
    <div id = "menubar"> & raquo; <a href="index.php"> Strona G & owna </a> & raquo; <a href="rejestracja.php"> Rejestracja </a> </div>
 
	</div>
 
    <div id = "tresc">
    <div class = "tblx1">
    <div id = "tblx2">
    <div class = "tblx3">
	<div id = "tblx4" style = "height: 525px">
	<div class = "tblx5">	
	<div id = "rm1">
        <p> <span id = "anazwa"> Rejestracja </span>
	</div>	
	<div id = "rm3" style = "color: # 0f0">
 
	<? php
 
	if  ( $ _POST ) 
	{
		$ logowanie  =  $ db -> real_escape_string ( htmlspecialchars ( przycinania ( $ _ POST [ 'logowania' ] ) ) ) ;
		$ password  =  $ _POST [ 'hasło' ] ;
		$ passwordVerify  =  $ _POST [ 'password_v' ] ;
		$ email  =  $ db -> real_escape_string ( htmlspecialchars ( trim ( $ _ POST [ 'email' ] ) ) ) ;
 
		$ checkLogin  =  $ db -> query ( "SELECT COUNT (*) FROM users WHERE login = ' $ login '" ) -> fetch_row ( ) ;
		$ checkEmail  =  $ db -> zapytanie ( "SELECT COUNT (*) FROM users WHERE email = ' $ email '" ) -> fetch_row ( ) ;
 
		$ errors  =  array ( ) ;
 
		if  ( empty ( $ login )  ||  empty ( $ email )  ||  empty ( $ password )  ||  empty ( $ passwordVerify ) ) 
		{
			$ errors [ ]  =  'Proszę wypić wszystkie pola ' ;
		}
 
		if  ( ! filter_var ( $ email , FILTER_VALIDATE_EMAIL ) ) 
		{
			$ errors [ ]  =  'Podany adres e-mail jest niepoprawny' ;
		}
 
		if  ( $ checkLogin [ 0 ]  >  0 ) 
		{
			$ errors [ ]  =  'Ten login jest juŁź zaję ty' ;
		}
 
		if  ( $ checkEmail [ 0 ]  >  0 ) 
		{
			$ errors [ ]  =  'Ten e-mail jest juź uywany' ;
		}
 
		if  ( $ password  ! =  $ passwordVerify ) 
		{
			$ errors [ ]  =  'Podane ma? nie zgadzam się ;
		}
 
		if  ( ! empty ( $ errors ) ) 
		{
			foreach  ( $ błędy  jak  $ błędu ) 
			{
				echo  '<p class = "error">' . $ błąd . „</p>” ;
			}
		} 
		jeszcze 
		{
			$ password  = password_hash ( $ password , PASSWORD_BCRYPT ) ; 
			$ result  =  $ db -> query ( "INSERT INTO users (login, email, hasło) VALUES (' $ login ', ' $ email ', ' $ password ')” ) ;
 
			jeśli  ( ! $ wynik ) 
			{
				echo  '<p class = "error"> Występuje w trakcie rejestracji użytkownika. <br> ' . $ db -> błąd . „</p>” ;
			} 
			jeszcze
			{
				echo  '<p class = "success">' . $ login . ', został erem zarejestrowany.
				<br> <a href="login.php"> Logowanie </a> </p> ” ;
			}
		}
	}
 
	?>
 
	<ul>
		<form method = "post" action = "rejestracja.php">
			<label for = "login"> Login: </label>
			<input maxlength = "32" type = "text" name = "login" id = "login" wymagany>
 
			<etykieta dla = "hasło"> Hasła: </label>
			<input type = "password" name = "password" id = "password" wymagany>
 
			<label for = "password_v"> Hasła (ponownie): </label>
			<input type = "password" name = "password_v" id = "password_v" wymagany>
 
			<label for = "email"> Email: </label>
			<input type = "email" name = "email" maxlength = "255" id = "email" wymagany>
 
			<input type = "submit" value = "Zarejestruj">
		</form>
	</ul>
 
	<br>
	</div>
 
	<div id = "clr"> </div>
 
	</div></div></div> </div>
 
	<div id = "mt6" style = "clear: both;">
    <div id = "menubot">
	<div style = "float: left;"> Blog | SILNIK </div>
 
	<br>
	</div></div> </div>
Plik logowanie.php

<?php
/*
   +----------------------------------------------------------------------+
   | Sobak User System 2                                                  |
   +----------------------------------------------------------------------+
   | www.forumweb.pl/a/b/487677                                           |
   +----------------------------------------------------------------------+
   | Ten plik jest czÄĹciÄ skryptu Sobak User System 2 <sobak.pl>         |
   | Integrowanie w treĹÄ tego komentarza stanowi naruszenie zasad, na    |
   | ktĂłrych udostÄpniono kod.                                            |
   +----------------------------------------------------------------------+
*/
 
require 'includes/config.php';
require 'includes/header.php';
 
// Zabezpiecz zmienne odebrane z formularza, przed atakami SQL Injection
$login = $db->real_escape_string(htmlspecialchars(trim($_POST['login'])));
$password = $_POST['password'];
 
if ($_POST) {
    // Podstawowa walidacja formularza
    $errors = array();
 
    if (empty($login) || empty($password)) {
        $errors[] = 'WypeĹnij wszystkie pola';
    }
 
    $auth = $user->auth($login, $password);
    if (!$auth) {
        $errors[] = 'UĹźytkownik o podanym loginie i haĹle nie istnieje';
    }
 
 
    if (empty($errors)) {
        // JeĹźeli nie ma bĹÄdĂłw to przechodzimy dalej
        // Zapisujemy ID uĹźytkownika do sesji i tym samym oznaczamy go jako zalogowanego
        $_SESSION['user_id'] = $auth;
 
        echo '<p class="success">ZostaĹeĹ zalogowany. MoĹźesz przejĹÄ na <a href="index.php">stronÄ gĹĂłwnÄ</a></p>';
    } else {
        foreach ($errors as $error) {
            echo '<p class="error">'.$error.'</p>';
        }
    }
}
?>
 
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
  <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
  <meta name="Robots" content="index, follow" />
  <meta name="Keywords" content="serwery cs 1.6 counter strike steam non ns sxe vac amxx pluginy mapy poradniki boty ligi turnieje rzeznia eu serwer server source gotowy pack amx mod x amxmod polski pukawka kampno dobry niski ping free sloty admin ban bany ffa tp zombie awp deadmatch gg">
  <meta name="Description" content="Cs-Olsztyn.pl to najlepsze polskie serwery Counter-Strike 1.6 CS - Sie serwerw Steam oraz Non-steam chronione przez anticheat sXe Injected. ns, vac, amxx, pluginy, mapy, poradniki, ligi, turnieje.">
  <title>Cs-Olsztyn.pl :: Sklep Cs</title>
  <meta name="revisit-after" content="2 days">
 
  <meta name="Author" content="LucKy_skiLL">
  <meta name="rating" content="general">
  <link rel="shortcut icon" href='style/img/favicon.ico' /> 
  <link rel="stylesheet" href="style/style.css" type="text/css" media="screen" /><!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="style/forie.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->
  <script type="text/javascript" src="style/js/jquery.js"></script>
  <script type="text/javascript" src="style/js/slide.js"></script>
  <script type="text/javascript" src="style/js/layer.js"></script>
  <script type="text/javascript"> 
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
 
</script> 
<script type="text/javascript"> 
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-8245693-3");
pageTracker._initData();
pageTracker._trackPageview();
</script> 
</head>
<body>
 
  <div id="c">
    <div id="ramka">
      <div id="header"></div>
      <div class="menutop">
        <ul class="menugl">
          <li><a href="index.php">Strona Główna</a></li>
 
          <li><a href="regulamin.php">Regulamin</a></li>
          <li><a href="informacje.php">Informacje</a></li>
          <li><a href="">Reklama Sieci</a></li>
          <li><a href="">Psychostaty</a></li>
          <li><a href="">Klan</a></li>
          <li><a href="hltv.php">HLTV</a></li>
          <li class="right"><a href="/kontakt.php" style="color:lime"><b>Kontakt</b></a></li>
        </ul>
      </div>
      <div class="main">
 
        <div id="menu">
          <ul id="navi">
            <li class="nvid">
              <h3>Menu</h3>
 
            </li>
            <li class="nvid"><a href="index.php">Strona Główna</a></li>
			<li class="nvid"><a href=""><b><font color="red">Forum</font></b></a></li>
            <li class="nvid"><a href="regulamin.php">Regulamin</a></li>
            <li class="nvid"><a href="">AmxBans</a></li>
            <li class="nvid"><a href="kontakt.php">Kontakt</a></li>
 
            <br>
			<li class="nvid">
                   <h3>Usługi</h3>
            </li>
			<li class="nvid"><a href="vip.php">Konto VIP </a></li>
			<li class="nvid"><a href="exp.php">Dodatkowy Lvl</a></li>
			<li class="nvid"><a href="rezerwacja.php">Rezerwacja slota</a></li>
            <li class="nvid"><a href="rezerwacja konta.php">Rezerwacja konta</a></li>
            <li class="nvid"><a href="bf2.php">Odznaki BF2</a></li>
			<li class="nvid"><a href="wplata.php"><b>Wpłata za Admina</b></a></li>
            <li class="nvid"><a href="cashmod.php"><b>Cash Mod</b></a></li>
        </ul>
          <br><br>
          <img src="style/img/dotpay_b9_195x97.png">
		  <br><br><br><br><br><br><br><br><br>
 
        </div>        <div class="ovh">
		  <div id="menubar">&raquo; <a href="index.php">Strona Głowna</a> &raquo; Logowanie</div>
        </div>
        <div id="tresc">
          <div class="tblx1">
            <div id="tblx2">
 
              <div class="tblx3">
                <div id="tblx4" style="height:525px">
                  <div class="tblx5">
				  <div id="rm1">
                   <p><span id="anazwa">Logowanie</span></p>
				  </div>
				 <div id="rm3" style="color:#0f0">
<ul>
	 <form method="post" action="logowanie.php">
    <label for="login">Login:</label>
    <input type="text" name="login" maxlength="32" id="login" required>
	<br><br>
    <label for="password">HasĹo:</label>
    <input type="password" name="password" id="password" required><br>
 
    <input type="submit" value="Zaloguj">
 </form>
</ul>
<br>
</div>
				  <div id="clr"></div>
                  </div>
                </div>
              </div>
 
            </div>
            <div class="tblx6"></div>
          </div>
          <div id="clr"></div>
        </div>      </div>
      <div id="mt6" style="clear: both;">
        <div id="menubot">
          <div style="float: left;">Shop | ENGINE E-Mail Cs-Olsztyn.pl ver. </div>
          Usługę Premium SMS dostarcza i obsługuje system <a href="http://www.platnosci-online.pl/">Płatności Online</a>
        <br></div>
      </div>
    </div> 

  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#16 dasiek

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 2 006
Godlike

  • Postów:5 580
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Niedaleko WWy
Offline

Napisano 11.07.2019 08:01

Na przyszłość wrzucaj takie kody w załącznikach.

 

btw 

$auth = $user->auth($login, $password);

Nigdzie nie ma Tworzenia usera ani metody auth w tym, co wstawiłeś.  :gwizd:

Cokolwiek by to było, $user->auth zwrócił false albo nulla albo 0, dlatego masz taki błąd.


  • +
  • -
  • 1

#17 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 11.07.2019 11:45

Na przyszłość wrzucaj takie kody w załącznikach.
 
btw 

$auth = $user->auth($login, $password);
Nigdzie nie ma Tworzenia usera ani metody auth w tym, co wstawiłeś.  :gwizd:
Cokolwiek by to było, $user->auth zwrócił false albo nulla albo 0, dlatego masz taki błąd.
Łap folder includes:

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 


#18 dasiek

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 2 006
Godlike

  • Postów:5 580
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Niedaleko WWy
Offline

Napisano 11.07.2019 12:39

Sprawdź czy w bazie masz użytkownika o tym loginie i z poprawnym hasłem. według kodu : 
 

SELECT id, password FROM users WHERE login = '$login'

W kodzie jest najpierw weryfikacja, czy są jakiekolwiek rekordy, jeśli nie ma - zwraca false;

 

Jeśli użytkownik istnieje,  to zweryfikuj, czy hasło się zgadza. Funkcje hashowania znajdziesz w pliku password.php, funkcja nazywa się `password_verify` - prześledź jej działanie. 


  • +
  • -
  • 1

#19 1stADXionC

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:398
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 11.07.2019 13:15

Sprawdź czy w bazie masz użytkownika o tym loginie i z poprawnym hasłem. według kodu : 
 

SELECT id, password FROM users WHERE login = '$login'
W kodzie jest najpierw weryfikacja, czy są jakiekolwiek rekordy, jeśli nie ma - zwraca false;
 
Jeśli użytkownik istnieje,  to zweryfikuj, czy hasło się zgadza. Funkcje hashowania znajdziesz w pliku password.php, funkcja nazywa się `password_verify` - prześledź jej działanie.

W bazie danych jest dany login lecz hasło zaszyfrowane więc nie wiem czy się zgadza
  • +
  • -
  • 0

DiabloMod - 10%

 

COD:MW3 - BETATESTY

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Coinsy CSGOAtse Za SMS, PSC , Przelew - CoinSell.pl