Witam,
Chcę zrobić menu bez możliwości kliknięcia, tzn. zwykłe menu, normalne, ale np. pod klawiszem 3 jak się naciśnie to nic ma się nie robić.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 05.05.2017 20:01
Witam,
Chcę zrobić menu bez możliwości kliknięcia, tzn. zwykłe menu, normalne, ale np. pod klawiszem 3 jak się naciśnie to nic ma się nie robić.
Napisano 05.05.2017 20:04
Możesz zrobić tak że jeśli wybierzesz opcje 3 wykona się funkcja otwierające to menu wyboru w skutek czego graczowi będzie wydawać się że nic się nie stało po kliknięciu tej opcji.
case 3:{ Menu(id); }
Napisano 05.05.2017 22:01
Z racji że nie mogę edytować pisze 2 posy. Pomyślałem że możesz nie ogarniać o co mi chodzi bo trochę na gmatwałem daje ci przykładowy kod.
// Generated with v3x's AMXX Menu Generator #include <amxmodx> public plugin_init() { register_plugin("My Menu", "1.0", "Me"); register_clcmd("/menu", "ShowMenu", _, ""); } public ShowMenu(id) { new menu = menu_create("MyMenu", "mh_MyMenu"); menu_additem(menu, "Pierwsza Opcja", "", 0); // case 0 menu_additem(menu, "Druga Opcja", "", 0); // case 1 menu_additem(menu, "Trzecia Opcja", "", 0); // case 2 menu_setprop(menu, MPROP_EXIT, MEXIT_ALL); menu_setprop(menu, MPROP_PERPAGE, 3); menu_display(id, menu, 0); return PLUGIN_HANDLED; } public mh_MyMenu(id, menu, item) { if(item == MENU_EXIT) { menu_cancel(id); return PLUGIN_HANDLED; } new command[6], name[64], access, callback; menu_item_getinfo(menu, item, access, command, sizeof command - 1, name, sizeof name - 1, callback); switch(item) { case 0:{ kod... // Po wybraniu tej opcji menu zamyka sie } case 1:{ kod... // Po wybraniu tej opcji menu zamyka sie } case 2:{ ShowMenu(id) // Po wybraniu tej opcji menu wyboru otwiera się ponownie. Wygląda to tak jakby po wybraniu tej opcji nic się nie działo } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; }
Napisano 06.05.2017 17:51
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych