Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Ciągłe kicki "fake client" i "timed out"


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogen Dogen

    Guru

  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:739
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 14.04.2017 20:55

Witam,

Od kilku dni męczę się z nietypową sytuacją na serwerze, mianowicie mogą wejść do gry tylko nieliczne osoby, a zdecydowana większość nie jest wpuszczana z błędem "Reason: Fake client. Connection was in idle state."

 

W najlepszym wypadku po kilku rundach już nikt nie może wejść, lecz tym którym udało się wcześniej wejść grają dalej bez problemu. W najgorszym wypadku serwer się crashuje po kilku mapach.

Od razu naprostuje, że to nie jest wina dproto ani jego konfiguracji, ponieważ po wyłączeniu dproto zmienia się tylko powód na "Timed Out". Od dłuższego czasu nie było nic zmieniane na serwerze.

 

Hosting rozkłada ręce, twierdząc że to złożony atak ddos oraz nie wie czy i kiedy to ogarnie. Moja konfiguracja: HLDS 6153, dproto 0.9.548, AMXX 1.8.2

Może zmiana silnika na reHLDS coś tu zmieni ? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę, która naprowadzi mnie lub hosting na rozwiązanie :)

 

//edit Atak według hostingu jest skierowany tylko w mój serwer


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#2 Linux'

    Pan Pomocny

  • Power User

Reputacja: 514
Wszechwiedzący

  • Postów:1467
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Online

Napisano 14.04.2017 22:05

Przejscie na rehlds na pewno nie zaszkodzi, zmniejszy zuzycie zasobow przez aplikacje hlds tak wiec teoretycznie sam serwer powinien przyspieszyc.


  • +
  • -
  • 1

Call Of Duty Mod Nowy v1.1 CS:GO

 

https://mygo.pl/topi...y-mod-nowy-v11/


#3 Ogen Dogen

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:739
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 14.04.2017 22:15

Przejscie na rehlds na pewno nie zaszkodzi, zmniejszy zuzycie zasobow przez aplikacje hlds tak wiec teoretycznie sam serwer powinien przyspieszyc.

Wydajność nie jest problemem, bo serwer chodził stabilnie nawet przy 32/32. Jest możliwość, że to jakiś exploit ?


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Właściciel

Reputacja: 6082
Godlike

  • Postów:10947
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Online

Napisano 15.04.2017 00:04

Skoro jest to atak który w jakiś sposób zabiera zasoby serwera ( lub wykorzystuje dostępnych połączeń dla graczy ) bez wgryzania się bezpośrednio w kod serwera modułem typu orpheu etc. nie wiele można zarobić ale warto spróbować rehlds może lepiej sobie z tym radzi :)
  • +
  • -
  • 1

#5 tytusek

    Guru

  • Power User

Reputacja: 165
Profesjonalista

  • Postów:728
Offline

Napisano 15.04.2017 00:19

to jest wina dproto 0.548

mozesz zejsc do dproto 391 + zabezpieczenia co sa w dproto 548 lub przejsc na rehlds 


  • +
  • -
  • 1

COD 401 IP: 80.72.33.56:27015


#6 Ogen Dogen

    Guru

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 227
Wszechwidzący

  • Postów:739
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Dąbrowa Górnicza
Offline

Napisano 15.04.2017 00:40

to jest wina dproto 0.548

mozesz zejsc do dproto 391 + zabezpieczenia co sa w dproto 548 lub przejsc na rehlds 

Też o tym myślałem, ale przez ponad pół roku był spokój i działało bez zarzutów.

Na razie się uspokoiło, jak problem wróci to zacznę kombinować i dam znać.


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_360204_C20008_FFFFFF_000000.png 193.33.176.115:27015

 

94e23d811c.png

 





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych