Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[KOSZ] Problemy: Run time error 4: index out of bounds


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Pawlik4Ver

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:88
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Online

Napisano 23.03.2016 18:47

Błąd w logach:

L 03/22/2016 - 06:58:26: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "bb_exp.amxx", version "0.1")
L 03/22/2016 - 06:58:26: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 03/22/2016 - 06:58:26: [AMXX] [0] colorchat.inc::ColorChat (line 75)
L 03/22/2016 - 06:58:26: [AMXX] [1] bb_exp.sma::pomoc (line 410)
 
L 03/23/2016 - 18:11:15: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "basebuilder65.amxx", version "1.3")
L 03/23/2016 - 18:11:15: [AMXX] Run time error 4: index out of bounds 
L 03/23/2016 - 18:11:15: [AMXX] [0] basebuilder65.sma::zclass_pushed (line 2715)
 
L 03/23/2016 - 18:07:27: [AMXX] Run time error 25: parameter error 
L 03/23/2016 - 18:07:27: [AMXX] [0] color_chat.inl::ColorChat (line 72)
L 03/23/2016 - 18:07:27: [AMXX] [1] check_player.inl::prebanned_check_ (line 64)

 

public odpowiedzialny bb_exp..sma

 

public pomoc(){
ColorChat(0,RED,"^x04***^x01 Jezeli chcesz ulepszysc swoje statystyki. Wpisz^x03 /skille^x04 ***");
set_task(60.0,"pomoc2",36)
}
 
public pomoc2(){
ColorChat(0,RED,"^x04***^x01 Jezeli chcesz poznac wlasciwosci swoich statystyk. Wpisz^x03 /staty^x04 ***");
set_task(60.0,"pomoc3",37)
}
public pomoc3(){
ColorChat(0,RED,"^x04***^x01 Sprawdz co posiada vip. Wpisz^x03 /vip^x01, zachecamy do kupowania^x04 ***");
set_task(60.0,"pomoc4",38)
}
public pomoc4(){
ColorChat(0,RED,"^x04***^x01 Wpisz^x03 /cennik^x01, i zobacz nasze uslugi^x04 ***");
set_task(60.0,"pomoc",39)
}

 

 

 

 

a tutaj basebuilder 

public zclass_pushed(id,key)
{
 
if (g_iMenuOptions[id][key] == g_iZombieClass[id])///linijka błąd
{
 
print_color(id, "^x04***^x01 To jest twoja aktualna klasa ^x04***", g_iMenuOffset[id]);
show_zclass_menu(id,g_iMenuOffset[id])
return ;
}
 
new iCache3 = ArrayGetCell(g_zclass_admin, g_iMenuOptions[id][key])
 
if ((iCache3 != ADMIN_ALL || !iCache3) && !access(id, iCache3))
{
print_color(id, "^x04***^x01 Nie posiadasz tej klasy ^x04***" ,g_iMenuOffset[id])
show_zclass_menu(id,g_iMenuOffset[id])
return ;
}
 
g_iNextClass[id] = g_iMenuOptions[id][key]
 
new szCache1[32]
ArrayGetString(g_zclass_name, g_iMenuOptions[id][key], szCache1, charsmax(szCache1))
 
if (!g_isZombie[id] || (g_isZombie[id] && (g_boolCanBuild || g_boolPrepTime)))
{
ColorChat(id, RED, "^x04***^x01 Wybrales^x03 %s^x01 jako twoja nastepna klase^x04 ***", szCache1)
g_iMenuOffset[id] = 0
}
 
 
if (g_isZombie[id] && (g_boolCanBuild || g_boolPrepTime))
ExecuteHamB(Ham_CS_RoundRespawn, id)
 
ExecuteForward(g_fwClassPicked, g_fwDummyResult, id, g_iZombieClass[id]);
 
if(key==9)
g_iMenuOffset[id] = 0
 
if(key<<9)
g_iMenuOffset[id] = 0
 
}

 

Mam pytanie  jeżeli dodam !is_user_connected(id) ? jezeli zastosuje taką funkcję? to powinno się poprawić błędy jeżeli nie to proszę o odpowiedz!


  • +
  • -
  • 0

Możecie mnie znaleźć na:

Forum: CsBets.pl

GG: 53948900

Mój serwer Counter-Strike 1.6 BaseBuilder!

IP: 79.133.216.76:27028

 


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 24.03.2016 05:07

Nazywaj tematy zgodnie z ich treścią.
Napisz ponownie temat nazywając go tak, aby każdy wiedział o co chodzi.

Jednoznacznie określ problematykę tematu, wyróżniając go spośród reszty.
Nie dodawaj zbędnych informacji, znaków, ani emotikon w nazwie tematu.

Ten temat w ciągu 24 godzin zostanie przeniesiony do kosza.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych