Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Jak ustawić url jako background w top15?


Najlepsza odpowiedź XXL, 10.10.2016 19:33

background: url('http://link.pl')

Cały kod:

            "<head><META http-equiv=Content-Type content='text/html ;charset=UTF-8'></head><style>body{color:#FFCC99;background: url('http://hostprojektspark.coolpage.biz/media/background.png');margin-top:5}.A{background-color:#310000}.B{background-color:#630000}td{font-size:14px}</style><center><b><font size=4>RANKSTATS</b></center><tr><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td></tr>" )
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gasior

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:105
  • Imię:Maciek
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 10.10.2016 11:42

Witam,

 

Jak ustawić url jako background w top15?

 

kod:

iLen = format( sBuffer, MAX_BUFFER_LENGTH,
                  "<head><META http-equiv=Content-Type content='text/html ;charset=UTF-8'></head><style>body{color:#FFCC99;background-color:black;margin-top:5}.A{background-color:#001131}.B{background-color:#003463}td{font-size:14px}</style><center><b><font size=4>TOP15</b><table width=500>" )

Teraz pytanie, jak zachować całą tabelkę a jedynie dodać grafikę w tle? Wybaczcie, ale próbowałem samemu i nie za bardzo mi wychodziło, próbowałem 

 

zamienić:

background-color:black

na :

background-url:http://link.pl 

ale tło stawało się białe, czyli pewnie zrypałem kod.

 

Czy mógłby ktoś doradzić co robię źle?

 


  • +
  • -
  • 0

#2 Mychu

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:227
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:katowice
Offline

Napisano 10.10.2016 13:50

spróbuj tak

background-url:(http://link.pl);

 
 


  • +
  • -
  • 1

76561198004971956.pngAddFriend.png

 


#3 Gasior

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:105
  • Imię:Maciek
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 10.10.2016 15:54

Dalej niestety, teraz to wyglada tak

            "<head><META http-equiv=Content-Type content='text/html ;charset=UTF-8'></head><style>body{color:#FFCC99;background-url:(http://hostprojektspark.coolpage.biz/media/background.png);margin-top:5}.A{background-color:#310000}.B{background-color:#630000}td{font-size:14px}</style><center><b><font size=4>RANKSTATS</b></center><tr><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td></tr>" )

  • +
  • -
  • 0

#4 XXL

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 114
Zaawansowany

  • Postów:568
Offline

Napisano 10.10.2016 19:33   Najlepsza odpowiedź

background: url('http://link.pl')

Cały kod:

            "<head><META http-equiv=Content-Type content='text/html ;charset=UTF-8'></head><style>body{color:#FFCC99;background: url('http://hostprojektspark.coolpage.biz/media/background.png');margin-top:5}.A{background-color:#310000}.B{background-color:#630000}td{font-size:14px}</style><center><b><font size=4>RANKSTATS</b></center><tr><td>&nbsp;</td><td>&nbsp;</td></tr>" )

  • +
  • -
  • 1

#5 Gasior

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:105
  • Imię:Maciek
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 11.10.2016 01:28

	iLen = format( sBuffer, MAX_BUFFER_LENGTH,
            "<head><META http-equiv=Content-Type content='text/html ;charset=UTF-8'></head><style>body{color:#FFCC99;background: url('http://hostprojektspark.coolpage.biz/media/background.png');margin-top:5}.A{background-color:#310000}.B{background-color:#630000}td{font-size:14px}</style><center><b><font size=4>TOP 15</b><table width=500>" )

Ostateczna wersja, dziekuje koledze wyzej, ale wziales linijke z rankstats i przez to nie tworzylo tabelki poprawnie. Juz zrobione.


Użytkownik Gasior edytował ten post 11.10.2016 01:55

  • +
  • -
  • 0

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.11.2016 07:24

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych