Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Wynik dzielenia, jedno miejsce po przecinku


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 21.12.2015 11:18

Witam, mam cos takiego i z dzielenia wychodzi mi 0 zawsze jak zrobic zeby wynikiem byla liczba z jednym miejscem po przecinku ? chyba trzeba zastosowac float  ale cos myle chyba bo nadal mi nie dzialalo...

{
         get_user_stats(id, stats, body)
         new staty = stats[1]/stats[0]
         client_print(id, print_chat, "* [ staty : %s ] *", get_stats(staty))
}

stock get_stats(txt)
{	
	if ( txt == 0 )
               kod
        else if ( txt == 0.1 )
               kod 
        itd.
}

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#2 Wielkie Jol

    REPREZENTUJE SIEBIE I CAŁĄ GALAKTYKĘ

  • Support Team

Reputacja: 678
Wszechmogący

  • Postów:1258
  • GG:
  • Lokalizacja:AMXX
Offline

Napisano 21.12.2015 12:21

Zamiast specyfikatora %s spróbuj użyć %f, który odpowiada za liczby rzeczywiste, ponadto spróbuj zmienną staty zdefiniować za pomocą typu float.


  • +
  • -
  • 0

"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.


#3 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 21.12.2015 13:15

gdy uzyje %f wyswietla mi 0.0000 a gdy jest %s to wyswietla 0  gdy obliczam recznie staty powinno wyjsc 0.21... czyli chce zeby wyszlo 0.2

gdy uzyje float kompilator pokazuje blad, robie tak:

new staty = float(stats[1])/float(stats[0])

nie mam na to pomyslow juz ;)


Użytkownik Kmf!p edytował ten post 21.12.2015 13:17

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#4 StoDwaJeden

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:68
  • Imię:Fajne
  • Lokalizacja:Daleka
Offline

Napisano 21.12.2015 15:02

new Float:staty = float(stats[1])/float(stats[0])
client_print(id, print_console, "%0.1f",staty)
 
Sprawdzałem działa

  • +
  • -
  • 2

#5 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 21.12.2015 15:16

mozliwe ze dziala, ale mi chodzi ten wynik wrzucic do tego stocka

stock get_stats(txt)

a gdy dodam w tym:

get_stats(staty)

kompilator pokazuje warning tag mismatch


  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#6 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 23.12.2015 00:25

float to num:

floatround(liczba_float)

 

num to float

float(liczba_int)

 

pomysl sam co z tym mozesz zrobic


  • +
  • -
  • 0

#7 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 23.12.2015 02:20

w zaden sposob nie da rady uzyc tego float chyba ze w stocku, ale tez probowalem roznych kombinacji...

generalnie chodzi o to zeby uzyskac napis z formatex ze stocka, w funkcji wyzej, a dokladniej w client_print. 

moze jakis inny sposob na to jest bo juz nie mam pomyslow jak uzyskac odpowiedni napis/formatex, jak widac operuje tam na liczbach po jednym przecinku

{
         get_user_stats(id, stats, body)
         new staty = stats[1]/stats[0]
         client_print(id, print_chat, "* [ staty : %s ] *", get_stats(staty))
}

stock get_stats(txt)
{	
	if ( txt == 0 )
               formatex tekst
        else if ( txt == 0.1 )
               formatex tekst
        itd.
}

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#8 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 23.12.2015 05:06

stock getStatus(id) {
	static Float:fResult, szResult[10], iStats[8], iBody[8], szStatus[32];
	get_user_stats(id, iStats, iBody);

	if((fResult = float(iStats[1]) / float(iStats[0])) <= 0.0)
	{
		szStatus = "Cos dla 0.0 lub mniej";
		return szStatus;
	}

	formatex(szResult, 9, "%0.1f", fResult);

	switch(str_to_float(szResult))
	{
		case 0.1: szStatus = "Cos dla 0.1";
		case 0.2: szStatus = "Cos dla 0.2";
		case 0.3: szStatus = "Cos dla 0.3";
		default: szStatus = "Cos domyslnego";
	}
	return szStatus;
}

  • +
  • -
  • 0

#9 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 30.12.2015 20:37

wrocilem do swojego stocku bo ten tez nie dzialal jak trzeba, dzialajacy kod umieszczony w stocku

new Float:staty = (float(stats[1] / float(stats[0])

Użytkownik Kmf!p edytował ten post 30.12.2015 20:37

  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#10 Asiap

    Wszechwidzący

  • Girl

Reputacja: 139
Zaawansowany

  • Postów:275
  • Lokalizacja:Kętrzyn
Offline

Napisano 31.12.2015 00:06

new Float: staty = floatdiv(float(stats[1]), float(stats[0]));

  • +
  • -
  • 0

#11 Kmf!p

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:211
  • Lokalizacja:knyszyn
Offline

Napisano 31.12.2015 00:17

juz dziala mi podalem wyzej dzialajacy kod mozna zamknac.


  • +
  • -
  • 0
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png 

CodMod- 31.186.82.99:23510
Only Dust2- 31.186.82.99:23544

#12 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.01.2016 13:21

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych