Tworzenie natywów (x2)
Robiin
17.06.2016
Cześć,
jako iż tworzenie natywów/stocków to coś z czym mam problem, prosiłbym kogoś o stworzenie 2 natywów (prostych)
set_user_punkty
i oczywiście
get_user_punkty
Dodawane np. za splantowanie/fraga. Resztę zrobiłbym sam, a zalezy mi na samych punktach które nie robiłyby zupełnie nic niż "po prostu sobie były na hudzie".
(Zapis z nvault/ lub jak wygodniej )
Użytkownik asik edytował ten post 17.06.2016 10:03
Master Yoga
18.06.2016
Tutaj masz artykuł na temat tworzenia natywów: https://amxx.pl/topic/20034-natywy/
Na wypadek gdybyś miał dalsze problemu ze zrozumieniem natywów. Przedstawię ci kod.
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Master Yoga" new tab_int[32] = {1,2,3,4,5,6,8,9,12,42,...} public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) } public plugin_natives() { register_native("ustaw_moj_natyw", "native_ustaw_natyw", 1) <= implementacja natywów. 1 parametr to nazwa, 2 to nazwa funkcji, 3 to styl. register_native("pobierz_moj_natyw","pobierz_moj_super_natyw", 1) } public native_ustaw_natyw(id, wartosc) { tab_int[id] = wartosc; } public pobierz_moj_super_natyw(id) return tab_int[id];
Wywołanie natywów w innym pluginie.
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Master Yoga" native ustaw_moj_natyw(id, wartosc) native pobierz_moj_natyw(id) public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) } public function(id) { new ilosc; ilosc = pobierz_moj_natyw(id); if(ilosc < 10) ustaw_moj_natyw(id, ilosc + 30) return; }
Myślę, że po przeanalizowaniu kodu, zrozumiesz działanie natywów, ale gdybyś miał dalsze pytania - pytaj śmiało