Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wybieram klase i... nic


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 M4G!K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 18.10.2009 17:05

Witam

Wersja amxx: 1.8.1
Wersja Diablo: Diablo 5.8d
Logi: i logi diablo i zwykłe nic nie pokazują - zmiany map
Włączone moduły:
mysql
sqlite
fun
engine
fakemeta
nvault
cstrike
csx

Problem: Wchodzę na serwer, wyskakuje klasa - wybieram i nic - mam klase NONE.
Czekam 10 min też nic, zmieniam wielokrotnie mapy również nic.
Przyczyną problemu może być też zmodyfikowanie diablo moda przeze mnie, może przypadkowo coś uszkodziłem.
Proszę ewentualnie napisać jakie części kodu mam podać.

Jeśli był już taki temat to przepraszam, proszę o usunięcie tego.

Z góry dziękuję za pomoc.
++ Pomógł

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#2 ravziom

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:119
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 18.10.2009 19:04

gdzie masz baze?
  • +
  • -
  • 0

#3 M4G!K

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 18.10.2009 19:15

Proserwer.pl

Mam tam również baze 2giego modyfikowanego Diablo i wszystko działa.
  • +
  • -
  • 0

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#4 ravziom

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:119
  • GG:
  • Lokalizacja:z domu
Offline

Napisano 18.10.2009 19:29

a w logach masz totalnie czysto?
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 18.10.2009 19:34

Daj na serwa oryginalnego moda. Jesli bedzie dzialac to znaczy, ze twoje modyfikacje zepsuly.
  • +
  • -
  • 0

#6 M4G!K

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 18.10.2009 19:48

Działa, niestety ;(
Ale i tak podejrzewałem, że to ja coś zepsułem.

Miczu a podejrzewasz może gdzie dokladniej moglem coś zepsuć?
Albo co jest odpowiedzialne za wybranie tej klasy?
  • +
  • -
  • 0

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#7 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 18.10.2009 20:58

Dodawałeś klasy?
  • +
  • -
  • 0

#8 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 18.10.2009 20:59

Magiik, ja bym na twoim miejscu porownal funkcje ktore sie pojawiaja od momentu wpisania /klasa (czyli szukasz cos w tym stylu: szukasz /klasa, znajdujesz funkcje changerace, szukasz changerace [szybsze niz recznie znajdywanie funkcji w plugu], znajdujesz i oblukujesz select_class_query(id) i tak dalej). Zapewne cos sie zepsulo za menu wyboru klasy, wiec od tego miejsca mozesz zaczac szukac :F
  • +
  • -
  • 0

#9 M4G!K

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 18.10.2009 21:11

Vertricus, hmm odejmowałem 1 klase z zmodyfikowanego wcześniej diablo moda, który miał 10 klas ;] Pozmieniałem:
new Race[9][18]
new race_heal[9]
new player_class_lvl[33][9]
2x chyba new lx[9]
2x chyba for(new i=1;i<9;i++) lx[i]=player_class_lvl[id][i]

Hmm, Miczu, w takim razie sprawdzę wszystko jeszcze raz :]

//
Ja tu nic nie widzę ;(
W załączniku podaje kody, które wg. mnie odpowiadają za wybór klasy, tzn niektóre są związane z SQL ale np. zmieniałem w nich ...;i<9;i++)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#10 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 18.10.2009 21:37

Magiik poszukaj na necie programow co wychwytuja roznice miedzy tekstem, bo inaczej do tego nie dojdziesz ;P
  • +
  • -
  • 0

#11 M4G!K

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:224
  • GG:
  • Imię:Bartłomiej
  • Lokalizacja:Sandomierz
Offline

Napisano 18.10.2009 22:39

Dobra, wielkie dzięki wam za pomoc, oczywiście leci pomógł ;]

Znalazłem - Total Commander, jest tam taka opcja.
Cóż, będę się tym bawił aż do rozwiązania problemu, jak natrafię na jakąś "niespodziankę" to napisze w tym temacie :)

Jeszcze raz wielkie Dzięki.
  • +
  • -
  • 0

Najlepsze skiny cs go. Bierz udział w losowaniach i wygraj  darmowe skiny cs go!


#12 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 18.10.2009 22:52

Zanim ktoś zamknie polecam ci "CompareFilesX Demo.EXE"
Działa wyśmienicie sam na tym działam :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych