Szukam funkcji do skoku
Best Answer
SecretARczi
09.10.2016 16:27
SecretARczi
07.10.2016
Prosilbym o podanie funckji do podwojnego skoku do zombie plague 5.0 do klasy zombie
NNK
09.10.2016
NNK
09.10.2016
Czarodziejem nie jestem Pomoglem tyle ile umiem, moze ktos ci zrobi z tego funkcje do multijumpa
RomanHardcor
11.10.2016
NNK A akurat biorę skąd indziej bo wziąłem z jakiegoś menu skoków Wielkie Jol
Wystarczy wpisać w google ale już Ci tu rozpiszę.
Oczywiście pierwsza rzecz jaką robisz to dodajesz na górze bibliotekę fakemeta czyli coś takiego.
#include <fakemeta>
Najlepiej od razu pod bibliotekami dodajesz
new skoki[33];
Następnie w funkcji plugin_init dodajesz
register_forward(FM_CmdStart, "CmdStart");
W dowolnym miejscu pluginu najlepiej na końcu dodaj
public CmdStart(id, uc_handle){ if(!is_user_alive(id)) return FMRES_IGNORED; new flags = pev(id, pev_flags); if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && skoki[id]){ skoki[id]--; new Float:velocity[3]; pev(id, pev_velocity,velocity); velocity[2] = random_float(265.0,285.0); set_pev(id, pev_velocity,velocity); } else if(flags & FL_ONGROUND) skoki[id] = 2; return FMRES_IGNORED; }
W kodzie powyżej dałem taką linijkę
skoki[id] = 2;
Liczbę "2" zmieniasz na ile tam chcesz.
Pamiętaj że jest to ilość wszystkich skoków łącznie z tym pierwszym oderwaniem od ziemi
RomanHardcor
14.10.2016
Według tego też może dodać do klasy zombie moda tylko nie znam tamtejszego kodu, wystarczy tylko dodać warunek czy ma klasę przy funkcji cmdstart
RomanHardcor
14.10.2016
Według tego też może dodać do klasy zombie moda tylko nie znam tamtejszego kodu, wystarczy tylko dodać warunek czy ma klasę przy funkcji cmdstart
// Proszę o usunięcie tej wiadomości, wysłało mi dwie zamiast jednej
Edited by RomanHardcor, 14.10.2016 09:41.