Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Memory access error w natywie z dynamiczną tablicą


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 aSiorr

    .---- ... .... --- - ..--- -.- .. .-.. .-.. ·-·-·- .--. .-..

  • Support Team

Reputacja: 456
Wszechobecny

  • Postów:1 355
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.09.2018 15:54

Deklaracja:

new UserSettingValues[33][sizeof SettingsNames + 1], 
new const SettingsNames[][] =
{
	"Kolor HUDa (Czerwony)",
	"Kolor HUDa (Zielony)",
	"Kolor HUDa (Niebieski)",
	"Pozycja HUD (Spect)",
	"Pozycja HUD (Wlasny)",
	"Wyswietlanie HUD"
}; 
public Native_GetUserSettings(index, Output[], length)
{
	param_convert(2);

	if(length > sizeof SettingsNames)
		length = sizeof SettingsNames;

	for(new i=0; i < length; i++)
	{
		client_print(index, print_console, "Output[%i] = %i", i, UserSettingValues[index][i]);
		Output[i] = UserSettingValues[index][i];  // 134
	}

	return 1;
}

Użyty w

Spoiler

 

 

Error:

L 09/10/2018 - 16:45:20: [AMXX] Run time error 5: memory access 
L 09/10/2018 - 16:45:20: [AMXX] [0] zp50_user_settings_api.sma::Native_GetUserSettings (line 134)
L 09/10/2018 - 16:45:20: Unhandled dynamic native error

Ten client_print:

client_print(index, print_console, "Output[%i] = %i", i, UserSettingValues[index][i]);

printuje wartość UserSettingsValues odpowiednią. (Output[0] = 250)

 

Iterator pęli zawsze wykłada się na wartości 0 i nie leci dalej bo ma error "Memory access".


  • +
  • -
  • 0

Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów od zera, za zero.


#2 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 594
Wszechwiedzący

  • Postów:2 783
Offline

Napisano 10.09.2018 18:57

a to co to? chce sobie wgrac testowe srodowisko, ale nie wiem co to:

GetSettingsCount()

  • +
  • -
  • 0

#3 aSiorr

    .---- ... .... --- - ..--- -.- .. .-.. .-.. ·-·-·- .--. .-..

  • Autor tematu
  • Support Team

Reputacja: 456
Wszechobecny

  • Postów:1 355
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.09.2018 19:12

returnuje sizeof tablicy z nazwami (w ten sposób określam ile jest ustawień).

public Native_GetSettingsCount()
	return sizeof(SettingsNames);

  • +
  • -
  • 0

Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów od zera, za zero.


#4 TibacK

    Diler pod gimnazjum dla niepełnosprawnych dzieci

  • Power User

Reputacja: 594
Wszechwiedzący

  • Postów:2 783
Offline

Napisano 10.09.2018 19:15

aa to sie dowiedziałem 

public Native_GetUserSettings(index, Output[], length)
{
	param_convert(2);

	if(length > sizeof SettingsNames)
		length = sizeof SettingsNames;

	for(new i=0; i < length; i++)
	{	
		client_print(index, print_console, "Output[%i] = %i", i, UserSettingValues[index][i]);
		copy(Output[i], 1, UserSettingValues[index][i])
		//Output[i] = UserSettingValues[index][i];  // 134
	}

	return 1;
}

Zobacz co takiego


  • +
  • -
  • 0

#5 aSiorr

    .---- ... .... --- - ..--- -.- .. .-.. .-.. ·-·-·- .--. .-..

  • Autor tematu
  • Support Team

Reputacja: 456
Wszechobecny

  • Postów:1 355
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 10.09.2018 19:42

Tablica jest podana w pierwszym poście, więc czego chcesz się więcej dowiadywać?  ;P

 

Z copy to samo.


aSiorr (10.09.2018 19:46):
Rezygnuję z tego sposobu. Problem nie został rozwiązany, ale jeśli komuś zależy to zapraszam do napisania osobnego tematu. Zwyczajnie nie mogę już dłużej się z tym bawić.

  • +
  • -
  • 0

Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów od zera, za zero.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych